Kai sekso kokybė tampa svarbiau nei kiekybė: kiek kartų poros mylisi susilaukusios vaikų

Tema apie kurią galvojame, bet nedažnai kalbame. Klausiame savęs – ar tai normalu, bet atsakymų neturime. Seksas susilaukus vaikų yra vis dar tabu.

Auginant mažus vaikus dažnai tenka pamiršti spontanišką ir laukinį mylėjimąsi, o vietoje to intymų vakarą dviese kruopščiai suplanuoti iš anksto.<br>123rf nuotr.
Auginant mažus vaikus dažnai tenka pamiršti spontanišką ir laukinį mylėjimąsi, o vietoje to intymų vakarą dviese kruopščiai suplanuoti iš anksto.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2022, 9:31 PM

Auginant mažus vaikus dažnai tenka pamiršti spontanišką ir laukinį mylėjimąsi, o vietoje to intymų vakarą dviese kruopščiai suplanuoti iš anksto. Ir nepaisant retesnio sekso, pasitenkinimą teikiantis seksualinis gyvenimas siejamas su kokybe, o ne kiekybe.

2022 metais atliktame mamos būklės tyrime atskleidžiama, kad 45 proc. moterų mylisi bent kartą per savaitę. Iš jų 54 proc. teigia esančios patenkintos arba net labai patenkintos savo seksualiniu gyvenimu, rašoma portale mother.ly, kuris ir atliko apklausą.

Likę 46 proc. prisipažino, kad jos nėra tuo patenkintos ir tai tik įrodo, jog nuosmukiai ir pakilimai intymiuose santykiuose yra labai įprasti.

Amžius taip pat turi įtakos sekso dažnumui, tačiau svarbu ne tėvų amžius, o jų vaikų amžius. Tyrimas parodo, kad seksualiai aktyvios mamos, kurios mylisi kartą ar du per savaitę augina vidurinę mokyklą lankančius vaikus. Nenuostabu, kad tos, kurios augina vaikus iki trejų metų amžiaus mylisi mažiausiai – 31 proc. kartą ar du per savaitę, 41 proc. kartą ar du per mėnesį, 24 proc. rečiau nei kartą per mėnesį.

Kita vertus, 77 proc. mamų, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per mėnesį, praneša, kad yra tuo „nepatenkintos“ arba „labai nepatenkintos“.

Susilaukus mažylio moteris gali jaustis neseksuali arba susitelkti į motinystę, jai gali trūkti poilsio ar kankinti pogimdyvinė depresija. Svarbu prisiminti, kad tai netruks amžinai.

Mamos būklės apklausos išvados padarytos iš daugiau 10 tūkst. atsakymų.

Parengta  pagal „Mother.ly“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.