Labdaros akcija siekiama teikti nuolatinę pagalbą nuotaikos svyravimus išgyvenančioms mamoms: kviečia prisidėti

Net 4 iš 5 moterų po gimdymo patiria nuotaikos svyravimus, liūdesį, nerimą, susiduria su verksmingumu, miego bei apetito pokyčiais. Tai – motinystės melancholijos simptomai. Nors dažniausiai ši būsena praeina savaime, neretai naujas mamas labai išgąsdina. Be to, kartais tokie išgyvenimai gali užsitęsti ir peraugti į rimtesnius psichologinius sutrikimus.Taigi, labai svarbu, jog sunkiomis akimirkomis moterys sulauktų emocinio palaikymo.

Net 4 iš 5 moterų po gimdymo patiria nuotaikos svyravimus, liūdesį, nerimą, susiduria su verksmingumu, miego bei apetito pokyčiais.<br>123rf nuotr.
Net 4 iš 5 moterų po gimdymo patiria nuotaikos svyravimus, liūdesį, nerimą, susiduria su verksmingumu, miego bei apetito pokyčiais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Mamos linija“

Nov 21, 2023, 10:29 AM

Tokią misiją jau daugiau nei metus atlieka projektas „Mamos linija“ – šiuo metu jo savanorės teikia emocinę paramą moterims elektroniniu paštu. Organizacija siekia įsteigti ir nemokamą telefono liniją, kuriuo skambinančias gimdyves konsultuotų kvalifikuoti psichologai.

Todėl jau nuo lapkričio mėnesio „Mamos linija“ vykdo kampaniją „Padovanok mamai skambutį“ bei visus kviečia finansiškai prisidėti prie iniciatyvos išpildymo. O artėjančių stebuklingiausių metų švenčių proga gruodžio 16d. 19 val. „Miesto laboratorijoje“ (Antakalnio g. 17–13) Vilniuje vyks ir akcijai skirtas Kalėdinis labdaros renginys.

Jo metu bus galima susipažinti su „Mamos linijos“ istorija bei veikla, išgirsti savanorių patirtis. Savo motinystės istorijomis taip pat dalinsis „Mamos linijos“ ambasadorės verslininkė Medeina Andriulienė, seimo narė Danielė Morgana, internetinio puslapio „Aš tapau mama“ autorė Gintarė Kiupelienė.

Šventinę atmosferą kurs jaunųjų muzikantų koncertas ir „Mamos linijos“ parengti siurprizai.

Visos renginio metu surinktos lėšos bus skirtos paramos telefonu linijoje budėsiančių psichologų paslaugoms apmokėti.

Įsigyti bilietus į renginį galite čia: https://bit.ly/3QAvr3h

Padovanoti mamoms skambutį taip pat galite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.