„Gaminam kas antrą dieną, negalim tiesiog atsivalgyti. Svarbiausia, kad vaikai patys mėgsta juos gaminti ir patys pasiūlo – varškėtukai! Tai šiandien smagiai juos patys ir padarė, aš nei vieno nedariau“, – džiaugiasi Agnė.
Varškėtukai yra be kvietinių miltų, tad puikiai tiks tiems, kurie jų negali vartoti. O tam, kad varškėtukai būtų purūs ir sveikesni ji siūlo naudoti ryžių miltus. Aišku, jei jų neturite A. Juknienė pataria dėti speltos miltus. Na, o pati svarbiausia gudrybė – kaip išgauti tobulą formą, kai kiekvienas jų yra ypatingai apvalus.
Pabarstome stalą ryžių miltais, imame stiklinę ar taurę, padarome mažą kamuoliuką iš varškės masės, dedame jį ant stalo, uždengiame stikline ir ją prispaustą prie stalviršio sukame ratu, kol rutuliukas tampa tobulu apskritimu. Po to apverčiame kitą pusę ir dar pasukame.
Varškėtukų be kvietinių miltų receptas
Reikės:
- 350g varškės
- 1 vnt kiaušinis
- 2 valgomi šaukštai ryžių miltų
- 1 valgomas šaukštas cukraus
- Žiupsnis druskos
- Arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Keletą lašų vanilės esencijos (nebūtina)
Padažui:
- 2 valgomi šaukštai graikiško jogurto
- 2 valgomi šaukštai kreminės varškės užtepėlės
- Arbatinis šaukštelis cukraus pudros (galite ir cukrų)
Varškę, kiaušinį, cukrų, druską ir vanilės esenciją gerai pertriname šakute. Dedame miltus ir kepimo miltelius, gerai viską išmaišome. Pasibarstome stalą ryžių miltais, imame stiklinę ar taurę, padarome mažą rutuliuką iš varškės masės, dedame ant stalo, uždedame stiklinę ir sukame ratu, po to apverčiame kitą pusę ir dar pasukame. Gaunasi visi vienodi, gražūs, pūsti. Tik imkite panašų kiekį varškės masės. Kepame ant kokoso aliejaus ant silpnos kaitros, čia reikės kantrybės, bet verta.
Padažą pasigaminsite keptuvėje visus ingridientus sumaišę ir pašildę ant silpnos kaitros.
„Aš tikrai neturiu daug laiko, todėl ir mano receptai sukurti tokie, kurie tinka ir man ir tokiems pat kaip aš“, – šypsosi Agnė.