Krūtų mažinimas ne mažiau populiarus nei didinimas: po gimdymo mama pasiekė savo svajonę

Dažniausiai kalbant apie plastines krūtų operacijas akcentuojamas jų didinimas, kaip grožio ir daugelio siekiamybės simbolis. Iš tiesų, nemažai moterų susiduria su priešinga problema - nuo jaunystės išsiskiriančia krūtine, kuri po gimdymo ir žindymo sukelia dar daugiau iššūkių.

Įrodyta, kad po krūtinės mažinimo operacijų moterys ir fiziškai, ir psichologiškai jaučiasi žymiai geriau.<br>123rf nuotr.
Įrodyta, kad po krūtinės mažinimo operacijų moterys ir fiziškai, ir psichologiškai jaučiasi žymiai geriau.<br>123rf nuotr.
„Operacinėje stengiuosi, kad „naujos“ krūtys būtų kuo gražesnės, nes iš patirties žinau, kiek laiko pacientė vėliau praleis prieš veidrodį“, – pacienčių patirtimi dalijasi „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pakulis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Operacinėje stengiuosi, kad „naujos“ krūtys būtų kuo gražesnės, nes iš patirties žinau, kiek laiko pacientė vėliau praleis prieš veidrodį“, – pacienčių patirtimi dalijasi „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pakulis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-08-20 10:47

Lemtingas apsilankymas paskatino pokyčiams

Trisdešimt penkerių Dalia visuomet save laikė niekuo neišsiskiriančia iš kitų, dirbo mėgstamą darbą, su vyru užgyveno dvi dukras. Atrodo gyvenime nieko netrūko, tačiau giliai širdyje moteriai vis sukirbėdavo mintis, kad jei tik turėtų galimybę, nedvejodama ryžtųsi plastinei operacijai.

Ji tiesiog nekentė savo krūtinės, dėl kurios dydžio buvo itin daug prisikentėjusi – paauglystėje kūno kultūros pamokos buvo patyčių kratinys, o vėliau net ir ištekėjusi matydavo, kaip svetimi vyrai jos krūtis akimis ryja. Ne kartą ir su draugėmis dėl to buvo susipykusi.

„Joms vis atrodydavo, kad bandau jų vyrus nuvilioti, bet kaip man paaiškinti, kad ne manyje yra problema, o jų sutuoktiniuose, kurie akių nuo ištekėjusios moters iškirptės nenuleidžia. Ir pykomės, ir taikėmės, su kai kuriomis santykiai taip ir nepasitaisė. Kiek ašarų išliejau keikdama savo krūtis, ir suprato mane, tiesą pasakius, tik mano pačios vyras. Jis užstodavo, o kai visai nusimindavau – guosdavo. Ne kartą kalbėjome, kad būtų gerai operuotis, bet augo dvi dukros, joms visko reikėjo, negalėjau net pagalvoti, kad sau, o ne šeimos poreikiams skirsiu didesnę biudžeto dalį.

Gyvenimas tekėjo daugmaž savo vaga, kai vieną kartą su dukromis nuėjome į apatinių parduotuvę, reikėjo atsinaujinti man, o joms pritaikyti naujus apatinius besikeičiantiems kūnams, visas tris ištiko šokas. Aš sau nieko neberadau ir buvau visiškai neviltyje, o kai pamačiau, kad mano dukroms konsultantė neša vis didesnės apimties liemenėles, puoliau į paniką.

Grįžusi namo sukausi itin greitai – susiradau plastikos chirurgą, ir pagaliau buvo paskirtas laikas mano išsvajotai operacijai. Medikas šypsojosi, kai paprašiau visai krūtis nupjauti, nes mane jos prikankino, ir švelniai pažadėjo, kad padarys viską, kad jos atrodytų kuo natūraliau ir gražiau, ir nebekeltų diskomforto“, – pasakoja Dalia.

Mamos pėdomis seks ir dukros

Moteris sako operaciją ryžusis pagaliau pasidaryti ne tik dėl savęs, bet ir dėl dukrų – norėjo suteikti joms galimybę pamatyti, kad nepatogumų ir skausmą keliantys kompleksai, gali būti išoperuoti. Ji sako niekada nepamiršianti jausmo, kai atsibudusi pooperacinėje palatoje apsičiupinėjo krūtis – tikrino, ar dar liko.

„Liko, – dabar jau kvatoja Dalia. – Liko labai dailus putlus D dydis. Kai sugijau, gydytojas leido nusipirkti liemenėlę, ėjome su vyru, negaliu atsidžiaugti jo parama ir palaikymu, abu rinkomės, bandėme atitaikyti dydžius ir vėl jautėmės kaip dvidešimties, tik aš buvau su savo svajonių krūtine.“

Anot Dalios, abi dukros jau dabar žino, kad atėjus laikui, greičiausiai sukūrusios savas šeimas ir pagimdžiusios vaikų, pirmiausia koreguosis savo krūtines.

„Suprantu jas, jei jau dabar jaunas merginas kankina kompleksai, skausmai, nuolat įsirėžusios petnešėlės į pečius taip, kad net įdubimai susidarę, o ir man puikiai pažįstami nugaros skausmai jas pradeda kankinti. Pikta man kai vyrai kartoja, kad didelė moters krūtinė – grožis, jie nesupranta kiek tai sukelia kančių ir nepatogumų“ – pasakoja moteris.

Ji atvira – judviejų santykiai su vyru vėl įgavo aistros, jiedu vienas kita, skiria dar daugiau dėmesio, o moteris sako dar kartą galinti jam tik padėkoti už palaikymą ir supratimą. Dalia tikina, kad jos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis, ir nuo šiol ji gyvens tik geriau ir geriau, o kai dukros nuspręs kreiptis į plastikos chirurgus – palaikys jas kiek galėdama.

Krūtų mažinimas – ne dėl grožio

Krūtinės mažinimo operacija, dar vadinama redukcine mamoplastika, dažniausiai atliekama pacientėms, kurios dėl natūralaus krūtinės dydžio patiria psichologinį ir fizinį diskomfortą, nereta paauglystėje būna išgyvenusi patyčias.

„Tai – gana sudėtinga operacija, kurios metu pašalinamas audinių perteklius iš apatinių krūtų dalių, pakeliami, o neretai, jei krūtinė labai didelė, ir visai perkeliami speneliai, gerokai sumažinamas krūtų dydis bei pakoreguojama jų forma, stengiantis ją padaryti kuo natūralesnę. Būtina pastebėti, kad mažinant krūtis visada atliekamas ir jų pakėlimas, nes dėl savo svorio krūtys būna „nukritusios“, neretai apatinė dalis siekia pilvą ar bambą.

Kiekvieną kartą, kai pas mane ateina moteris didele krūtine, aš žinau, kad po operacijos apžiūrai jau ateis visai kitokia pacientė – bus pakitusi jos eisena ir laikysena. Įrodyta, kad po krūtinės mažinimo operacijų moterys ir fiziškai, ir psichologiškai jaučiasi žymiai geriau. Jos nebejaučia nugaros, kaklo ar pečių skausmų, diskomforto dėl nuolatinių žvilgsnių, pagaliau gali išsirinkti jai pačiai patinkantį apatinį trikotažą.

Operacinėje stengiuosi, kad „naujos“ krūtys būtų kuo gražesnės, nes iš patirties žinau, kiek laiko pacientė vėliau praleis prieš veidrodį. Ne viena jų yra pasidalijusi asmenine intymia patirtimi – sumažėjus krūtinei pagerėja lytinis gyvenimas, nors vyrai, kaip dažnai teigiama, labiau mėgsta didesnę krūtinę“, – pacienčių patirtimi dalijasi „Nordclinic“ plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Andrius Pakulis.

Specialistas pataria ryžtis krūtų mažinimo operacijai jau gimdžiusioms moterims, nes dėl spenelio perkėlimo ateityje gali kilti nesklandumų žindant kūdikį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.