Simboliška ir ašarą spaudžianti nuotrauka: įmažintas naujagimis ir jo negimęs brolis dvynys

Džiaugsmas ir sielvartas visad šalia, tuo ypač įsitikino dvynukų besilaukianti moteris, kuri susilaukė tik vieno gyvo vaikelio. Tai ypač jautriai ir simboliškai įamžinto meninėje fotosesijoje.

 „Charlie Horse Photography“ nuotr.
 „Charlie Horse Photography“ nuotr.
Cherie Ayrton nuotr.
Cherie Ayrton nuotr.
„Charlie Horse Photography“ nuotr.
„Charlie Horse Photography“ nuotr.
 Cherie Ayrton  nuotr.
 Cherie Ayrton  nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-04-29 18:00, atnaujinta 2020-04-29 18:02

Naujoje Zelandijoje gyvenanti Cherie Ayrton apsidžiaugė, sužinojusi jog laukiasi dviejų berniukų. Penktą nėštumo mėnesį moteris sužinojo, jog vienas iš sūnų, Johnny, mirė dar įsčiose. Nors berniuko širdis nustojo plakusi, nėštumas turėjo tęstis, kad išgyventų antrasis sūnus, kuris dabar pavadintas tikru kovotojo vardu – Tigeris (liet. – tigras).

Tinklalapiui „Love that matters“ savo istoriją papasakojusi moteris prisimena, kaip puikiai jautėsi, nebuvo nieko neįprasto, dvi mergaites jau auginančią šeimą džiugino 14 nėštumo savaitę išgirsta naujiena, jog laukiasi dviejų sveikų, puikiai besivystančių berniukų. Kitas susitikimas ultragarso kabinete turėjo įvykti penktą nėštumo mėnesį, iškart po Kalėdų.

„Kalėdų dieną prisimenu, kaip seseriai pasakiau, jog jaučiu, jog kažkas ne taip. Nežinau, kas tai buvo, bet jaučiau nerimą. Savaitė iki ultragarso tyrimo pastebėjau, kad pilvas tapo mažesnis, parodžiau vyrui, bet nusprendėme, kad nieko tokio, nes ryte pilvas visad buvo mažesnis“, – prisimena moteris.

Ultragarso tyrimas prasidėjo nuo Tigerio – berniukas vystėsi lyg iš vadovėlio, jo širdis plakė stipriai. Pradėjus tirti Johnny, gydytojos veidas persimainė ir ji ištarė „Užjaučiu…“. Niekas nežino kodėl, bet mirė vienas iš berniukų.

Jei tai būtų buvę identiški dvyniai, būtų mirę abu, bet kadangi vandenmaišiai buvo atskiri, Tigeris vystėsi normaliai ir 38 nėštumo savaitę C. Ayrton pagimdė du berniukus – vieną visiškai sveiką, o kitą, jau mirusį.

„Vieną naktį pasilikome visa šeima kartu, su mūsų vyresnėmis dukromis. Vėliau Johnny kremavome kartu su placenta“, – tramdydama ašaras pasakojo moteris, turinti savo socialiniame tūkstančius sekėjų su kuriais pasidalino savo istorija.

Dar iki gimdymo Cherie buvo užsisakiusi mamos ir naujagimio fotosesiją, o fotografė Sarah Simmons iš „Charlie Horse Photography“ pasakė, jog turi idėją, kaip įamžinti vieno iš dvynių atminimą.

Fotografė įamžino du dubenis, kaip įsčias, o aplink esantis audinys lyg virkštelė juos jungia amžinai. Viename jų – atsimerkęs Tigeris, kitame – Johnny atminimo lentelė.

„Tai nepaprastai emocinga nuotrauka, kuri amžinai man primins abu sūnus“, – įsitikinusi mama. Savo socialiniuose tinkluose ji nusprendė paguosti, padrąsinti ir padėti susitaikyti kitoms moterims, kurios patyrė panašias situacijas.

Fotografės darbas taip pat įvertintas – laimėjo auksą prestižiniame portretų konkurse Naujoje Zelandijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.