Jurga Valery. Stebuklingos Joninės tiems, kurie tuo tiki

Ką tūlas šiuolaikiškas pilietis žino apie Jonines?

Jurga Valery linki, tegu Joninių stebuklai prisiliečia prie jūsų namų ir širdies.<br> „Ramunės fotografija“ nuotr.
Jurga Valery linki, tegu Joninių stebuklai prisiliečia prie jūsų namų ir širdies.<br> „Ramunės fotografija“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Valery

Jun 23, 2020, 8:57 AM
  • Kad tai šventė su draugais ir laužais, kad trumpiausia naktis, todėl sekanti diena – nedarbo, nes kaipgi dirbsi nemiegojęs;
  • Kad paparčio žydinčio kažkas ryžtasi ieškot alaus įkalęs (blaivas gi neisi);
  • Kad pasikėlusios undarokus merginos vainikus plukdo (šiaip rečiau, nes dabar reta kuri undaroką beturi)
  • Kad pabraidžiot gali po gaivią rasą ar išsimaudyt nuogas vandeny laikrodžiams pusiaunaktį mušant. 

Na, turbūt, tiek žinių ar žinojimo užtenka eiliniam Joninių šventėjui, bet jei esi neeilinis, tai sekančios straipsnio eilutės – tau.

Joninės arba Rasos – tai metas, kai žemėje mažiausia tamsos. Pasaulį apgaubia šviesa, sušildo saulė ir suvilgo rasa. Ugnis, vanduo, oras ir žemė atsisuka į žmogų. Žmogus nubunda. Nubudęs jis išgirsta savo širdį, pamato tikrąjį gamtos grožį ir su meile priima viską, ką jam atveria pasaulis.

Paparčio žiedas – tai vidinė žmogaus galia, jo susivokimas savyje ir visatoje. Ieškodamas paparčio žiedo ir atradęs save, supranti, kad esi dalis ir visuma to, kas tave supa. Tu pats ir esi tas žiedas, kuris pražysdamas atsiveria sau ir pasauliui. Tada ir atrandi visus lobius, išgirsti kiekvieno gyvo sutvėrimo šneką ar banguojančių javų lauko melodiją.

Trumpiausią metų naktį sustiprėja pojūčiai bei intuicija. Naktis palanki spėjimams, savo kūno ir sielos stiprinimui. Šios nakties ugnis įgauna sakrališkų savybių, todėl gera pasibūti šalia degančio laužo, saugiai peršokti jį ar perbėgti jo žarijomis. Ugnį geriausia įkurti kuo natūralesniu būdu.

Rytinė rasa turi gydomųjų savybių, todėl rekomenduojama pabraidyti ar joje išsiprausti. Šią naktį vaikščiokite basi ir visais padų taškais sugerkite žemės stiprybę.

Joninių naktį surinkti augalai įgyja magiškų savybių, tad rinkite juos, suriškite į ryšulėlį ir išdžiovinkite. Turėsite žiemai ar ištikus bėdai. Žolelės tiks arbatai ar namų pasmilkymui.

Nepamirškite padėkoti Saulei. Nusilenkdami paprašykite jos šilumos, gausos ir meilės. Kad šildytų, bet neišdegintų. Nebijokite savo norų bei svajonių. Ši naktis traukia stebuklus. Svajokite apie namus, šeimą, artimą sau žmogų, keliones, derlių, vaikus.

Jei šią naktį nepavyks ištrūkti iš miesto ar namų ir prisėsti prie laužo, nenusiminkite – užsidekite žvakelę, pasiruoškite vandens stiklinę ir išvakarėse pasirinkite žolynų. Ramunėlės – reiškia meilę, šeimos ryšius, vaikus. Smilgos – keliones. Dobiliukai – šeimą, namus, sveikatą. Paparčio lapai – darbus, karjeros galimybes. Žinoma, geriausia rinkti intuityviai, daug negalvojant. Surinkite puokštę iš devynių žolelių. Arba rinkitės skaičių, kuris neša jums sėkmę. Neraukite, neplėškite augalų – skinkite pagarbiai, su meile gamtai.

Gražios, artėjančios Saulėgrįžos – tegu Joninių stebuklai prisiliečia prie jūsų namų ir širdies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.