Dizainerio R. Kalinkino žmona Agnė darysis plastines operacijas: pasidalino, kodėl ryžosi šiam sprendimui

Septynerių Marko ir dvejų Maros mama, dizainerio Roberto Kalinkino žmona ir verslo partnerė Agnė laidoje „Mamos be mitų: kalba akušerės“ prakalbo apie artėjančius pokyčius – moteris žada pasidaryti dvi plastines operacijas. Kodėl mamos praveria plastikos chirurgų duris ir kokie sprendimai galimi paaiškina „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pajėda.

Agnė Kalinkina sprendimą ar gultis po plastikos chirurgo skalpeliu priėmė po pusantrų metų svarstymo.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Agnė Kalinkina sprendimą ar gultis po plastikos chirurgo skalpeliu priėmė po pusantrų metų svarstymo.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pajėda mamoms pataria neskubėti prieš priimant sprendimus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pajėda mamoms pataria neskubėti prieš priimant sprendimus.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Rugpjūčio pabaigoje Agnė Kalinkina atliks pilvo sienelės ir krūtų pakėlimo plastines operacijas.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-18 07:57

– Agne, daugelis jus mato, kaip itin žavingą moterį ir turbūt klausia savęs – ką ji šioje laidoje veikia? Tai iš tiesų pakalbėkime apie tai, kaip jūsų kūnas pasikeitė po gimdymo ir žindymo?

– Labai paprastai – turiu du vaikus. Po pirmojo tikrai nebūčiau pasakiusi, kad „ir man taip atsitiks“, bet atsitiko. Deja, bet reikalai negrįžo atgal, o gravitacija bei amžius daro savo, todėl kreipiausi į plastikos chirurgus.

– Andriau, dėl kokių problemų, atsiradusių motinystės metu dažniausiai kreipiasi moterys?

– Turime nemažą klienčių ir pacienčių kiekį, kurios atvyksta po gimdymo – augina vieną ar kelis vaikučius ir nebeplanuoja daugiau nėštumų. Gimdymai keičia kūną ir dažniausios probleminės sritys yra krūtinė ir pilvas. Kaip Agnė minėjo, ir gravitacija, ir krūtų bei pilvo padidėjimai nėštumo metu palieka pėdsaką. Ne visoms moterims, bet daugeliui.

Krūtinė dažniausiai suglemba, nusileidžia, o ant pilvo atsiranda laisvos odos, susiformuoja raukšlė ar prasiskiria raumenys augant kūdikiui nėštumo metu, atsiranda tarpas, kuris kai kurioms nesugrįžta atgal ir jį reikia tvarkyti chirurgiškai.

– Agne, dėl kokių problemų jūs planuojate kreiptis į plastikos chirurgus ir kodėl?

– Man irgi yra pilvo raumenų prasiskyrimas apie 4-4,5 cm, kas nėra mažai. Esmė ta, kad negaliu sportu ar dietomis išspręsti šios problemos. Aišku, galima nuslėpti operaciją ir sakyti, kad viskas išsisprendė geriant liekninamąsias arbatėles ar savaime, bet nematau prasmės neigti ar slėpti.

Su krūtine taip pat – ji pasidarė asimetrinė, tuščia ir man pačiai nekomfortiška turėti tokį kūną.

– Andriau, kada galima įvertinti pokyčius, kad jie jau atsiradę negrįžtamai ir nepasitaisys savaime?

– Aš visą laiką rekomenduoju neskubėti – pasižiūrėti, kaip kūnas keičiasi ir po gimdymo turėtų praeiti bent jau metai laiko. Krūtinės plastikai turi praeiti pusmetis po žindymo pabaigos. Tada galima spręsti, kaip atrodo krūtinė, pilvas ir kokių priemonių reikia imtis. Geriausia išlaukti, paauginti vaikučius ir tada kreiptis į specialistus pasitarti, apgalvoti sprendimą, tada suplanuoti laiką ir tik tada ryžtis operacijai.

– Agne, daugelis moterų į išvaizdos pokyčius numoja ranka, nes taip jau gamta surėdė – kodėl jūs nusprendėte imtis pokyčių?

– Gamta surėdė ir kreivus dantis, ir atlėpusias ausis (juokiasi). Jei galima sutvarkyti, kodėl to nepadaryti? Prašau, kas norite, tas darykitės! Aš irgi savo patirtimi nusprendžiau dalintis dėl to, kad galbūt vienoms dings noras, o kitos sakys – man irgi šito reikia. Aš pati socialiniuose tinkluose seku įvairius profilius, kur žmonės dalijasi patirtimi ir tai man padėjo apsispręsti.

Po pirmo vaiko nebūčiau pagalvojusi, kad man teks pereiti per visą tą nekomfortą ir pasiryžti plastikai. Bet laikas padarė savo – praėjo 2,5 metų po gimdymo ir aš matau, kad absoliučiai niekas nesikeičia ir net blogėja, todėl kreipiausi į gydytojus.

– Ar ilgai galvojote?

– Praėjo mažiausiai pusantrų metų nuo pirmos minties. Tai tikrai nebuvo spontaniškas sprendimas, kad atbėgau į kliniką, o ten puolė mane ir supjaustė. Pasižiūrėjau kur daryti, pasirinkau gydytoją, pasižiūrėjau jo darbus.

Manau, labai svarbu pasidaryti namų darbus – pasižiūrėti, kaip atrodo randai, suprasti, kad tas randas bus, įvertinti, kaip gali atrodyti, kaip gali neatrodyti ir tada spręsti – ar tau geriau surizikuoti, ar geriau likti, kaip yra.

– Daugelis moterų turbūt bijo, o jei dar vienas netyčiukas – ar po to bus įmanoma žindyti? Ką pasakytumėte, gydytojau?

– Jei moteris pastotų tyčia ar netyčia, tai žindymui neužkerta kelio, nes operacijos metu mes spenelio nuo pieno liaukų neatskiriame, tad teoriškai turi funkcionuoti sekančių nėštumų metu.

Taip pat ir su pilvu – sutvarkome pilvo raumenis, bet ginekologinės dalies neliečiame, jei moteris galėjo pastoti prieš operaciją, galės ir po jos.

Be abejonės, pastojus dar kartą po operacijos, mes negalime garantuoti, kad rezultatas išliks ir greičiausiai vėl bus radikalūs kūno pokyčiai, tad operacijas teks kartot.

– Agne, kokios abejonės ir klausimai prieš operaciją jus kamuoja?

– Dėl pačios operacijos ir proceso klausimų neturėjau, nes mėgstu pažiūrėti „Youtube“ operacijų video, dievinu medicinines laidas ir kraujo nebijau (šypsosi). Aš mėgstu žinoti, kas su manimi bus daroma. Turbūt kvailiausia panika buvo – ar atsibusiu po narkozės. Bet prieš porą mėnesių teko turėti lengvą narkozę, labai patiko, nes taip gerai nemiegojau per pastaruosius 8 metus (kvatoja), tai nebebijau.

– Andriau, ko klausia moterys?

– Būna baimė, kad neatsikels po narkozės. Aš atvirai pasakau, kad yra rizika, bet ji pakankamai maža – 1 iš 200 tūkstančių, numirti galima net ir be narkozės.

O klausimų būna įvairiausių – yra ir nustebusių, jog lieka randas, bet į visus juos randame atsakymus, kad moterys jaustųsi tvirtai ir ramiai.

– Agne, ar vienu ypu darysitės operacijas ar bus tarpai?

– Kol kas vienu ypu, nes planuoju pilvo plastiką ir krūtinės pakėlimą be implantų. Mano nuomone geriau pasižiūrėti, kaip tai atrodys natūraliai pašalinus odos perteklių. Jei norėsis didesnio tūrio – geriau po metų kitų ir įsidėti implantus, nei paskui kelti sau klausimus, kaip būtų buvę be jų.

Nenoriu neapgalvotų žingsnių, kad neprisidaryti sau daugiau žalos nei naudos. Geriau šioje vietoje palengva, pamažu pasižiūrėti, kaip limpa naujos apimtys.

– Andriau, kiek trunka gijimas?

– Bet kokios žaizdos gijimas kalba 2-3 savaites. Reikėtų atkreipti dėmesį į pilvo raumenų korekciją – svarbu, kad moteris nesportuotų, nekilnotų sunkių daiktų po operacijos 3 mėnesius.

– Praėjusioje laidoje su akušere kalbėjome apie pilvo raumenų išsiskyrimą – diastazę. Ji šyptelėjo, kad daugelis moterų įsivaizduoja, jog atsigulė po skalpeliu ir problema visiems laikams bus išspręsta, bet to neužtenka. Papasakokite apie šią operaciją – kada atliekama, kokia priežiūra, prevencija turi būti po to?

– Mano darbas atstatyti natūralią ir normalią anatomiją, kuri buvo prieš gimdymą. O toliau, jei norime, kad būtų gražus pilvas, raumenis reikia treniruoti. Jei moteris apsileis po operacijos, tikrai rezultatas greitai išnyks, todėl skatinu po pilvo plastikos sportuoti, sekti mitybą ir kūno pokyčius. Negalima galvoti, kad operacija išspręs viską, o mes galėsim gulėti ant sofos.

– Agne, tai kada didžioji diena?

– Planuojame rugpjūčio mėnesį, kaip tik bus pasibaigę mano entuziastiniai darbai sode, nereikės nieko sodinti ir nešioti. Taip pat mažoji planuoja eiti į darželį ir turėsiu daugiau laiko ir laisvų rankų.

– Andriau, neslėpkime, kad daugelį moterų gąsdina kainos – kokios jos yra orientacinės?

– Dirbu ne vienas, aplink mane yra daug žmonių, kurie prisideda prie to. Jei darytume pasislėpę ir nelicenzijuotai, turbūt būtų pigiau (juokiasi), bet tai yra ligoninė, o sveikata didžiausias turtas, tad kaina nėra maža. Dažniausiai tokių operacijų, tiek pilvo, tiek krūtinės yra apie pora tūkstančių eurų.

Agnė: Dėl kainų, dabar sugalvojau, kaip galima išspręsti šį klausimą – pastojus padaryti taupyklę ir mesti po 10 Eur kas mėnesį ir po 2,5 metų nuo vaiko gimimo, jei reikės tos plastikos – prašau, indas pilnas pinigų, o jei nereikės valio, atostogos visai šeimai.

– Agne, kodėl apie tai kalbate, nebijote, ką kiti pasakys?

– Nematau prasmės veltis į melų liūną, kur dingo mano pilvas apie kurį visiems skundžiausi. Galima meluoti, sakyti, kad „gerai genai suveikė“, bet jei mano istorija padės bent vienai ar dviems moterims apsispręsti – daryti ar nedaryti operaciją ir nuo to ji turės geresnę gyvenimo kokybę, mano misija išpildyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.