Dėl ligos plaukų netekusiai mamai sūnus padarė peruką paaukojęs savo šukuoseną

JAV Arizonoje gyvenančiai mamai, kuriai dėl smegenų auglio buvo taikoma spindulinė terapija ir dėl to ji neteko plaukų, sūnus iš saviškių pagamino peruką.

 Sūnus plaukus mamos perukui augino 2,5 metų.<br>Melanie Shaha nuotr.
 Sūnus plaukus mamos perukui augino 2,5 metų.<br>Melanie Shaha nuotr.
Sūnus plaukus mamos perukui augino 2,5 metų.<br> Melanie Shaha nuotr.
Sūnus plaukus mamos perukui augino 2,5 metų.<br> Melanie Shaha nuotr.
Sūnaus dovana pribloškė mamą.<br> Melanie Shaha nuotr.
Sūnaus dovana pribloškė mamą.<br> Melanie Shaha nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 15, 2022, 11:41 AM

Šešių vaikų mama Melanie Shaha portalui today.com papasakojo, kad gydytojai pirmą kartą gerybinį hipofizės smegenų auglį jai diagnozavo dar 2003 metais. Hipofizė yra vidaus sekrecijos liauka, pritvirtinta prie smegenų pagrindo, gaminantis hormonus, kurie kontroliuoja daugelį kūno funkcijų, tokių kaip augimas ir vaisingumas.

Melanie buvo atlikta operacija, siekiant pašalinti auglį, jau išaugusį iki slyvos dydžio. 2006 metais jai buvo atlikta antroji procedūra, nes auglys atsinaujino, o taip nutikus trečią kartą 2017 metais moteriai buvo paskirtas spindulinis gydymas.

Daugelis žino, kad vienas iš dažniausių šio gydymo pašalinių poveikių – kūno plaukų slinkimas. Plaukai paprastai atauga per 3–6 mėnesius, tačiau gavus didelę radiacijos dozę, plaukai gali ataugti plonesni arba išvis nebeaugti, kaip ir nutiko sergančiai mamai.

„Neturėdamas plaukų tu lyg viešai iškiši skaudantį nykštį, o geranoriški žmonės sako tau dalykus, kurie drasko tavo širdį. Aš neprieštarauju sirgti, bet nenoriu atrodyti serganti“, – „Today“ sakė moteris.

2018-aisiais 27 metų Melanie sūnus Mattas per šeimos pietus pajuokavo: „Pasakiau: „Kodėl man neužsiauginus plaukų, kad galėčiau padaryti tau peruką?“

Nors Melanie iš pradžių nenorėjo priimti savo sūnaus pasiūlymo, jis atkakliai ją įkalbinėjo ir iki šių metų kovo pabaigos užsiaugino beveik 31 centimetrų ilgio plaukus.

Tuomet jis juos nusikirpęs nusiuntė į įmonę „Compassionate Creations“ Kalifornijoje, kur jie buvo surinkti į rankomis susiūtą peruką. Vien jo pagaminimas kainavo 2000 JAV dolerių.

Plaukus pasirinkta spalva nudažė ir nukirpo norimu stiliumi profesionali kirpėja.

„Sūnus sakė, kad atrodau puikiai“, – džiaugiasi mama. Mattas tikina, kad mama neturi jaustis skolinga, nes juk ji pirmiausia jam suteikė plaukus.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.