Po gimdymo namibietei Ilkai Adams atgauti jėgas padėjo viena lietuviška pramoga

Prabėgus dviem mėnesiams po gimdymo Ilka Adams (34 m.) atgaivino sveikatingumo tradicijas – asmeninė trenerė anksti rytą pradėjo maudytis ežere. Iš Namibijos kilusi Ilka gyvendama Lietuvoje atrado tokių maudynių privalumus ir išmoko geriau plaukti.

Maudynės Lietuvos ežeruose Ilką Adams išmokė geriau plaukti, padeda atgauti jėgas ir pajusti ryšį su gamta.<br>V.Jakovonienės nuotr.
Maudynės Lietuvos ežeruose Ilką Adams išmokė geriau plaukti, padeda atgauti jėgas ir pajusti ryšį su gamta.<br>V.Jakovonienės nuotr.
Pirmomis maudynėmis susilaukus kūdikio I.Adams mėgavosi anksti rytą Antavilio ežere Vilniaus pakraštyje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Pirmomis maudynėmis susilaukus kūdikio I.Adams mėgavosi anksti rytą Antavilio ežere Vilniaus pakraštyje.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Fotosesijai Ilka Adams nesiruošė ir norėjo, kad viskas vyktų natūraliai – pati nusipynė vainiką, veido nedengė makiažas.<br> V.Jakovonienės nuotr.
Fotosesijai Ilka Adams nesiruošė ir norėjo, kad viskas vyktų natūraliai – pati nusipynė vainiką, veido nedengė makiažas.<br> V.Jakovonienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-07-18 21:59

Pirmieji kilogramai krito lengvai

Nėštumas ir gimdymas asmeninės trenerės ir sveikos mitybos specialistės I.Adams kasdienybės per daug nepakeitė, išskyrus tai, kad buvo sumažinusi fizinį krūvį.

Per nėštumą trenerė priaugo 14 kilogramų, o pagimdžiusi dukrelę lengvai atsikratė dešimties vien tik vaikščiodama lauke. Likusius keturis kilogramus Ilkai sunku numesti, bet ji ir neskuba.

„Pagimdžiusios moters hormonų pusiausvyra palaiko riebalinį sluoksnį, neleidžia jo iki galo sudeginti. Kai nustosiu maitinti krūtimi, tikrai nebus sudėtinga numesti likusius kilogramus“, – įsitikinusi I.Adams.

Europos kultūrizmo čempiono, asmeninio trenerio ir populiarių knygų apie sveiką mitybą bei sportą autoriaus Andriaus Pauliukevičiaus (38 m.) žmona prieš dvi savaites grįžo į sporto salę ir daugiau mėgaujasi aktyviu laisvalaikiu gryname ore.

Fotosesiją suplanavo paryčiais

Dviejų mėnesių ir trijų savaičių Adrianos mama taip buvo pasiilgusi maudynių ežere, kad neseniai paryčiais šoko į vandenį, o šį įvykį dar pavertė ir romantiška fotosesija.

Tam Ilka ruošėsi iš anksto – planavo išsimaudyti netoli namų esančiame Antavilio ežere penktą valandą ryto, kol Adriana miegos. Motina naktimis keliasi pamaitinti kūdikio, tad prieš tai ji pabudo trečią valandą ir pažindė mažylę.

I.Adams daugiau nebeužmigo, pradėjo ruoštis maudynėms – truputį pasimankštino, susidėjo drabužius.

Pusę penkių ji sėdo į automobilį ir išvyko prie ežero palikusi miegančią dukterį tėvo priežiūrai.

Maudynės ir fotosesija anksti rytą buvo pasirinkta dėl tinkamo natūralaus apšvietimo gamtoje, bet Ilka labai nustebo, kad tokiu metu ežero vanduo buvo šiltas kaip arbata. Todėl maudynės ir fotosesija buvo malonus rytinis ritualas.

„Sportininkai prie ežero ar jūros fotografuojasi demonstruodami kūno linijas, aš šį kartą nenorėjau per daug rodyti kūno“, – kodėl pasipuošė vientisu maudymosi kostiumėliu ir net maudėsi su suknelėmis, pasakojo I.Adams.

Maudynės padeda atgauti jėgas

Šios fotosesijos trenerei reikėjo dėl to, kad galėtų parodyti ir savo ramybę, ir darną su gamta. Maudydamasi ežere Ilka nepozavo ir nesijautė modeliu, net nebuvo pasidažiusi.

Nieko nereikėjo režisuoti – moteris iš krante augančių gėlių nusipynė vainiką, juo papuošė galvą, pasileido plaukus. Kai maudėsi, virš ežero sklaidėsi rūkas, netrukus praplaukė gulbių šeimynėlė.

Tuo metu maudytis į ežerą buvo atėjusi jauna pora. Ilką tai truputį nustebino: „Vadinasi, jie vakar nešėlo vakarėlyje, nes anksti atėjo maudytis. Toks poilsis geriau nei eiti į naktinį klubą ir po to ilgai miegoti.“

Maudynės I.Adams suteikė laisvės ir meilės gamtai bei gyvenimui pojūtį. Ji po valandos maudynių jautėsi pailsėjusi, atgavusi jėgas, žvali.

Sugrįžusi namo prieš septynias trenerė rado jau prabudusią dukrytę. Prisiminusi maudynes Ilka juokėsi, jog Adriana net nepastebėjo, kad mamos nebuvo namuose.

Maudynių diena I.Adams išskirtinė – ji buvo geros nuotaikos, energinga.

Lietuvoje pradėjo geriau plaukti

„Namibijoje didžiausias trūkumas – natūralaus vandens, o aš labai mėgstu maudytis. Todėl Namibijoje daugelis maudosi baseinuose, o per atostogas vyksta prie jūros.

Kai atvykau studijuoti į Lietuvą, man buvo malonu pamatyti, kiek čia yra ežerų!“ – lietuviškai pasakojo jau dvylika metų Vilniuje gyvenanti namibietė.

Ilka įsitikinusi: jei yra ežerų, galima visapusiškai džiaugtis vasara ir nėra būtina atostogauti prie jūros. Ji dabar netgi norėtų gyventi kuo arčiau ežero ir kiekvieną rytą bėgti į jį išsimaudyti. Neseniai ji su vyru ir dukrele lankėsi Molėtuose, kol mažylė miegojo vežimėlyje, tėvai išsimaudė ežere.

Įprastai Ilka su Andriumi vasaras praleisdavo vyro gimtojoje Ignalinoje, todėl galėdavo dažnai mėgautis maudynėmis. Moteris suskaičiavo, kad Ignalinos apylinkėse telkšo septyni ežerai, tad šis kraštas – tikras rojus.

Įsikūrusi Lietuvoje Ilka ne iškart pamėgo maudynes ežere, iš pradžių ji baiminosi, kad nieko nemato po vandeniu, skirtingai nei plaukiodama baseine.

Namibietę baugino tai, kad nežinodavo, koks ežero gylis. Todėl pirmieji kartai buvo nemenkas iššūkis.

„Gyvendama Lietuvoje ėmiau geriau plaukti, nes dažnai maudausi ežeruose“, – džiaugėsi trenerė.

Gimus Adrianai poros gyvenimas daugiausia sukasi namuose sostinėje. Tėvai laukia, kol kūdikis sustiprės, kad galėtų su juo kur nors netoli išvykti.

„Pajutau, kaip pasiilgau sporto, jau buvau pamiršusi, kaip gera išprakaituoti treniruoklių salėje“, – patikino I.Adams, kuri vežimėlį su dukrele kartais nusistumia į sporto salę.

Uogas teko riboti

Balandžio 21 dieną gimusią Adrianą motina maitina savo pienu, todėl daugiau dėmesio kreipia į savo mitybą. Ilka visada mėgo uogas, bet dabar jų valgymą teko gerokai sumažinti.

Moteris pastebėjo, kad suvalgius braškių, žemuogių ar trešnių mažylė tampa nerami dėl pilvo skausmų. Todėl mama sau leidžia suvalgyti vos porą šviežių uogų, kad nepakenktų dukrai.

O šilauogių ji valgo kiek nori, nes dėl jų Adrianai visai nepučia pilvuko.

Ilka užsišaldė šaldiklyje mėgstamų trešnių, jomis mėgausis, kai nutrauks kūdikio maitinimą krūtimi.

I.Adams dukrelę ketina žindyti pirmus šešis mėnesius, bet jeigu viskas seksis gerai, žindymą tęs iki pirmojo jos gimtadienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive