Į komą panirusi nėščioji pirmą kartą savo kūdikį išvydo, kai jam buvo mėnuo

Nuomonės formuotoja iš JAV Jackie Miller James į komą paniro devintą nėštumo mėnesį – jai smegenyse plyšo aneurizma. Moteriai, panirusiai į komą, buvo atlikta cezario pjūvio operacija, o su naujagimiu mama pasimatė tik po mėnesio.

Nuomonės formuotoja iš JAV Jackie Miller James į komą paniro devintą nėštumo mėnesį – jai smegenyse plyšo aneurizma. Moteriai, panirusiai į komą, buvo atlikta cezario pjūvio operacija, o su naujagimiu mama pasimatė tik po mėnesio.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Nuomonės formuotoja iš JAV Jackie Miller James į komą paniro devintą nėštumo mėnesį – jai smegenyse plyšo aneurizma. Moteriai, panirusiai į komą, buvo atlikta cezario pjūvio operacija, o su naujagimiu mama pasimatė tik po mėnesio.<br>123rf.com asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2023, 11:57 AM

J. M. James buvo sukelta dirbtinė koma po eneurizmos plyšimo, o suėjus terminui – atlikta cezario pjūvio operacija mamai dar būnant komoje. Mažylė paguldyta į naujagimių intensyvios terapijos skyrių dvylikai dienų dėl „trauminio“ gimimo.

Praėjus beveik mėnesiui, moters šeima pranešė, kad Jackie atsigavo, yra sąmoninga ir perkelta į geriausią šalyje neurologinės reabilitacijos ligoninę.

„Gydytojai buvo maloniai nustebę paskutiniais testų, skaičių ir pažangos rezultatais“, – moters paskyroje informuoja artimieji.

Jos mažylė irgi puikiai jaučiasi: „toliau auga į laimingą, sveiką ir linksmą mažą angeliuką“, sakoma šeimos žinutėje, kuria jie pasidalijo instragamo pusapyje.

Moters laukia ilgas sveikimo kelias, bet ji jau leidžia laiką su savo dukra.

Po įvykusios nelaimės gegužės mėnesį J M. James šeima pradėjo lėšų rinkimo kampaniją, kurioje aprašė, kad nutiko. Jie pasakojo, kad likus savaitei iki gimdymo datos, Jackie patyrė stiprų kraujavimą smegenyse ir ją rado jos vyras Ostinas. Nėščioji buvo skubiai paguldyta į ligoninę, panardinta į dirbtinę komą ir jai atliktos mažiausiai penkios smegenų operacijos.

Birželio 6 dieną artimieji atnaujino informaciją patvirtindami, kad kūdikis gimė, o jo mama dar lieka komos būklės.

Lėšų rinkimo kampanijos metu surinkta daugiau nei 300 tūkst. JAV dolerių iš 450 tūkst. planuotų. Aukos skirtos sveikatos priežiūros išlaidoms, kurių nedengia draudimas įskaitant kalbos, fizinę terapiją ir namų pritaikymą būsimiems iššūkiams. Visos nepanaudotos lėšos bus paaukotos panašioms labdaros organizacijoms, teigiama „GoFundMe“ įraše.

Jackie Miller James sulaukė didelio internautų dėmesio po to, kai pradėjo skelbti su grožiu ir santykiais susijusį turinį. Kai jos sveikatos istorija pirmą kartą buvo pasidalinta birželio pradžioje, J. M. James turėjo apie 30 000 sekėjų „Instagram“, o dabar jos sveikimo istoriją stebi daugiau nei 92 000 sekėjų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.