Norėdama apsaugoti dukrą nuo patyčių mama 3-metei depiliavo antakius: psichologė pasidalijo savo nuomone

Leah Garcia, mama iš Teksaso (JAV) išgarsėjo „TikTok“ pasidalinusi vaizdo įrašu, kaip trijų metų dukrai vašku depiliuoja tarpą tarp suaugusių antakių. Ji nesitikėjo, kad toks jai paprastas veiksmas sukels tiek daug diskusijų internete.

Mama pasidalijo vaizdo įrašu, kaip vašku depiliuoja dukrai tarpą tarp antakių.<br>lrytas.lt koliažas
Mama pasidalijo vaizdo įrašu, kaip vašku depiliuoja dukrai tarpą tarp antakių.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2022, 6:23 PM

Nekilnojamojo turto agentė ir socialinių tinklų turinio kūrėja L. Garcia portalui insider.com pasakojo, kad ji su savo sekėjais reguliariai dalijasi asmeniniu gyvenimu bei akimirkomis, kurias praleidžia su dukromis vienuolikmete Behautti ir trejų Bliss. Tačiau nė vienas jos vaizdo įrašas nesulaukė tiek daug dėmesio, kaip spalio pradžioje publikuotas video, kuriame ji vašku depiliuoja Bliss antakius.

Klipe, kurį peržiūrėjo beveik 37 mln., matyti, kaip L. Garcia traukia vaškinę juostelę nuo dukters antakių vidurio, kol 3 metų vaikas sako: „O, man skauda.“

Mama prisipažino, kad sulaukė tūkstančių komentarų iš žmonių, kurie ją palaikė arba kritikavo dėl netinkamo auklėjimo.

„Tai kito lygio neapykanta – nieko panašaus anksčiau nepatyriau. Skaudu, kai mane užsipuola kaip mamą, nors mano ketinimai yra geri“, – prisipažįsta ji.

Pasak jos, dukros patys sprendžia, nori depiliuoti tarpą tarp antakių ar ne.

L. Garcia teigia, kad jų namuose tai yra standartinė procedūra, kuri prasidėjo, kai vyriausiai dukrai taip pat buvo 3 metai.

„Tai savotiška kasdienybė, kurią darome namuose. Aš pati tai darau sau kas savaitę ir tada sušunku – ei, merginos, kas norit, ateikite prisijungti prie manęs“, – pasakoja mama.

Dukroms antakių tarpą ji depiliuoja naudodama jautriai odai skirtą vašką. Nors mama pirmą kartą pasidalijo tokiu vaizdo įrašu, mažajai tai ne pirmas kartas.

L. Garsia sako, kad visa tai daro, kad dukros nepatirtų patyčių dėl suaugusių antakių, nes pati puikiai prisimena, kaip mokykloje kiti vaikai šaipėsi iš jos, o tėvai neleido jai depiliuoti.

„Mano tėvai atliko fenomenalų darbą, kad būčiau savimi pasitikinti maža mergaitė žinanti, kad esu graži, nors ir turėjau vešlius antakius. Tačiau, galų gale tai nepakeičia tos siaubingos patirties, kai esi vaikas mokykloje be tėvų ir be brolių ar seserų“, – prisipažįsta mama.

Linkinti vaikams kitokios patirties mokykloje mama pasirinko kitą kelią nei jos tėvai.

„Mano dukrų antakių depiliacija nereiškia, kad manau, kad jos turi trūkumų ar yra negražios, tiesiog nuoširdžiai stengiuosi apsaugoti jas nuo bet kokių neigiamų žodžių ar bet kokių patyčių, galinčių joms pakenkti“, – teigia L. Garsia.

Vaikų ir paauglių psichologė, įkūrusi studiją „Raising Remarkable Teenagers“ Angela Karanja sako, kad mamos dukrų gražinimo praktika, regis, kyla iš baimės.

„Mano pasiūlymas yra ne tik depiliacija vašku, bet ir sutelkti dėmesį į vaiko savivertės ir savigarbos ugdymą iš vidaus. Priminkite dukrai, kad ji verta ir graži, kad ir kaip būtų, nes jos grožis nėra išorinis dalykas“, – pataria specialistė.

Tačiau ji pridūria, kad svarbu išmokyti vaikus rūpintis savo išvaizda, ir palygino papildomų veido plaukų šalinimą su kreivų dantų koregavimu.

Karanja sakė, kad taip pat svarbu įvertinti veiksmo motyvą. Ji perspėjo, kad tėvai savo baimes, pavyzdžiui, patyčių baimę, kurią patys patyrė vaikystė neprogramuotų savo vaikams. Tai yra jų patirtis, kuri nebūtinai pasikartos.

Parengta pagal „Insider“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.