Reese Witherspoon apie pogimdyvinę depresiją „Tai buvo labai baisu“

Praėjusią savaitę ypatinga šypsena garsėjanti aktorė Reese Witherspoon (44 m.) interviu atskleidė apie savo patirtį, kaip ji jautėsi po vaikų gimdymo.

 Reese prisipažino, kad dėl pogimdyvinės depresijos teko gerti stiprius vaistus.<br> lrytas.lt koliažas
 Reese prisipažino, kad dėl pogimdyvinės depresijos teko gerti stiprius vaistus.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 10:47 AM

„Po kiekvieno vaiko aš patyriau skirtingus jausmus, – pasakojo ji. – Po vieno vaiko jaučiau silpnus pogimdyvinės depresijos požymius, o po kito jaučiausi tikrai blogai ir net turėjau vartoti stiprius vaistus, nes negalėjau galvoti aiškiai. O štai dar kita patirtis su kitu vaiku, jog išvis nepajutau jokių pogimdyvinės depresijos požymių.“

Žinoma moteris su buvusiu vyru Ryanu Phillippe’u susilaukė dabar jau 20-ties dukros Ava ir 16-kos Diakono. Taip pat su dabartiniu vyru Jimu Tothu moteris augina šešiametį sūnų Tenesis.

„Mes nesuprantame tų harmoninių „kalnelių“ į kuriuos jūs patenkate pagimdžiusi. Man niekas to nepaaiškino. Buvau tik 23-ejų, kai susilaukiau savo pirmojo kūdikio ir niekas nepasakė, jog gimus vaikui, tavo hormonai „eina į tualetą“. Jaučiausi labai prislėgta ir tai buvo labai baisu“, – atviravo Reese.

Pokalbio metu aktorė priminė, kad per pogimdyvinę depresiją nesulaukė jokių patarimų ar pagalbos.

„Manau, kad hormonai yra nepakankamai ištirti ir iki galo suprasti, – aiškino ji. – Aš kreipiausi į gydytojus, ieškodama atsakymų. Tiesiog nepakanka tyrimų apie tai, kas nutinka moterų kūnui ir kaip keičiasi hormonai, į kuriuos mes nežiūrime taip rimtai, kaip manau, kad reikėtų“.

Pabaigoje R. Witherspoon išreiškė palaikymą kitoms mamoms: „Aš labai užjaučiu moteris, kurios tai išgyvena. Pogimdyvinė depresija yra labai reali.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.