Mama dalijasi gudrybe, kaip gauti 15 minučių laiko tik sau: dėkoja tūkstančiai

Tėvai, pakelkite rankas, kurie nenorėtų laisvų 15 minučių, per kurias galėtų ramiai atsigerti kavos, be riksmų aplink pasikalbėti telefonu ar tiesiog ramiai pastovėti duše? Tapus tėvais asmeninio laiko lieka siaubingai mažai, todėl verta pasinaudoti kiekviena gudrybe, kad gautume jo bent kiek.

Tapus tėvais asmeninio laiko lieka siaubingai mažai, todėl verta pasinaudoti kiekviena gudrybe, kad gautume jo bent kiek.<br>„Pexels“ nuotr.
Tapus tėvais asmeninio laiko lieka siaubingai mažai, todėl verta pasinaudoti kiekviena gudrybe, kad gautume jo bent kiek.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 5:42 PM

Socialiniame tinkle „TikTok“ mama, pasivadinusi pseudonimu „flyyoufool8“ vaizdo įraše dalijasi idėja, kaip ji pabūna be savo vaikų ilgiau nei minutę. Video peržiūrėjo daugiau nei pusę milijono vartotojų, rašo portalas parents.com.

„Neatidarykite to, kai jūsų vaikai yra šalia“, – perspėja mama ir priduria, kad padėkoti jai už patarimą bus galima vėliau.

Tada ji pasidalijo, kad ji taip pat trokšta pabūti viena duše ar paskanauti bulvių traškučių nesidalindama. Kaip patenkinti šį norą?

„Štai ką jūs darote – pirmiausia, į kriauklę įpilkite šiek tiek baliklio, kad kambaryje pasklistų tvarkos kvapas“, – nurodo ji.

Tuomet laikas padėti grindų šluotą taip, kad ji užstotų įėjimą į virtuvę (ar kitą namo kambarį). Dabar laukia pats svarbiausias žingsnis.

„Sušukite, vaikai, aš ką tik išvaliau grindis! Jūs negalite išeiti bent 15 minučių!“, – demonstruoja mama.

Iš kito kambario pasigirsta vaikų pritariamasis šūksnis.

Dėkingi tėvai iš karto užplūdo kūrėjos komentarų skiltį, kad pagirtų ją už šią išradingą idėją ir pasidalytų patarimais, kaip savo namuose praleisti karštą ramybės minutę.

„Geras patarimas mažylių mamoms – paimkite kūdikiams skirtą drėgną servetėlę ir pasakykite, kad nuvalysite veidą. Garantuosite, kad jie judės priešinga kryptimi“, – sakė vienas iš tėvų.

Pasak daugybės komentatorių, kreipiantis pagalbos namų ruošoje į vyresnius vaikus, jie labai greitai dingsta.

„Įjunkite siurblį, tada valandų valandas stebėkite, kaip vaikų nėra. Namų ruoša yra jų silpnybė“, – juokavo vienas „TikTok“ vartotojas.

Kitas pridūrė: „Arba pasakykite „Kai išeisite iš savo kambario, išneškite šiukšles“. Jie amžinai liks savo kambariuose“.

Parengta pagal „Parents“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.