Ilgi nagai ir kūdikio priežiūra: žvaigždės demonstruoja, mamos kritikuoja

Internautai netveria komentuodami Khloe Kardashian motinystės ypatumus. 310 milijonų sekėjų instagrame turinti Karashianų klano atstovė augina penkerių metų dukrą True ir 11 mėnesių sūnų Tatumą. Rodos, motinystė netrukdo jai mėgautis išskirtiniu manikiūru, bet ką apie tai mano specialistai?

Mamoms, kurios nuolad turi ilgų nagų manikiūrą, tai kūdikio priežiūrai netrukdo.<br>„Freepik“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
Mamoms, kurios nuolad turi ilgų nagų manikiūrą, tai kūdikio priežiūrai netrukdo.<br>„Freepik“ nuotr. / lrytas.lt koliažas
 Khloe Kardashian nagai netrukdo prižiūrėti mažylį.<br> Khloe Kardashian instagramo nuotr.
 Khloe Kardashian nagai netrukdo prižiūrėti mažylį.<br> Khloe Kardashian instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2023, 3:46 PM

„Ilgi nagai iki mirties“, – vaizdo interviu „Refinery29“ paskelbė dviejų vaikų mama K. Kardashian, rašo portalas today.com.

„Kaip pakeisti sauskelnes su tais nagais?“ – jos interviu pakomentavo „Instagram“ sekėjas.

Tai klausimas, kuris dažnai užduodamas daugeliui mamų, turinčių ilgus nagus.

„Visus taip žavi mano nagų ilgis“, – sakė Khloe žurnalistui Jamesui Cordenui prieš dvejus metus.

„Kaip gali pakeisti sauskelnes?“, – jis paklausė.

„Taip pat. Kaip aš galiu pasirūpinti savimi, taip galiu prižiūrėti ir kitą žmogų“, – atsakė K.Kardashian ir patikslino, kad kai True buvo mažytė, ji nagus dildydavo kvadratine, apvalesne forma, o ne tokia smailia, kaip įprastai.

Khloe kova dėl nagų tęsiasi jau seniai – dar 2019 metais ji yra pasakiusi: „Nėra nieko nuobodesnio nei žmonių kalbos apie mano nagus. Patikėkite manimi, aš puikiai susitvarkau. Lygiai taip, kaip rūpinuosi savimi, pasirūpinu ir savo kūdikiu. Yra ir rimtesnių temų diskusijoms. Bent jau aš tikiuosi.“

Tai ne vienintelis pavyzdys, kai žinomos moterys užsipuolamos dėl per ilgų nagų, kurie, neva, trukdo kūdikio priežiūrai.

Reperė Cardi B yra net paskelbusi video įrašą, kuriame ji demonstruoja, kaip ji pakeičia sauskelnes ir aprengia meškiuką, kurį naudojo kaip modelį vietoje sūnaus Wave.

Pasirodo, pasak mokslo, ir Cardi B ir K. Kardashian yra teisios – ilgi nagai kūdikio priežiūrai netrukdo.

„Žmonės iš šios temos daro didesnį bruzdesį, nei reikia. Iš tikrųjų viskas priklauso nuo tinkamo rankų plovimo – mamai su (trumpais) nagais, kuri nesiplauna rankų, kyla daug didesnė rizika nei bet kokia teorinė rizika dėl to, kas gali būti po tais nagais“, – today.com sakė Nevados universiteto Visuomenės sveikatos mokyklos docento Brianas Labusas.

Anot mokslininko, bakterijos gali įstrigti ne tik po nagu, bet ir aplink jį, tad svarbiau ne nagų ilgis, bet nuolatinė rankų higiena.

Be to, baimė, kad mamos ilgais nagais turi didesnę tikimybę įdurti savo vaikui, tokia pat nepagrįsta. Mamos ir trumpais nagais taip pat gali netyčia įdrėksti kūdikiui.

Parengta pagal „Today“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.