Norėdama auginti dukros pasitikėjimą savo kūnu, mama lėlei nupiešė strijas

Daugeliui vaikų lėlės Barbės vis dar simbolizuoja tobulą išvaizdą, tad išradinga mama nusprendė dukrai parodyti realybę. Nupirktą lėlytę mama dekoravo taip, jog atrodo, kad ant jos pilvo ir šlaunų išryškėjo strijos.

Mama nupiešė strijas.<br>lrytas.lt koliažas
Mama nupiešė strijas.<br>lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2023, 1:49 PM, atnaujinta Aug 4, 2023, 11:48 AM

Kate Claxton, vaikiškų knygų autorė ir trimetės mažylės mama. Paskutinė jos knygą vaikams „My Mum is Tiger“ (liet. „Mano mama – tigrė“) taip pat pasakoja apie moters virsmą mama ir tai dažnai lydinčias strijų žymes.

Norėdama užauginti laimingą, pasitikinčią savimi moterį, Kate dukrai sukūrė ypatingą Barbę. Šios lėlytės yra mėgstamiausias rašytojos dukros žaislas. Nors dabar jau galima įsigyti įvairiausių profesijų, rasių spalvų ir net kūnų sudėjimų Barbių, bet dar nėra nė vienos su strijomis.

„Mano trejų metų dukra šiuo metu labai mėgsta savo lėles ir aš labai stengiuosi surasti jai įvairų kūną demonstruojančias Barbes“, – portalui boredpanda.com sakė Kate.

Pati Kate turi strijų ir labai atvirai dukrai pasakoja, kas jos yra, iš kur jos kilusios ir kokios gražios jos „tigro juostelės“. Tad mama nusprendė pati imtis iniciatyvos. Naudodama nagų laką ji nupiešė strijas ant įvairių lėlės kūno dalių – klubų, krūtų ir pilvo – kaip kūno pozityvumo žinią.

Pati Kate prisipažįsta, kad augdama susidūrė su rimtomis kūno įvaizdžio problemomis, kurias įamžino tobuli modeliai išdailinti programėlėmis žurnalų nuotraukose ir mitybos kultūra. Ji nenori, kad jos dukrą ištiktų toks pat likimas, todėl daro viską, kad užaugintų savimi pasitikinčią merginą, kuriai nedaro įtakos nerealūs kūno standartai.

Knygą „My Mum is Tiger“, kurioje kalbama apie meilę savo kūnui, Kate išleido pirmojo dukros gimtadienio proga. Ji skirta išmokyti mažus vaikus, kad strijos yra gražios ir visiškai normalios žmogaus kūno dalys.

Kai Kate pasidalino savo pakeistos lėlės su strijomis vaizdo įrašu ir jis greitai paplito. Vieni tėvai klausė, kaip ji tai padarė, kiti tikino, jog tai jiems yra įkvėpimas.

Paklausta, kaip jos dukra reagavo į „tigro juosteles“, Kate atsakė, kad mažylę labiau domino lėlės veterinarijos gydytojos apranga. Jos reakcija dar labiau įrodo, kad vaikai nesirūpina išvaizda ir vertina įvairovę, jei jie nuo mažens jiems pateikiama teigiamai.

Parengta pagal „Bored Panda“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.