Vienišų mamų bendruomenė klesti „TikTok“ – moterys sulaukia milijonų sekėjų

Kai 2020 m. birželį Tiania Haneline socialiniame tinkle „TikTok“paskelbė įrašą, kuriame šukavo savo dukros plaukus, kol mažylė gyrėsi, kaip myli save, galvojo, kad tai bus tik mielas vaizdelis, kuriuo ji pasidalins su saujele gerbėjų. Tačiau per kelias dienas vaizdo įrašas sulaukė kelių milijonų peržiūrų, o komentatoriai reikalavo pasidalinti daugiau vaizdų iš vienišos mamos ir tuomet trejų metų Scarlett gyvenimo.

Vienišos mamos socialiniame tinkle susibūrė į bendruomenę.<br>„TikTok“ koliažas
Vienišos mamos socialiniame tinkle susibūrė į bendruomenę.<br>„TikTok“ koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2022, 1:10 PM

Milijonai sekėjų

Tuomet Tiana pradėjo dažniau publikuoti įrašus su savo dukra ir motinystės smulkmenomis. Taip keturių vaikų (trys biologiniai vaikai jos, o kartu gyvena dar sūnaus draugas paauglys) vieniša mama sukaupė dešimtis virusinių vaizdo klipų bei rado milijonus gerbėjų, kurių daugelis buvo kitos mamos.

Šiuo metu T.Haneline turi 5,7 milijono sekėjų ir artimą draugių, irgi auginančių vaikus be antros pusės, grupę, rašo portalas insider.com.

Moteris yra viena iš kelių vienišų mamų, kurios per pastaruosius kelerius metus išpopuliarėjo dokumentuodamos savo tėvystės patirtį „TikTok“. Grotažymė #singlemom peržiūrėta daugiau nei 11 milijardų kartų, o ir kitos, tokios kaip #singlemomlife ir #singlemomsofTikTok, neatsilieka.

Kiekviena vieniša mama atranda savo nišą. Pavyzdžiui, „tiktokerė“ Maia Knight, turinti daugiau nei 8 milijonus sekėjų, yra žinoma dėl kasdienių, nesudėtingų užsiėmimų, kuriuose dalyvauja jos vienerių metų dvyniai. Tačiau pagrinde jas visas sieja vienišų mamų statusas ir jų sprendimai dalytis miela, chaotiška ir sudėtinga savo gyvenimo realybe su savo sekėjais.

Leidžia nesijausti vienišoms

31 metų Ashley Soto, trijų vaikų mama iš Teksaso, turinti 8,6 mln. sekėjų, pirmą kartą išpopuliarėjo prieš dvejus metus su klipu, kuriuose kalbėjo apie artimus santykius su 14-mete dukra. Ji pradėjo skelbtis „TikTok“ iš nuobodulio, tačiau dabar programėlė yra ne tik kūrybinė priemonė, bet ir neįkainojamas būdas susisiekti su kitais vienišais tėvais, ypač tokiais kaip ji pati, kurie neseniai išsiskyrė su savo partneriais.

34-erių Dani Morin, gyvenanti Kalifornijoje, turi dvejų metų sūnų ir 566 tūkst. „TikTok“ sekėjų. Ji sakė, kad ne tik užmezga draugystę su kitomis vienišomis mamomis, bet ir dažnai skatina ir palaiko pasekėjas, svarstančias galimybę tapti vienišomis mamomis savo noru, kaip ir ji.

„Mūsų turinys padeda viena kitai jaustis taip, kaip nori: „Gerai, tai irgi normalu“, kai kartais nesijaučiame normaliai“, – sakė D.Morin.

T.Haneline teigė, kad „TikTok“ vienišų mamų bendruomenė „tiesiogine prasme yra kaip maža mano šeima“, ir pridūrė, kad kai kurie jos pasekėjai augina dvirasius vaikus, kaip ir ji, todėl prašo patarimų tokiomis temomis kaip plaukų priežiūra; kiti pateikia idėjų, kaip susidoroti su pykčio priepuoliais arba receptų, kuriuos mama su dėkingumu priima.

Cassie Botnick, 30 metų rašytoja ir redaktorė iš Naujojo Džersio, surinko 640 000 sekėjų dėl vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojamas gyvenimas su jos dvejų metų dukra Luna, kuri serga autizmu. Naudodama programėlę ji susidraugavo su keliomis kitomis vienišomis autistiškų vaikų mamomis, kurios nuolat pasikliauja viena kita.

„TikTok“ vaizdo įrašų asmeniškumas, C.Botnicko nuomone, leidžia vienišiems tėvams lengvai susisiekti vieniems su kitais ir jaustis mažiau vienišiems.

„Galite pamatyti kažkieno gyvenimą ir nusiraminti, kad jos namai tokie pat netvarkingi kaip ir mano“, – sakė ji.

Ne visi vertina teigiamai

Dalijimasis vienišos tėvystės informacija „TikTok“ turi trūkumų. 500 tūkst. sekėjų Kimberly Anne Ermitaño iš Kalifornijos išpopuliarėjo dėl savo vaizdo įrašų „Carseat Series“, kuriuose vaizduojami jos trejų metų Zoe siautėjimai ant galinės automobilio sėdynės. Vis dėlto, nors turinys paprastas, atsiranda ir neigiamų komentarų.

„Sulaukiame daug žmonių, kurie tiesiog dievina Zoe, jie myli mus, mėgsta mūsų turinį, bet yra ir žmonių, kurie tikrai nekenčia mano auklėjimo stiliaus“, – sakė ji „Insider“ ir pridūrė, kad net sulaukė kritikos dėl to, kad dėvėjo kaukę automobilyje su dukra.

T. Haneline džiaugiasi, kad kai kurie jos sekėjai veikia kaip moderatoriai, kurie įspėja ją, kai komentarai tampa per daug kupini neapykantos.

Vis dėlto Haneline mano, kad „TikTok“ vienišų mamų bendruomenės privalumai yra didesni už neigiamas puses. „Daugelis vaikų ištiesia ranką ir sako: „Norėčiau, kad turėčiau tokią mamą kaip tu“, – pasakojo Tiana ir būtent tokie komentarai, pasak jos, skatina ją toliau dalytis gyvenimu „TikTok“.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.