Nuomonės formuotoja R. Mauricienė apie motinystę: „Kai važiavau gimdyti antro, svarstyklės rodė 100 kg“

Beveik 50 tūkst. sekėjų turinti klaipėdietė vizažistė Reda Mauricienė mėgsta ryškų makiažą, išskirtinę aprangą ir atvirai demonstruoja tobulą kūną. Nedaugelis gali patikėti, kad tai dviejų berniukų mama, kuriai svarbiausia – laikas su šešerių Herkumi ir metų Tauru.

Reda Mauricienė dažnai tituluojama garsiausia Klaipėdos visažiste dabar daugiausiai dėmesio skiria vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda Mauricienė dažnai tituluojama garsiausia Klaipėdos visažiste dabar daugiausiai dėmesio skiria vaikams.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  Reda dukart yra numetusi po 30 kg svorio.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  Reda dukart yra numetusi po 30 kg svorio.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda dukart yra numetusi po 30 kg svorio.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda dukart yra numetusi po 30 kg svorio.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda Mauricienė džiaugiasi, kad vyras ne padeda auginti vaikus, o augina juos kartu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda Mauricienė džiaugiasi, kad vyras ne padeda auginti vaikus, o augina juos kartu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda Mauricienė tiki, kad kiekvienas skiria daugiausiai laiko tam, kas jam labiausiai rūpi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda Mauricienė tiki, kad kiekvienas skiria daugiausiai laiko tam, kas jam labiausiai rūpi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda prisipažįsta, kad stiliaus pojūtį paveldėjo iš mamos.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Reda prisipažįsta, kad stiliaus pojūtį paveldėjo iš mamos.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 4, 2022, 6:45 PM

– Atrodote labai užimta, stebint jūsų „Instagram“ paskyrą „Mauriciene_official“, vis kažkas vyksta. Kaip atrodo įprasta jūsų diena?

– Ko gero, kaip ir daugelio mamų – rytas prasideda dičkio išruošimu į darželį, aš tada lieku rūpintis mažiuku. Darbus dėliojuosi iš vakaro, bet didžiausia dalis dienos ritmo priklauso nuo mažylio – keliaujame į lauką, valgom, jis miega... Gerai, kad su vyru mokame keistis, tad galiu pasidayrit savo darbus. Abu esame užsiėmę, kas turbūt natūralu kiekvienoje šeimoje. Tiesa, nepamirštu laiko sau – moku ir su būdama su vaikais susiruošti, pasidažyti, apsirengti. Jie man nemaišo ir kavos išgerti, ir ramiai pavalgyti, viską puikiai suspėju – ir dirbti, ir vaiką prižiūrėti. Viskam užtenka laiko ir tikrai nesiskundžiu, kad kažko nespėju.

– Esate dviejų mažų vaikų mama, bet išvaizdos galėtų pavydėti bet kuri – kaip sakoma, Dievo duota, ar ilgų pastangų rezultatas?

– Nėra čia daug ko pavydėti, kiekvienam duota savo, o ir grožis toks dalykas – vienam gražu, kitam ne. O šiaip tai Dievo duota, nieko nesu su savimi daug pasidariusi. O kadangi esu vizažistė, moku pasidažyti, susišukuoju, mėgstu gražiai rengtis – nors užima tai laiko, bet į kraują įaugę būti gražiai ir pasitempusiai.

– Savo paskyroje rašote, kad numetėte dukart po 30 kilogramų svorio. Tai per nėštumą priaugti kilogramai?

– Abu kartus per nėštumą priaugau nemažai svorio. Aišku, pirmą kartą pati svėčiau mažiau ir kilogramai krito lengviau, buvau jaunesnė. Antrą kartą, kai važiavau gimdyti svarstyklės pasiekė 100 kilogramų, tad buvo vargo juos numesti, bet jau numečiau. Abu kartus susitvarkiau ir savimi didžiuojuosi, kad neapsileidau – ėjau link to tikslingai.

– Koks svorio metimo receptas?

– Nėra tablečių ar stebuklų, nebent norite nusisiurbti riebalus. Visų laikų geriausias receptas – sveika mityba ir sportas. Nenumesite svorio jei nežiūrėsite ką dedate į burną ir neatrodys tas kūnas gražiai jei nesportuosite, Žinoma, prisideda limfodrenažiniai masažai, procedūros kūnui, kad oda būtų stangri. Viską daryti reikia kompleksiškai – sportuoti, mityba, prisižiūrėti odą, tai reikalauja pastangų, bet jei norite atrodyti gražiai – nėra kito kelio.

– Kaip pasikeitėte tapus mama?

– Tapus mama, atsirado daug daugiau atsakomybės. Kaip sakau – atsirado dvi papildomos rankos, dvi papildomos kojos ir daug daugiau valandų parodoje. Atrodo, kad kai buvau viena, nieko nespėdavau, o dabar ir su pora vaikų spėju ir dirbti, ir juos auginti, ir sau laiko skirti. Atsirado požiūris į pasaulį, supranti, kas svarbiausia. Aišku, prisideda en tik malonumai, bet ir nesibaigiantis širdies skausmas dėl vaikų, jų ligos – sakyčiau, paaštrėja viskas tūkstantį kartų ir pasaulis nusidažo kitomis spalvomis, tik ne visada gražiausiomis, bet didžiają dalį – jos džiugina.

– Kažkodėl yra stereotipas kaip turi atrodyti mamos, o jūs viso to priešingybė – ryški savo išvaizda. Niekad nesvarstėte labiau „sumamėti“?

– Kiekviena moteris renkasi kokia ji nori būti – nematau nieko blogo nesidažyti, svarbu atrodyti tvarkingai su išplauta galva. Neteikiu ir pirmenybės ryškiai atrodančioms, tiesiog aš pati esu tokia moteris, kad man patinka dažytis, rengtis ir visi tie moteriški dalykai. Gal kad pati turėjau tokį mamos pavyzdį, kuri visada buvo susitvarkiusi, pasipuošusi, tai ir įaugo.

Kiekvienas turi prioritetus ir skirtingai žiūri į pasaulį – kažkas geriau papildomą valandą ilgiau pamiegos, o kažkas atsikels valanda anksčiau, susiruoš, pasidažys, apgalvotai apsirengs. Kiekvienam pagal norus, o tie stereotipai – niekada jais nesekiau. Ne mano charakteriui, kaip sakote, sumamėti, susirišti kuoduką ant galvos, apsirengti treningus, pūkinę striukę ir didelius batus. Man moteris, jos grožis ir žydėjimas susideda iš kitokių dalykų – man patinka būti tokia mama ir ne kitokia.

– Ar jau grįžote į darbus iš vaiko priežiūros atostogų?

– Tauriukui dabar metai ir du mėnesiai. Instagrame nėra atostogų, visada dirbi, o su dažymu dabar nedirbu, nes vizažistės darbas ankstyvas, ilgas, neturiu kas prižiūrėtų mano mažą vaiką. Savo vizažistės darbą myliu taip pat kaip veiklą instagrame, tad pranešiu, kai sugrįšiu.

– Kas padeda prižiūrėti sūnus?

– Pats didžiausias pagalbininkas yra mano vyras, nes abu nesame pririšti prie darbo biure. Mano vyras praleidžia namuose tiek pat laiko, kaip ir aš, tiek su pirmu, tiek su antru vaiku dalijamės pareigomis. Nėra tokio dalyko, kad vyras man padeda – abu nusprendėme turėti vaikų, moteris pagimdo, o auginti vaikus abiejų darbas. Mes susirandame sau partnerį ne vergauti, o tokį, kuris visame kame jus palaikys. Antra pusė yra mūsų ramstis, o ne dar vienas papildomas vaikas už kurį reikėtų viską daryti. Aš dėkinga savo vyrui, kuris turi normalų suvokimą į šeimą, vaikus ir moterį.

Nuo vasaros pabaigos kartą per savaitę turime auklę. Tuomet galiu pasirūpinti namo įrengimo reikalais ir savo darbais. Manau, tai geriausias sprendimas, nes viską pasidarau per tą dieną. Pirmą vaiką auginome be auklių, senelių.

– Ar jau sulaukiate klausimų – kada trečia mergaitė? Ką atsakote?

Mano aplinka supratinga ir tokiais klausimaisnesimėto, nebent juoko formoje. Aš niekada nespjaunu į vandenį – visada sakiau, kad man užtenka dviejų vaikų, bet esu jauna ir galiu sau leisti trečią ar net ketvirtą vaiką. Dėl mergaitės – neturiu tokių minčių, kad ir kas būtų, aš būčiau laiminga. O manęs tokios replikos nei skaudina, nei įžeidžia.

– Gyvenimo akimirkomis dalijatės instagrame – ar dažnai tenka kovoti/nekreipti dėmesio su negatyvu? Ar jo nesijaučia?

– Galiu tik pasidžiaugti, kad retai jau sulaukiu negatyvo ir tai yra tikrai sveikintina. Atėjo laikas, kai mano auditorija suaugo, išsifiltravo ir labai retai atsiranda kažkas pikto. O jei atsiranda – užblokuoju, uždarau ir viskas.

– Kokie su vyru esate tėvai?

– Be proto mylintys ir griežti – toks balansas. Be galo mylime savo vaikus, stengiamės atiduoti daug, bet prie to paties yra taisyklės namuose, mokome juos savarankiškumo ir tai tikrai atsiperka! Investuojame laiko bandydami paaiškinti, parodydami ir įdiegdami, kad daug dalykų turi daryti pats, nes gyvenime bus daug lengviau. Nemėgstu žiūrėti, kaip dešimtmečiui mamos uždeda kepures, rišą šaliką ir viską už juos daro. Galiu pasidžiaugti, kad mano vyresnėlis daug dalykų sugeba pats. O tada ir vaiką smagiau palepinti, daugiau leisti, nes jis daug moka, stengiasi. Visur svarbiausia balansas – meilėje ir griežtume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.