Mama sugalvojo originalų būdą, kaip priversti vaikus tvarkytis: sulaukė tūkstančių liaupsių

„Pasidėk į vietą“, „Susitvarkyk po savęs“, „Kodėl mėtosi kojinės“ – tos pačios frazės sukasi daugelyje šeimų, kur auga vaikai, o aplink nešokinėja namų tvarkytoja. Tėvai dažniausiu sunkumu auginant vaikus įvardija būtent nuolatinę netvarką. Valandų valandos tvarkymosi gali būti bevaisės per kelias minutes, jei per namus prasiėjo paauglys.

 Metodą sugalvojusios mamos siūlo vengti kovos, o griebtis kitos taktikos mokant vaikus tvarkos.<br>„Soy una mama cansada“ nuotr.
 Metodą sugalvojusios mamos siūlo vengti kovos, o griebtis kitos taktikos mokant vaikus tvarkos.<br>„Soy una mama cansada“ nuotr.
Metodą sugalvojusios mamos siūlo vengti kovos, o griebtis kitos taktikos mokant vaikus tvarkos.<br> „Soy una mama cansada“ nuotr.
Metodą sugalvojusios mamos siūlo vengti kovos, o griebtis kitos taktikos mokant vaikus tvarkos.<br> „Soy una mama cansada“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 6:17 AM

Tinklaraščio „Mum Junkie“ autorė persidalino metodu, kuris paskatina vaikus tvarkytis.

„Atsibodo savo paties balso skambėjimas? Štai mano strategija“, – feisbuke rašo ji.

Prie įrašo pridėtos tinklaraštininkės „Soy una mama cansada“ nuotraukos, kuriose prie kiekvieno į vietą nepadėto daikto, šiuklės, purvinų drabužių ar net nepakeisto tualetinio popieriaus rulonėlio pridėtas liūdnas veidukas su primerktomis akimis.

Idėja sulaukė tūkstančių tėvų reakcijų – daugybė jų persidalijo įrašu arba jį pamėgo, taip pat tūkstančiai išreiškė savo nuomonę komentuodami.

„Puiki idėja, manau ja pasinaudosiu taip pat“, „Įdomu, kiek kopijų paveiksliukų reikėtų?“, „Brangusis, mums verta taip pasielgti namuose“, „Auginu keturis vaikus, tai labai suprantu autorę“, – rašo komentatoriai.

Kiti tėvai pasidalijo ir savo atrastais būdais, kaip vaikus priverčia tvarkytis: „Nufotografuoju puodelius, lėkštes ir visa kita, kas palikta visuose namuose ir nusiunčiu jiems žinutėmis asmeniškai kiekvienam“, „Geriausias būdas yra visą netvarką grąžinti jiems aplink jų lovą (nešvarius indus, šlapias kojines, purvinus drabužius, šiukšles)“, „Aš darau namų ruošos lenteles ir apdovanoju, kas padaro juos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.