Startuoja emocinę pagalbą mamoms teiksianti Mamos linija: pagalba nemokama

Motinystės melancholiją patiriančios moterys nuo gruodžio 31 d. turės galimybę nemokamai ir anonimiškai kreiptis pagalbos. Savo paguodos petį ir palaikantį užnugarį mamoms pasiūlys VšĮ „Mamos linija“ savanorės.

Motinystės melancholija – laikotarpis po gimdymo, kai moteris jaučia liūdesį, nerimą, stresą, išgyvena nuotaikų svyravimus. Ją patiria net 80 proc. moterų po gimdymo.<br>V.Balkūno nuotr.
Motinystės melancholija – laikotarpis po gimdymo, kai moteris jaučia liūdesį, nerimą, stresą, išgyvena nuotaikų svyravimus. Ją patiria net 80 proc. moterų po gimdymo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2022, 4:55 PM

Specialiai apmokytos savanorės teiks emocinę pagalbą telefonu ir el. paštu, o budėjimai numatomi vykdyti tiek linijos būstinėje, tiek ir nuotoliniu būdu. Savanorėmis dirbs ir emocinį palaikymą teiks mamos, kadangi, linijos požiūriu, niekas kitas geriau nesupras, su kokiais iššūkiais susiduria ir kokius sunkumus patiria kitos mamos.

„Mamų gerovė yra mūsų pagrindinis variklis. Tikime, kad mamų solidarumas ir empatija leis ne tik sėkmingai įveikti patiriamus emocinius sunkumus, bet ir kurs stiprų, pagarba ir palaikymu grįstą mamų tarpusavio ryšį,“ – teigia linijos vadovė Dalia Tija Šilė.

Motinystės melancholija – laikotarpis po gimdymo, kai moteris jaučia liūdesį, nerimą, stresą, išgyvena nuotaikų svyravimus. Ją patiria net 80 proc. moterų po gimdymo.

Šiuo metu „Mamos linija“ renka jau antrąją savanorių grupę ir kviečia prisijungti kiekvieną, nuoširdžiai norinčią prisidėti prie mamų emocinės gerovės, gebančią su atjauta pažvelgti į mamos emocinius išgyvenimus bei trokštančią įkvėpti ir padrąsinti savo bendražygę motinystės kelyje. Į savanorystę užsiregistravusios mamos kviečiamos dalyvauti informaciniame susitikime, kuriame nuodugniai bus aptarti mokymų bei savanorystės klausimai. Ši savanorystė ilgalaikė, todėl tik praėjusios mokymus ir sėkmingai išlaikiusios egzaminą savanorės galės teikti emocinę paramą. Savanorėmis gali tapti 18 metų sulaukusios ir bent 10 valandų per mėnesį savo laiko galinčios skirti moterys.

„Mamos linija“ teiks emocinę paramą telefonu Nr. 8 800 22 770  šeštadienį ir sekmadienį nuo 10.00 val. iki 16.00 val., į el. laiškus bus atsakoma šeštadienį ir sekmadienį nuo 10.00 val. iki 18.00 val. Parama teikiama anonimiškai ir nemokamai. Pradėti pokalbį telefonu ar parašyti laišką bus galima čia: www.mamoslinija.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.