Sūnaus kalbos problemos mažeikiškę paskatino imtis naujos veiklos, kuri padės jos krašto tėvams

Jau ne viena istorija byloja, kad moterys tapusios mamomis susiduria su savęs, savirealizacijos, darbo ir šeimos balanso paieškomis, tačiau tuo pačiu ir randa energijos bei ryžto imtis naujų veiklų. Mažeikietė Agnė Kubilienė ne išimtis, bet imtis pokyčių ją labiausiai paskatino su kalbos problemomis susidūręs sūnus.

Mažeikiškė Agnė atvira – ankstyvuoju ugdymu susidomėjo dėl sūnaus kalbos problemų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Mažeikiškė Agnė atvira – ankstyvuoju ugdymu susidomėjo dėl sūnaus kalbos problemų.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškė Agnė atvira – ankstyvuoju ugdymu susidomėjo dėl sūnaus kalbos problemų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Mažeikiškė Agnė atvira – ankstyvuoju ugdymu susidomėjo dėl sūnaus kalbos problemų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Akademijų šeimai kūrėja Jovita Starkutė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Akademijų šeimai kūrėja Jovita Starkutė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 6:38 PM

Pirmoji akademija ne didmiestyje

Mažeikiuose augusi Agnė, kaip ir daugelis išvyko mokytis į didmiestį, bet baigusi studijas nusprendė grįžti į gimtąjį miestą. Dabar čia Agnė pradeda ir savo verslą – nuo kovo pradžios atveria „Family Lab Academy“, visuminio ugdymosi akademijos šeimai duris.

„Mūsų šeimos istoriją sunku papasakoti trumpai, per paskutinius pusę metų intensyviai keliavome ir vis dar keliaujame link tikslo, kad Jonas pradėtų kalbėti. Girdėjau daug įvairių nuomonių, ne su visomis norėjau sutikti, ieškojau geriausių ir tinkamiausių sprendimo būdų mums. Ieškojau informacijos ir specialistų, kas mums gali padėti. Šis žingsnis vienas iš sunkesnių, kartais atrodo atsimuši į sieną. Noriu pasidalinti patirtimi su šeimomis kurioms taip pat reikia informacijos apie vaikų raidą. Meilė vaikams mane įkvėpė suburti komandą kuri gali padėti vaikams ir tėvams būtent šiame mieste. Išgirsti Jono pasakyti žodžiai tik dar labiau skatina toliau dirbti, domėtis ir būtinai dalintis, kad kuo daugiau mūsų būtų laimingesnių“, – atvirauja A. Kubilienė.

Jos sūnus jau būdamas dvejų beveik nekalbėjo, tarė labai mažų garsų, o pagalbos iš išorės mama sulaukė mažai. Ji praėjo ilgą kelią ieškodama atsakymų, konsultuodamasi su ergoterapijos specialistais, logopedais, vaikų raidos specialistais.

„Eidama šiuo keliu supratau, kad noriu padėti šeimoms, kad joms nereikėtų eiti tokio kelio, noriu atvesti į savo miestą tokius užsiėmimus, kuriuos turi „Family Lab Academy“, kuriuose ir atradau atsakymus bei pažintis, kaip galiu padėti ne tik savo sūnui, bet ir kitoms šeimoms“, – džiaugiasi mama.

Paskatino asmeninė patirtis

Ankstyvasis vaiko amžius – didelis iššūkis šeimai, nes niekas iš anksto neruošia tam, ko reikės norint padėti vaikui ugdyti.

„Mano kelionė nebuvo lengva, augau kaip mama ir asmenybė, ieškojau informacijos, mokiausi ir ši kelionė trunka ilgai. Todėl noriu, kad kitos šio krašto šeimos augtų ir tobulėtų bendruomenėje, kuri ir būtų skirta dalinimuisi, augimui drauge, vaiko ugdymui ir lavinimui kuriant su savo vaikais turiningą bei kokybišką laiką drauge“, – teigia A.Kubilienė.

Mažeikiuose duris atvers visuminio ugdymosi šeimai akademija, burianti šeimas, pedagoginę bendruomenę dalinimuisi ir kūrybai drauge. Čia bus laukiami mažyliai nuo 6mėn iki 4 metų kūrybiniuose užsiėmimuose, kur vaikai galės patys kurti, žaisti, atrasti ir tyrinėti mėgaudamiesi, stebėdami, mąstydami ir eksperimentuodami.

Vyresnių smalsuolių lauks STEAM mokyklėlė, kur papildomai tobulės ir atskleis savo savarankiškumo bei kūrybiškumo gebėjimus.

„Taip pat turėsime užsiėmimus su ergoterapeutais, kinezeterapeutais ir kitais specialistais kurie padės lavinti mūsų vaikus“, – žada mažeikiškė.

Idėja gimė motinystės laikotarpiu

„Family Lab Academy“ įkūrėja Jovita Starkutė džiaugiasi, kad jos su kolegomis sugalvota ankstyvojo ugdymo programa bus pasiekiama tėvams ne tik iš didmiesčių.

„Kai susipažinau su Agne, mane įkvėpė jos asmeninė istorija, nes ji buvo labai artima manajai. Tos paieškos ir tas tikėjimas savo motinystės instinktais. Jau klausant suvokiau, jog ši moteris, mama, švietimo praktikė gali padėti ir kitoms šeimoms šiame krašte augti ir tobulėti“, – šypsosi Jovita.

Ši visuminio ugdymosi šeimai akademija gimė jos pačios motinystės laikotarpiu, kai edukologė suvokė, kad informacijos ankstyvajame amžiuje yra labai daug, teorijų ir praktikų dar daugiau, todėl be galo sunku atsirinkti.

„Turėdama reikalingas žinias ir patirtis supratau, kad noriu burti profesionalų pedagogų, švietimo praktikų ir ankstyvojo ugdymo specialistų bendruomenę skirtinguose miestuose, kad kurtume ir dalintumėmes pedagoginėmis žiniomis, patirtimis su kitomis šeimomis ankstyvajame ugdyme bei įkvėptume per kokybiško laiko kūrimą su savo vaikais juos tapti geriausiais tėvais tik savo vaikams“, – priduria J. Starkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.