Mama tapusi paauglė grąžina praeities skolas: jos pavyzdys įkvepia

Kai Tyra Moore buvo keturiolikos, ji pastojo. Paauglė taip išsigando, kad nieko nesakė tėvams iki kol jie tiesa nepaaiškėjo 36-tą nėštumo savaitę. O tada jau buvo vėlu rūpintis, nes po kelių dienų mergina pagimdė dukrą.

Mama tapusi paauglė prisimena, kaip jai padėjo kaimynai.<br>„Unsplash“ asociatyvinė nuotr.
Mama tapusi paauglė prisimena, kaip jai padėjo kaimynai.<br>„Unsplash“ asociatyvinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 11:41 AM

Ji ir jos šeima buvo visiškai nepasirengę priimti kūdikį, tačiau kai grįžo namo Tyre prie savo namų durų aptiko kalną dovanų, kurias sukrovė paslaugūs kaimynai. Nuo sauskelnių iki lovytės, nuo drabužėlių iki vežimėlio – viską sunešė ir sukrovė geraširdžiai žmonės, rašo portalas today.com.

31-erių T. Moore nusprendė grąžinti skolą ir įkūrė fondą „A Girls Like Me“ (liet. – merginos, kaip aš), kuris rūpinasi kitomis besilaukiančiomis paauglėmis. Detroite (JAV) įsikūrusi nepelno siekianti įmonė dovanoja nėščioms merginoms sauskelnes, piremones kūdikiams ir net maistą pačioms mamoms, dalijasi specialistų patarimais.

„Norėjau padėti tokioms merginoms kaip aš ir neleisti merginoms būti tokiomis kaip aš. Ir aš norėjau padaryti daugiau“, – sako ji.

Ji dovanoja nemokamus kūdikių reikmenis mamoms iki 25 metų. Ji taip pat siūlo vaikų auklėjimo pamokas, kuriose paauglės mamos aptaria iššūkius, su kuriais susiduria. T. Moore sako, kad merginos žino, kad gali su ja būti atviros, nes ji labai atvira apie savo, kaip paauglės mamos, patirtį.

„Aš tikrai noriu pasakoti savo istoriją. BUvau benamė, turėjau blogų santykių, netikusių draugų ir neišspręstų problemų su šeimos nariais. O joms matant, kad nebijau to pripažinti, padeda būti atviroms su manimi „, – sako ji.

Tyra taip pat skatina savo organizacijos merginas susidėlioti gyvenimo tikslus ir jų siekti. Mentorystės programoje ji kalbasi su paauglėmis apie finansinį raštingumą, rūpinimąsi savimi ir asmeninę higieną.

„Tai yra tai, ko aš pati neišmokau būdama paauglė“, – sako ji.

2007 m. Moore iš pradžių nežinojo, kad yra nėščia, nes jai vis dar buvo mėnesinės. Pajutusi, kad kūdikis spyrė, ji pradėjo suprasti, kas vyksta. Pagaliau sukaupusi drąsą vieną Aatradienį ji pasakė mamai, kad laukiasi. Iki penktadienio Moore pagimdė savo kūdikį. Prieš tai ji nėra karto nebuvo priešgimdyvinėje apžiūroje, bet kūdikis gimė sveikas.

„Mirtinai bijojau eiti pas mamą, bet ji mane labai palaikė – pirko sauskelnes ir kitus dalykus. Be to, jai rūpėjo, kad pasirūpinčiau savo kūdikiu“, – sako ji. „Per tą vaiko gimimo patirtį mama labai palaikė, žinoma, pirkdama sauskelnes ir panašius dalykus. Bet ji tikrai man rūpėjo, kad pasirūpinčiau savo kūdikiu. Tyros dukrai Samari dabar beveik 16 metų.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.