Mama Sidona tapo tikra dantukų fėja: kuria pagalvėles, kuriose vaikai gali slėpti iškritusius dantukus

Aštuonerių Dovydo ir ketverių Smiltės mama Sidona Ivonaitienė tikrų tikriausia dantukų fėja. Na, bent jau vaikams, kurių tėvai pasirūpina jos kurtomis magiškomis dantukų fėjos pagalvėlėmis, kuriose vaikai gali slėpti iškritusius dantukus ir specialioje kišenėlėje sulaukti dovanėlės.

 Dukart Dovydo dantukus fėja vos rado giliai paslėptus po pagalve, taip mamai kilo mintis sukurti specialią magišką pagalvėlę.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Dukart Dovydo dantukus fėja vos rado giliai paslėptus po pagalve, taip mamai kilo mintis sukurti specialią magišką pagalvėlę.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Sidona siūti išmoko dar vaikystėje iš močiutės.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Sidona siūti išmoko dar vaikystėje iš močiutės.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Reklamos srityje dirbančiai Sidonai svarbu bendras apipavidalinimas – tiek pagalvėlės dizainas, tiek įpakavimas ir papildomas rėmelis, kur vaikai gali žymėti iškritusius dantukus.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Reklamos srityje dirbančiai Sidonai svarbu bendras apipavidalinimas – tiek pagalvėlės dizainas, tiek įpakavimas ir papildomas rėmelis, kur vaikai gali žymėti iškritusius dantukus.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Smiltei tik kovą sueis ketveri, tad savos pagalvėlės dar teks palaukti.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Smiltei tik kovą sueis ketveri, tad savos pagalvėlės dar teks palaukti.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Pirmasis „klientas“ – sūnus Dovydas.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Pirmasis „klientas“ – sūnus Dovydas.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Didžiausi mamos Sidonos pagalbininkai – sūnus Dovydas ir dukra Smiltė.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Didžiausi mamos Sidonos pagalbininkai – sūnus Dovydas ir dukra Smiltė.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Ivonaičių šeima laukia, kada mažajai Smiltei pradės kristi dantukai.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Ivonaičių šeima laukia, kada mažajai Smiltei pradės kristi dantukai.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Kiekviena pagalvėlė vis kitokio dizaino.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Kiekviena pagalvėlė vis kitokio dizaino.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 21, 2020, 10:29 AM, atnaujinta Nov 21, 2020, 10:30 AM

– Ar seniai esate susidomėjusi siuvimu?

– Nuo vaikystės. Mano močiutė turėjo senovišką „Singer“ mašiną. Tai ji mane pirmoji išmokė siuvimo mašinoje įverti siūlą į adatą. Turėjo noro pamokyti siūti, megzti ir nerti vąšeliu. Visuomet kai pas ją svečiuodavausi nepraleisdavau progos pasiūti. Pamenu kad būdama aštuonerių jau mokėjau megzti vilnones kojines, nors dabar jau nebemoku (juokiasi). Labiau patiko ir patinka siūti. Pirmąją savo siuvimo mašiną pamenu gavau dovanų iš tėčio, tai pat dar būdama pradinėse klasėse, nes labai norėjau! Šiuo metu mano pagrindinis darbo įrankis yra taip pat ‘Singer’ siuvimo mašina, tik šiuolaikiškesnė.

Kiek save pamenu tai pomėgis siūti niekur ir nebuvo dingęs. Tai užuolaidas pati pasilenkdavau, tai staltieses pasisiūdavau, vieną kitą rūbą pasitobulindavau.Tokią kaip pagalvėlę pasisiūti sau nusprendžiau savo vestuvių proga – vestuviniams žiedams. Kai ceremonijos metu žiedeliai ne paprastai lėkštelėje guli, o gražiai ant pagalvėlės, dekoruotos gėle. Labai patiko gautas rezultatas. Sulaukiau nemažai aplinkinių pagyrų, taip kurį laiką laisvalaikiu pagalvėles siuvau kitiems jaunavedžiams.

– Kaip kilo idėja pasiūti pirmąją dantukų fėjos pagalvėlę?

– Pamenu kai sūnui pradėjo klibėti pirmasis dantukas, ruošėmės ir visi laukėme kada pagaliau galėsime jį traukti (šypsosi). Su Dovydu daug kalbėjome, kad egzistuoja dantukų fėjos kurios naktį atkeliauja pas vaikučius, kurie po pagalve palieka savo iškritusį pieninį dantuką, jį pasiima ir vaikutį apdovanoja pinigėliu. Pirmąjį ištrauktą dantuką sūnus įdėjo į paprastą maišelį, pakišo giliai po pagalve ir užgulė taip stipriai, kad dantukų fėjai buvo sudėtinga surasti tą paslėptą dantuką. Teko pavargti ir apdovanojimą paliekant (juokiasi).

Antrojo dantuko istorija pasikartojo – paprastas maišelis po pagalve, sudėtingas jo ištraukimas ir apdovanojimo palikimas. Aišku, vargus atpirko sūnaus džiaugsmas, kai 3 valandą nakties prikelia mane iš lovos ir sako: „Mama, ateik. Ji buvo čia!. Rodos ją mačiau!“.

Pirmoji „Dantukų fėjos pagalvėlė“ atsirado iš didelio noro sukurti kažką naujo ir nematyto savo sūneliui Dovydui. Pora kartų į paprastą maišelį įdėti pirmieji iškritusieji pieniniai dantukai, asmeniškai man, nekėlė daug žavesio! Norėjosi šį sūnaus tarpsnį pateikti kažkaip jaukiau ir gražiau. Norėjau sukurti mažą stebuklą savo mažam svajotojui!

Žinoma visokių idėjų pilnas internetas, bet dantukų fėjos tematika, nėra jos tiek daug, kaip kad galvojau esant. Pamenu mačiau kelis variantus užsienio portaluose, kaip dantukai saugomi pelyčių dėžutėse ar siuvama tik mini dantuko formos dekoracija. Pagalvojau, kadangi pagalvėles jau esu siuvusi, kodėl nepabandžius ant pagalvėlės užsiūti dantuko formos kišenėlę, kurioje galėtų sūnus įdėti dantuką, o dantukų fėją galėtų lengvai išimti. Pačią pagalvėlę nebūtų būtina kištis po pagalve, užtektų pasidėti šalia. Tai tikrai palengvintų darbą naktimis dirbančios dantukų fėjoms. O jeigu ta pagalvėlė dar ir gražiai atrodytų ir būtų stebuklinga, nes dantuką pradangina ir vietoje jo pinigėlis atsiranda – kas galėtų būti geriau!

Ėmiausi darbo ir per pusdienį pirmoji pagalvėlė buvo baigta. Ji tikrai nebuvo tobula, bet kartu su sūnumi sprendėme, kokio dydžio ji turėtų būti, iš kokios medžiagos. Taip abu pasidarbavome, kad trečiąjį savo ištrauktą dantuką Dovydas jau dėjo į „Dantukų fėjos pagalvėlės“ kišenėlę! Pagalvėlė tikrai nebuvo tokia, kaip šiuo metu siuvamos, bet ji vis dar naudojama ir sūnui ji tikrai miela. Klausiau jo, gal nori gražesnės, bet jam šį pati geriausia.

Pasiuvusi tokio tipo pirmąją pagalvėlę, galvoje pradėjo sukti eilėraštukas, eiliuotas pasakojimas, kurį turbūt per 5 minutes sugalvojau (juokiasi). Jis puikiai nusako kas tai per produktas.

– O kaip nusprendėte šias pagalvėles pasiūlyti ir kitoms šeimoms?

– Tiek Dovydo draugai, tiek mūsų draugų vaikučiai buvo bendraamžiai. Pradėjo dantukai visiems klibėti panašiu metu. Sūnus eidamas švęsti draugų gimtadienio kaip priedą prie dovanos nešdavo ir dar vieną dovanėlę – mano kurtą pagalvėlę. Taip po truputį apdovanojome visus draugus Dantukų fėjos pagalvėlėmis, o pamatę pas juos kiti – pradėjo prašyti pasiūti ir jiems.

– Kaip vyksta visas kūrybos procesas – jūs pati siuvate ar tik kuriate brėžinius? Kiek užtrunka sukurti šią pagalvėlę?

– Kol kas viską darau pati: siuvu, maketuoju, fotografuoju, svetainę pildau informacija. Vieninteliai pagalbininkai – mano vaikai, kurie mielai man pozuoja su mano siūtomis pagalvėlėmi. Pradžioje sugalvojau logotipą, jį pati ir susimaketavau. Kitas žingsnis buvo feisbuko puslapio www.facebook.com/Dantukufejospagalvele/ kūrimas. Pradėjau kelti nuotraukas savo siuvamų pagalvėlių.

Papildomai siūlau įsigyti ir rėmelį su dantukų istorija. Jame drauge su savo vaikučiu galėsite įamžinti datas, kada dantukas iškrito. Taip pat rėmelyje matysis kelintą ir kurį, viršutinį ar apatinį dantuką fėja tą dieną pasiėmė. Norėjosi ir įpakavimo gražesnio, kad būtų pilnai užpildytas komplektas. Kad atrodytų kaip dovana.

– Kada dažniausiai tėvai užsako šias pagalvėles?

– Dažniausiai 5 metų gimtadienio proga. Tai pat tai puiki dovana ir krikštynoms. Smagu, kai močiutės parašo ir prašo kelis komplektus pasiūti, nes nori nusiųsti anūkėliams, kurie gyvena užsienyje.

– Ar ši pagalvėlė gali būti naudojama ir kaip tikra pagalvė?

– Sakyčiau, kad ne, bet žinant vaikų žaidimus jie visko gali sugalvoti (šypsosi). Pagalvėlė nėra labai didelė, kad būtų galima ant jos miegoti. Jos išmatavimai 18x18 cm, tad labiau pasitarnauja, kaip vaikų kambario aksesuaras, interjero detalė.

– Vienų dantukus neša pelytės, kitų – fėjos. Kuri istorija jums gražesnė?

– Asmeniškai pati prisibijau pelių (juokiasi), todėl turbūt pasąmonėje dantukų fėjos personažas labiau man priimtinesnis buvo. O ir mano vaikams nekilo klausimas apie pelytes nešančius dantukus.

– Ką siūlytumėte atnešti vaikams vietoje dantuko?

– Čia turbūt kiekvieni tėveliai geriausiai pažįsta savo mažuosius ir žino kokią piniginę sumą ar mini dovanėlę dantukų fėjos gali atnešti dovanų. Bet aš už tikrus 1-5 eurų monetomis apdovanojimus. Pirmąjį kartą su pinigėliu dantukų fėja mano sūnui atnešė ir laiškelį, kuriame rašė, kad džiaugiasi pagaliau galintį pas jį atskristi į svečius. Fėja laiške dar minėjo, kad labai svarbu kasdien valytis dantukus, mažiau valgyti saldumynų, nes tuomet dantukai genda, o tokie fėjoms nelabai patinka. Pridūrė, kad už dantukus kaskart paliks po pinigėlį ir jei būsi protingas, juos panaudosi savo dantukų priežiūros priemonėms įsigyti.

– Ar reikėtų kaip nors vaiką iš anksto paruošti dantuko iškritimui?

– Visas pasiruošimas vyksta bendraujant su savo mažaisiais. Mes taip pat šnekėjom su Dovydu, kad pradės klibėti dantukai, juos trauksime, tai visai nebaisu ir neskausminga. Žiūrėjome ir filmuką ta tema, ir net „Youtube“ vaizdelių, kur įamžinta, kaip vaikai su tėveliais visokiais būdais bando traukti dantukus.

– Koks jūsų pagrindinis darbas ar profesija – kaip tai padeda vystyti šią veiklą?

– Esu grafikos dizainerė ir jau nemažai metų dirbu reklamos srityje. Tai tam tikrus darbus pasidarau ir pati, kaip lipdukai, vizitinės, reklaminiai baneriai ar internetinės svetainės administravimas, tam ir praverčia anksčiau įgytos žinios.

– Ar jūsų vaikai turi savo pagalvėles? Kokios jos?

– Vyresnėlis Dovydas turi savo pagalvėlę. Ją saugo iki šiol. Ji juodai balta su švelnia nugarėle. Mažoji kol kas savo pagalvėlės neturi, nes jai dar tik 3,5 metai. Juokiamės su vyru, kad pamaina auga mano prekės ženklui – vėl bus naujos dantukų kritimo istorijos, nuotraukos, įspūdžai bei prisiminimai.

– Ar svajojote turėti savo verslą? Kaip siekėte šios svajonės?

– Aš manau, kaip ir daugelis kitų mamų, susilaukusios vaikučių tampa kūrybiškesnės ir drąsesnės, todėl nebijo imtis naujų veiklų. Mes patys savo mažyliams kuriame stebuklingus prisiminimus tiek pasakodami apie Kalėdų senelį, Velykų bobutę, o atėjus laikui – ir apie dantukų fėjas. Mano veikla vystosi pamažu. Savo pagrindinius penkiamečius klientus sudominti turiu tėvelių pagalba, todėl mano siuvamos pagalvėlės pasipildo naujomis detalėmis.

Nuolat ieškau kuo dar galėčiau papildyti savo „Dantukų fėjos pagalvėlė“ dovanų rinkinio turinį. Mažais laipteliais judu į priekį. Keliose internetinėse parduotuvėse jau galima įsigyti šių komplektukų. Netolimoje ateityje tikiuosi turėti ir savo e-parduotuvę, kad mano klientai galėtų greičiau ir patogiau įsigyti norimą dovanų komplektą savo vaikučiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.