Filmas apie Barbę ypač sujaudino mamas: kodėl jį gali žiūrėti tik vyresni nei 13 metų vaikai

Lauktas ir vasaros hitu vadinamas filmas „Barbė“, greičiausiai, sumuš žiūrimimo rekordus, bet ryškiai rožinis fonas ir lėlės vardas yra tik alegorija. Iš tiesų, jį gali žiūrėti tik vyresni nei 13 metų vaikai, o kine apsilankiusios mamos tikina, kad Barbės savijauta labai primena motinystės virsmą.

Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br> Filmo kadras
Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br> Filmo kadras
 Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br>Filmo kadras
 Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br>Filmo kadras
 Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br> Filmo kadras
 Filme Barbė patiria egzistencinę krizę.<br> Filmo kadras
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 9:52 PM

Filmo režisierė Greta Gerwig prieš „Barbės“ premjerą, su partneriu ir bendraautoriu Noahu Baumbachu susilaukė antrojo vaiko. Pora taip pat turi sūnų Haroldą, kuris gimė 2019 m.

Nors filmas neabejotinai reiškia skirtingus dalykus skirtingiems žmonėms, tai, kad G. Gerwig buvo mama ir antrojo nėštumo metu siautėjantys hormonai filmo kūrimo metu, daugeliui žiūrovų dar labiau išryškina paraleles su tėvyste.

Kai Barbė leidžiasi į kelionę, kurios tikslas atrasti save, mamoms tai atrodo labai panašu į neseniai pagimdžiusios mamos gyvenimą.

„Tikrai mačiau tuos ankstyvuosius motinystės metus“, – portalui today.com pasakojo 39 metų keturių vaikų mama Meg St-Esprit.

Dviejų vaikų mama Michelle Garrett pridūrė, kad filmas jai priminė, kaip sunku, kai, kaip naujai mamai, „kitos mamos vertina tavo pasirinkimą“.

„Aš tikrai patyriau tą jausmą, kad ir ką daryčiau, ne visi bus laimingi, o tu sekini save bandydama įtikti visiems“, – prisipažįsta Michelle.

Filme Barbė susiduria su egzistencine krize po to, kai žengia į „tikrąjį pasaulį“. Pagrindinė herojė suabejoja, kas ji yra iš tiesų, patiria perfekcionizmo spąstus ir lyčių lūkesčių spąstus.

Mamos taip pat pastebi ir aliuziją į moters virsmą mama – Barbė įžengusi iš tobulų aukštakulniams skirtų pėdų tampa plokščiapade, o tobuli plaukai virsta netvarkinga šukuosena. Taip dažnai pasijaučia moterys po gimdymo, kai pasikeičia ne tik gyvenimo būdas, bet ir išvaizda.

Dviejų vaikų mama iš Čikagos Erin Gallagher, sako, kad tapimas mama yra pasirinkimas išbandyti ką nors, kas, jūsų manymu, bus bauginantis, džiaugsmingas ir pakeisiantis gyvenimą, bet taip pat moterys jaučiasi išsigandusios ir pasiryžusios būti tokios, kaip anksčiau.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.