Seserys Milda ir Giedrė kartu augindamos vaikus užaugino ir verslą: nebūtume pradėjusios viena be kitos

Jei vaikystėje broliai ir seserys pešasi, tai nereiškia, kad ir užaugus jų santykiai liks tokie. Klaipėdietės verslininkės Milda Borisovienė ir Giedrė Eidėjienė neįsivaizduoja ne tik kasdienybės viena be kitos, bet ir verslo, laisvalaikio ar net vaikų auginimo. Dvejų Agotos ir ketverių Jokūbo mama Milda ir dvejų Benedikto bei septynerių Kristijono mama Giedrė, būdamos motinystės atostogose, įkūrė elektroninę parduotuvę „Do Sisters“, kurioje prekiauja vaikiška patalyne ir drabužiais.

Milda Borisovienė ir Giedrė Eidėjienė kartu augina vaikus, leidžia laisvalaikį ir kuria verslą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Milda Borisovienė ir Giedrė Eidėjienė kartu augina vaikus, leidžia laisvalaikį ir kuria verslą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Kurti verslą sesėms kilo pačioms susidūrusios su kokybiškos patalynės pasiūlos trūkumu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Kurti verslą sesėms kilo pačioms susidūrusios su kokybiškos patalynės pasiūlos trūkumu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Pradėjusios nuo patalynės, „Do sisters“ pradėjo klientams siūlyti ir vaikiškus drabužius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Pradėjusios nuo patalynės, „Do sisters“ pradėjo klientams siūlyti ir vaikiškus drabužius.<br> Asmeninio albumo nuotr.
„Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
„Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 „Do sisters“ siūlo įvairių tekstilės gaminių vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 10:38 PM, atnaujinta Sep 7, 2021, 1:55 PM

– Dažnas prisimindamas savo santykius su sese ar broliu, prisimena jį kaip didžiausią konkurentą – kaip jūs sutarėte vaikystėje?

– Vaikystėje ir paauglystėje tikrai būdavo visko, ir peštynių, ir konkurencijos, ir nekalbadienių, bet visada susitaikydavom pakankamai greitai. Pyktis turbūt nustojome, kai vyresnioji sesė Giedrė išsikraustė studijuoti. Nuo tada (o tai buvo jau prieš dešimtmetį) pykstamės labai retai. Dažniausiai tai net ne pyktis, o nuomonių nesutapimas.

Dabar sutariame puikiai, gyvename netoli viena nuo kitos, todėl ir susitinkame dažnai. Dabar, kai abiejų mažieji vaikai yra beveik tokio paties amžiaus, bendrų interesų dar padaugėjo. Ne tik dirbame, bet ir keliaujame kartu, dažnai susitinkame su šeimomis po darbų.

– Kaip kilo mintis imtis bendro verslo?

– Tai jau ne pirmas mūsų su sese bendras projektas, tad minčių, kad su kažkuo kitu gali pradėti bendrą veiklą, net nebuvo. O mintis kilo labai paprastai – ieškant vaikams gražios ir kokybiškos patalynės, ypatingai, turint nestandartinių išmatavimų lovas ir norint užsisakyti individualų siuvimą – sunkiai radome.

Tikrai trūko išskirtinių, niekur nematytų, minimalistinių ir kokybiškų gaminių, tad taip ir kilo mintis kurti pačioms. Visi mūsų gaminiai yra tikrai aukštos kokybės, siuvami tik iš sertifikuotų audinių, o klientus džiugina tai, kad gali užsisakyti tiek patalynės komplektus, tiek paklodes, kurias mes pasiuvame tiksliai pagal išmatavimus, todėl nebereikia sukti galvos, kur įsigyti tokį komplektą, kad puikiai tiktų.

Siūti laisvalaikio rūbus vaikams taip pat paskatino asmeninė patirtis, nes vaikams norėjosi ne „oversize“ tipo ir nepašiltintų laisvalaikio komplektų, su kuriais vaikams nepatogu ir karšta, nes juk vaikai daug juda. Taip pat mūsų siuvami rūbai neturi jokių iššaukiančių didelių logotipų ar užrašų, ko taip pat pasigedome rinkoje. Viskas prasidėjo nuo laisvalaikio komplektų ir išaugo į visą kolekciją.

Tad, galima sakyti, viskas atėjo iš mūsų patirties ir, žinoma, motinystės. Ko trūko mums, ko trūko mūsų vaikams – visa tai yra mūsų asortimente. Taip pat pasigesdavome malonaus bendravimo su klientais, todėl tai taip pat yra mūsų prioritetas. Vertinam kiekvieną savo klientą.

– Kaip vyko visas procesas „Do Sisters“ kūrimosi pradžioje?

– Labai daug kalbėjom, diskutavom ir, žinoma, ieškojome tokių audinių, kurių tikrai Lietuvoje nėra. Tada jau viskas kažkaip savaime rutuliojosi.

Pirmieji audiniai, pirmieji pasiūti komplektai, darbas socialiniuose tinkluose, pirmieji klientai. Iki dabar atsimename, kokį pataliukų komplektą įsigijo patį pirmąjį.

Tik po to jau atkeliavo mintis papildyti savo asortimentą ir rūbais. Tiesa, tikrai yra nelengva atkeliauti iki to galutinio norimo rezultato. Daug darbo įdėjome, tad ir mūsų rūbai yra apgalvoti iki smulkmenų, daug kartų buvo siuvami bandomieji gaminiai. Keletą kartų nepasisekė su siuvyklomis, nes mes keliame aukštus standartus kokybei, bet nepasidavėme ir mums pavyko!

– Kaip dabar dalijatės darbus?

– Milda yra atsakinga už socialinius tinklus, prižiūri elektroninę parduotuvę www.dosisters.lt, derina visus individualius užsakymus su klientais, o Giedrė renka audinius, bendrauja su siuvyklomis, tvarko visus buhalterinius reikalus.

Kartu pakuojame siuntas, apgalvojame naujus rūbų modelius, naujus gaminius ir šiaip daug bendraujam. Iš tikro esame labai puikiai pasiskirsčiusios darbus, tad vienai negalint kažko padaryti – kita puikiai viską gali sutvarkyti.

– Kaip sekasi – kokios prekės populiariausios?

– Populiariausios prekės turbūt nėra, bet vasarą labai mūsų klientai pamėgo muslino pledukus, merliukus, muslino sukneles mergaitėms, nes tokiems karščiams – pats geriausias pasirinkimas.

Artėjant rudens sezonui vis dažniau įsigyja ir laisvalaikio komplektus bei kepures. O pataliukai visada labai reikalingas gaminys, tiek ruošiantis sutikti naują šeimos narį, tiek keičiant vaiko lovą į didesnę. Daug sulaukiame ir individualių užsakymų, nes dažnai sunku rasti tinkamus ir, svarbiausia, kokybiškus.

– Drabužių, tekstilės gaminių rinka tikrai yra Lietuvoje pilna ir konkurencija didžiulė – kaip stengiatės pasiekti klientą?

– Mus suranda tokie žmonės kaip ir mes: mėgstantys kokybę, ieškantys kažko išskirtinio, jaukaus savo vaikų kambariui. Ir mūsų siuvami rūbai yra apgalvoti, atsižvelgiant į mūsų vaikus ir jų poreikius, todėl klientai tai ir vertina.

Mes nedalyvaujame lenktynėse, darome kas mums patinka, todėl sulaukiame tikrai labai daug gražaus atgalinio ryšio ir rekomendacijų.

– O kaip visus darbus derinate su vaikų priežiūra?

– Mes dirbame ir kitus darbus, todėl deriname ne tik motinystę su šia veikla, bet ir savo nuolatinius darbus. Pavyksta visai neblogai, kadangi esame dviese.

Žinoma, yra nemažai darbo vaikams sumigus nakties ar pietų miegui, laisvo laiko lieka labai nedaug, bet savo darbu džiaugiamės. Vaikų auginime ir priežiūroje labai aktyviai dalyvauja ir tėčiai, todėl viskas yra įmanoma, svarbu tinkamai planuoti laiką.

– Kaip vaikams stengiatės perduoti seserystės, brolystės vertybes?

– Vaikai dar pakankamai maži, tad ir santykiai dar būna visokie (juokiasi). Nesitikime, kad nuo mažens tik draugaus, nesipyks ir nejaus konkurencijos, bet augdami ir matydami mūsų pavyzdį ir, kad sesė / brolis yra tokia vertybė – tikrai tai įvertins. Galbūt ne dabar, bet vėliau tikrai.

– Kokių ateities planų, susijusių su „Do Sisters“, turite?

– Turime daug planų, galvojame net pradėti siūti patalynę ir suaugusiems, nes mūsų klientai tiesiog užverčia mus žinutėmis, kad norėtų ir sau tokių. Tačiau ir dabar asortimente jau yra didelis įvairių gaminių pasirinkimas nuo muslino merliukų iki lininių kilimėlių žaidimams, nuo kepurių ir šalikų iki suknelių bei džemperių.

– Ką patartumėte kitoms mamoms, kurios svajoja pradėti savo verslą?

– Pasiruošti daug dirbti, pasiimti kažką į parankę, jei nedrąsu, ir pradėti. Nei viena iš mūsų turbūt nebūtų pradėjusi šios veiklos be kitos, nes tikrai reikia daug laiko, kol surandi tą kryptį, kuria nori eiti, kol atrandi tinkamus žmones, su kuriais nori dirbti, kol pasieki savo klientą.

Mums šiai veiklai buvo labai palankus laikas – abi buvome motinystės atostogose, tad nelabai turėjome ką prarasti, išsikėlėme sau tikslus, kuriuos norime pasiekti ir jų siekiame. Jeigu tik turit idėją, kuri, kad ir atrodo beprotiška, nes rinka tiesiog perpildyta viskuo, bet yra kažkuo unikali, kitokia – pirmyn.

Kas gali nutikti blogiausia? Na, tiesiog nepasiseks, bet turėsite daug naujos patirties, kurią vėl galėsite panaudoti. Mums taip pat ne viskas sekėsi ir sekasi, svarbu daug daug dirbti, nes tik darbu viskas pasiekiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.