Dvylikto vaiko besilaukianti 36-erių moteris atskleidė, kad netrukus taps ir senele

Veronica Merritt iš Sirakjuso (JAV) išgarsėjo, kaip jauniausia tiek daug vaikų išnešiojusi ir pagimdžiusi moteris – 36-erių metų mama šiuo metu augina 11 vaikų, yra nėščia su dvyliktu ir laukia pirmojo anūko, kurį netrukus pagimdys jos vyriausia dukra Victoria, rašo portalas dailymail.co.uk

Šiuo metu šeimoje auga 11 vaikų nuo dviejų skirtingų tėčių ir Veronica laukiasi dvyliktojo.<br>„TikTok“ kadras / lrytas.lt koliažas
Šiuo metu šeimoje auga 11 vaikų nuo dviejų skirtingų tėčių ir Veronica laukiasi dvyliktojo.<br>„TikTok“ kadras / lrytas.lt koliažas
Veronica suskaičiavo metus, kada laukėsi.<br>„TikTok“ kadras
Veronica suskaičiavo metus, kada laukėsi.<br>„TikTok“ kadras
14 metė Veronica besilaukianti pirmojo kūdikio.<br> „TikTok“ kadras
14 metė Veronica besilaukianti pirmojo kūdikio.<br> „TikTok“ kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-07 14:40

Nenaudoja kontracepcijos

1999 metais, kai Veronicai buvo 14 metų, ji pradėjo lankyti devintą klasę ir sužinojo, kad yra trečią mėnesį nėščia. Paauglė tuomet pagimdė mažylę Victorią, kuriai dabar 21-eri. Po penkerių metų ji su pirmuoju vyru susilaukė sūnaus Andrew, kuriam dabar 16 metų.

Po skyrybų Veronica ištekėjo dar kartą ir su vyru Marty susilaukė dar devynių vaikų, gimusių beveik pamečiui ir šiuo metu šeimoje auga: 15 metų Adamas, 13 metų Mara, 12 metų Dashas, 10 metų Darla, 8 metų Marvelousas, 6 metų Martalya, 5 metų Amelia, 3 metų Delilah ir dvejų Donovanas.

Šiuo metu moteris laukiasi dvylikto sūnaus, kuris turėtų gimti balandį, nuo to paties vyro. Tiesa, tėtis vaiko nebeaugins – pora išsiskyrė nepaisant nėštumo.

Veronica socialiniame tinkle „Tik Tok“ dažnai dalijasi šeimos gyvenimo akimirkomis, čia ji pranešė ir apie dvyliktą nėštumą įdėdama ultragarso nuotrauką.

Rugpjūtį kalbėdama su dienraščiu „The Sun“ Veronica atviravo apie savo didelę šeimą, sakydama, kad jie ir jos vyras niekada nenaudoja kontracepcijos dėl savo sveikatos problemų.

„Aš baigiau vidurinę mokyklą su pagyrimu. Bandžiau studijuoti koledže, bet abu kartus susirgau, – paaiškino ji. – Sergu inkstų liga ir praėjusiais metais netekau inksto“.

Ji patvirtino, kad kai kurie vaikai buvo suplanuoti, bet tuo pačiu pabrėžė, kad ji negali vartoti hormoninės kontracepcijos priemonių, nes esant inkstų problemoms, tai paskatintų susidaryti kraujo krešulius.

Aštuonerius su puse metų nėščia praleidusi Veronika praėjusių metų pradžioje patyrė persileidimą, persirgo koronavirusu ir nebuvo tikra, ar jos kūnas fiziškai pajėgus išnešioti kitą vaiką: „Bet norėčiau turėti dar šešis.“

Vaikus moko namuose

Šiuo metu beveik 140 tūkst. sekėjų turinti jos „TikTok“ paskyra yra užblokuota ir nepasiekiama, o žinoma mama bando atgauti į ją teises.

Moteris sekėjams pasakodavo apie gausios šeimos kasdienybę ir dalijosi spalvų sistema, kuria vadovaujasi augindama vaikus. Pasirodo, kiekvienam jų ji priskiria po tam tikrą spalvą ir tuomet visus daiktus perka būtent tos spalvos.

Sistemą Veronica netyčia pradėjo nuo pirmagimių Victorijos ir Andrew'so, kuriuos aprengė tradiciškai rožine ir mėlyna.

„Spalvų kodavimo sistema yra įtraukta į beveik viską. Nupirksiu viską, ką rasiu jų spalvos – jų drabužius, žaislus, paklodes, rankšluosčius, dantų šepetėlius, puodelius ir lėkštes“, – pasakojo mama.

Šeima šiuo metu gyvena devynių miegamųjų name, o kur nors keliaudami važiuoja mokykliniu autobusu.

Niekur nedirbanti moteris prieš aštuonerius metus nusprendė vaikus mokyti namuose. Ją kritikuojantiems ji atšauna, kad kiekvieno jos vaiko mokslas valstybinėje mokykloje mokesčių mokėtojams atsieina apie 25 tūkst. JAV dolerių per metus, tad ji tik taupanti jų pinigus.

„Manau, vaikai gali mokytis nesėdėdami valandų valandas prie savo stalo studijuodami vadovėlius“, – sako V.Merritt ir pridūrė, kad naudojasi „YouTube“ ir kitomis svetainėmis, kad padėtų jai mokyti vaikus. Mokyklinio amžiaus vaikų amžius svyruoja nuo 6 iki 17 metų, tačiau kai kurie iš tam tikrų dalykų mokosi to paties lygio, juos galima mokyti kartu.

„Mano 8-metis iš tikrųjų skaito geriau nei mano 11-metis. Jie visi labai protingi“, – sakė ji.

Pamokos vaikams dažniausiai vyksta svetainėje arba, jei leidžia oras, verandoje.

„Galiu kepti sausainius su jais virtuvėje ir produktų matavimas skaičiuojamas kaip matematikos pamoka“, – sakė Veronica.

Ji negali sau leisti samdyti auklių, todėl patys mažiausieji dažnai yra užimti žiūrint vaizdo įrašus ir televizorių, kol vyresnieji broliai ir seserys mokosi.

Paauglystėje mama tapusi moteris teigia esanti griežta savo vaikams, skelbiasi esanti abstinentė ir neleidžianti savo atžaloms susitikinėti su partneriais iki kol jie nebus pilnamečiai.

„Nemanau, kad vaikai turėtų turėti lytinių santykių, bet jei pastojote jauna, turėtumėte žinoti, kad būti mama yra gražu“, – pabrėžė Veronica.

Jos vyriausia dukra Victoria savo pirmagimį turėtų gimdyti birželį ir vis dar gyvena mamos namuose. Reiškia, Veronicos pagrandukas bus dviems mėnesiais vyresnis už savo sūnėną ar dukterėčią.

Kasdienybės iššūkiai

Kiek kainuoja išlaikyti tokią šeimą? V.Merritt teigia, kad per mėnesį vidutiniškai maistui parduotuvėse ir greito maisto užkandinėse išleidžia apie 2500 JAV dolerių(2187 Eur), o dėvėtiems drabužiams visai šeimai per metus pakloja apie 4000 JAV dolerių (apie 3500 Eur).

Teigdama, kad mokyklą baigė su pagyrimu, Veronica mokslų toliau negalėjo tęsti dėl savo sveikatos būklės. Ji yra dirbusi dovanų parduotuvėje, bet be valstybės paramos ji niekaip negalėtų išlaikyti tiek daug vaikų.

Šiuo metu ji gauna kasmėnesinę 2000 JAV dolerių (1750 Eur) išmoką ir 1500 JAV dolerių (1300 Eur) maisto kuponais.

Nė vienas iš vaikų tėčių nemoka alimentų, bet vienas padengia šeimos komunalinius mokesčius.

Veronica uždirba 100-200 JAV dolerių (apie  90-180 Eur) per mėnesį iš „TikTok“ tinklo – uždarbis priklauso nuo bendro peržiūrų skaičiaus. Ji taip pat, kaip laisva menininkė siūlo sukurti animacinius filmukus iš nuotraukų ir tai jei per metus atneša apie 15 tūkst. JAV dolerių (13 tūkst. Eur) pelno .

Sunkiausia užduotis rūpinantis tokia didžiule šeima yra stengtis, kad namuose būtų švara ir tvarka. Vaikai retai padeda, nors 14 metų Mara skalbdavo mainais į kas mėnesį 10 JAV dolerių (apie 9 Eur) vertės kuponą internetiniam žaidimui „Roblox“. Ji prarado motyvaciją, todėl dabar padeda jos šešiametė sesuo Martalya, kuri už pagalbą gauna saldainį.

„Kiekvieną dieną turime skalbti dukart ir dar daugiau, jei kas kam nors atsitinka nelaimė naktį“, – teigė ji.

V.Merrit tvirtai tiki likimu ir teigia bendraujanti su visata. Moteris mano, kad būsimų kūdikių sielos „bendrauja“ su ja dar prieš jiems pastojant.

„Skamba keistai, bet kartais atrodo, kad jie šnabžda man į ausį“, – sakė ji.

Parengta pagal „Daily Mail“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.