Po gimdymo praėjus mėnesiui į darbus nėrusi aktorė Skaistė Vievesė į filmavimus keliauja ne viena

Serialo „Monikai reikia meilės“ gerbėjai gali likti ramūs – jų mėgstama herojė Monika, kurią vaidina aktorė Skaistė Vievese, seriale ir toliau liks. Į filmavimo aikštelę Skaistė grįžo praėjus vos mėnesiui po antrojo gimdymo ir sako, kad tai padaryti galėjo tik sulaukusi didelio šeimos palaikymo.

Aktorė Skaistė Vievesė įsitikinusi, kad esant noro ir šeimos palaikymo – visos kliūtys įveikiamos.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Aktorė Skaistė Vievesė įsitikinusi, kad esant noro ir šeimos palaikymo – visos kliūtys įveikiamos.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Dvimetis Vėjas šį rugsėjį pradeda eiti į darželį.<br>Gitanos Simutienės nuotr.
Dvimetis Vėjas šį rugsėjį pradeda eiti į darželį.<br>Gitanos Simutienės nuotr.
Per pirmąjį karantiną Skaistė su vyru Eimantu patys įsirengė kemperį.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Per pirmąjį karantiną Skaistė su vyru Eimantu patys įsirengė kemperį.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Geriausios Vievesių atrastos vietos Lietuvoje – pamario kraštas.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Geriausios Vievesių atrastos vietos Lietuvoje – pamario kraštas.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Skaistė nesivaiko vaiko auklėjimo madų, bet laiko mažuosius lygiaverčiais partneriais ir klauso jų nuomonės.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Skaistė nesivaiko vaiko auklėjimo madų, bet laiko mažuosius lygiaverčiais partneriais ir klauso jų nuomonės.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Skaistė nesivaiko vaiko auklėjimo madų, bet laiko mažuosius lygiaverčiais partneriais ir klauso jų nuomonės.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Skaistė nesivaiko vaiko auklėjimo madų, bet laiko mažuosius lygiaverčiais partneriais ir klauso jų nuomonės.<br> Gitanos Simutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 4, 2021, 6:30 PM

Streso – daugiau

„Po pirmojo nėštumo leidau sau pailsėti keturis mėnesius ir grįžus į darbus jaučiau nemažai streso. Dabar, atvirai pasakius, išvis kosmosas – kūnas neatsistatęs, negrįžęs į savo formas, mintys sujauktos. Mamos tikrai supras apie ką kalbu“, – atvirauja Skaistė.

Bet noras tęsti pradėtus darbus, nesustoti ir didžiulis šeimos palaikymas buvo atsakymai į sau užduotus klausimus – grįžti ar dar palaukti.

Nors šiuo metu daugelis Skaistę pažįsta, kaip Moniką, aktorė daug laiko skiria ir savo projektui #KinoSerija – tai platforma paaugliams, kur jie gali išbandyti save kino vaidybos srityje, filmuojantis trumpametražiuose filmuose: „Čia mano aistra ir meilė – darbas su paaugliais“.

Naujas etapas ir sūnui

Šiuo metu vyresnėliui Vėjui dveji metai, o mažyliui Vakariui – trys mėnesiai. S.Vievesė neslepia, kad toks nedidelis amžiaus skirtumas tarp vaikų nebuvo planuotas, tad iššūkių yra.

„Negalvojau, kad bus taip intensyvu – rodos, baigiau vieną žindyti, paaugo, o dabar vėl viskas su kitu vėl iš pradžių, be trečių rankų pagalbos būtų sunku susitvarkyti, tad džiaugiamės parama, kurią gauname iš savo artimųjų“, – šypsosi aktorė.

Praėjusią savaitę šeimai prasidėjo dar vienas naujas etapas – Vėjas pradeda lankyti darželį. Skaistė su vyru Irmantu diskutavo, kur leisti sūnų – į privačią ar valstybinę ikimokyklinio ugdymo įstaigą, bet laimėjo vyras, laikęsis pozicijos, kad yra ir puikių valstybinių darželių.

„Jau susipažinau su sūnaus auklėtoja ir be galo apsidžiaugiau sutikusi ypatingai atsidavusią, entuziastingą merginą“, – teigia. ji.

Dėmesys patinka

S.Vievesė atvira – su antru vaiku daug kas paprasčiau ir dėl kai kurių dalykų tikrai mažiau jaudinasi.

„Vėją pati maitinau iki pusantrų metų, nebuvo jokio primaitinimo. Vakarį maitinam mišriai – kai aš filmavimuose, jis geria mišinuką, kai aš esu – maitinu pati. Dauguma mamų griežtai nusiteikusios prieš tokius eksperimentus, gąsdina, kad dings pienelis, bet surizikavome ir puikiai sekasi“, – džiaugiasi žinoma aktorė.

Ji įsitikinusi, kad kai nori – viskas suderinama. Šią vasarą šeimai padeda močiutės, seneliai ir net prosenėlės. Pagalbos labiausiai reikia prižiūrint mažiausią šeimos narį, nes Vėjas su mama keliauja į filmavimo aikštelę ir seriale „Monikai reikia meilės“ vaidina kartu su mama.

„Vėjo grafikas nėra labai intensyvus. Pasifilmuoja, pamiega pietų miego, paskui vėl į aikštelę. Jam ši veikla patinka, jis mėgsta dėmesį, juk filmuojasi dar nuo tada, kai buvo pilvelyje. Jam smagu filmavimo aikštelėje, įdomios kameros, ekranai. Aišku, būtų sudėtinga jei jis nenorėtų, bet dabar visi labai džiaugiasi jo darbu“, – pasakoja Skaistė.

Vaikai – lygiaverčiai nariai

Mažai kas žino, jog S.Vievesė dar būdama studente aktorės karjerą pradėjo, kaip animatorė ir yra pravedusi apie 200 vaikų gimtadienių.

„Kai susilaukiau vaikų, aplanko tas „deja vu“ jausmas – atvežiau Vėją į darželį, žiūrėjau ir galvojau, kad esu ne vieną rugsėjo pirmąją sutikusi apsirengusi, kaip pelytė Minė ir pūtusi milžiniškus burbulus. Apima tikrai keisti jausmai. O kai kitur pastebiu animatorius, juos labai palaikau, nes tai tikrai sunkus darbas, nes kartais atrodo, jog programos reikia tėvams, o ne vaikams“, – atsidūsta ji.

Vaikai, pasak Skaistės, turi daugybę gaivališkos energijos ir kaskart atvykus dirbti į vaikų gimtadienį net pats virsti šiek tiek vaiku. Dabar ji dūksta su savo vaikais, su kuriais džiaugiasi turinti lygiavertišką santykį.

„Mums su vyru svarbiausia, kad vaikai būtų draugiški, geri, mylėtų gamtą, gyvūnus. Nefilosofuojame, kokie jie bus užaugę, viskas pasimatys ateityje. Mums svarbu su vaikais bendrauti, kaip su lygiaverčiais šeimos nariais – su mažuoju dar anksti, bet vyresnėliui dažnai leidžiame savarankiškai priimti sprendimus, pačiam pasirinkti“, – pasakoja Skaistė.

Vasaros – kemperyje

Energijos nestokojantys Vievesiai aplinkinius stebina dar vienu savo projektu – iš autobusiuko pačių įsirengtu kemperiu.

Žydromis bangomis nudažytą gyvenimui pritaikytą mikroautobusiuką jie pakrikštijo Debesėliu.

„Idėja gimė per pirmą karantiną – visi mūsų darbai baigėsi, turėjome daug laisvo laiko, kuris sutapo su tėvyste ir sugalvojome sau projektą, kad prasiblaškytume ir nesėdėtume su vaiku bute“, – šypsosi Skaistė.

Šeima nusipirko autobusiuką ir savomis rankomis per pusantro mėnesio susikūrė mažus namus ant ratų. Kadangi viską darė patys, panaudojo nemažai jau turėtos buitinės technikos, renovacija atsiėjo apie 1000 eurų.

Pirmas planas buvo apkeliauti Europą, bet kadangi koronavirusas stabdė saugias keliones, praėjusią vasarą šeima išnaršė visą Lietuvą.

„Praleidome keturis mėnesius įvairiausiose Lietuvos vietose – Vėjas į Debesėlį įsėdo dar nevaikštantis, o rudenį jau bėgiojo“, – prisimena aktorė.

Šiais metais šeima svajojo apvažiuoti Lietuvos ežerus, bet gimęs naujagimis, vietos stoka kemperyje ir darbai pakoregavo planus.

„Tryse tilpome lengvai, bet keturiese – iššūkis rimtesnis. Todėl jau dabar kitai vasarai galvojame apie kažką didesnio – gal pirksim, gal įsirengsim, bet turime kitai vasarai planų Debesėlį perleisti“, – atsidūsta ji.

Labiausiai jai iš kelionių kemperiu įspūdį paliko Pamarys, Šilutės kraštas, Kintai, Ventės ragas, Priekulė.

„Pamatėme, kad galima nedaug išleisti maistui, mėgautis kiekvieną vakarą įspūdingais saulėlydžiais ir bendrauti su ypatingai geranoriškais žmonėmis“, – šypteli ji.

Mamoms, bijančioms leistis į kelionę su mažu vaiku, S.Vievesė pataria neapsikrauti daiktais – kūdikėliams reikia labai nedaug, o įspūdžiai ir patirtys yra didžiulė nauda.

„Man keliauti su dviem vaikais yra daug paprasčiau nei su jais abiem išsėdėti namuose. Gal mano vaikai tokie, bet ta kelionė tampa nuotykiu, o man tada nereikia būti animatore namuose“, – kvatoja ji.

O besistebiantiems, kaip ji viską suspėja, Skaistė primena, kad po gražiu paveikslėliu slypi daug darbo ir didžiulė komanda, o kuo daugiau esi užimtas – tuo daugiau ir padarai.

„Neturiu stebuklų lazdelės, tik stiprią komandą aplink save“, – dėkoja Skaistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.