Septyni žaidimai visai šeimai namuose per Velykas

Šįkart Velykas švenčiame nedideliuose šeimos rateliuose, bet net ir būnant namuose galima susikurti nuotaikingą šventę visiems šeimos nariams. Dalinamės linksmais aktyviais žaidimais, kurie puikiai tiks paįvairinti laiką tarp kiaušinių dažymo ir sėdėjimo prie stalo.

Velykų nuotaiką pakels aktyvūs žaidimai.<br>123rf nuotr.
Velykų nuotaiką pakels aktyvūs žaidimai.<br>123rf nuotr.
Vietoje petankės rutulių naudokite margučius - tik juos ne meskite, o ridenkite.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vietoje petankės rutulių naudokite margučius - tik juos ne meskite, o ridenkite.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Margučiai tegu tampa velykinių žaidimų simboliu.<br>123RF nuotr.
 Margučiai tegu tampa velykinių žaidimų simboliu.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 12, 2020, 9:26 AM

Velykinė estafetė

Pati tradiciškiausia estafetė, kuomet šaukštu pernešamas kiaušinis tikrai nusipelnė velykinio žaidimo vardo! Vyresni tegu į šaukštą deda šviežią kiaušinį, jaunesni žaidėjai - margutį ir palenktyniaukite, kas jūsų šeimoje greitesnis. Šaukštą galima laikyti rankose arba burnoje - jūsų pasirinkimas!

Pasunkinta estafetė

Dar vienas velykinės estafetės variantas - tą pat pakartoti užrištomis akimis! Pasiskirstykite poromis po du - vienas žaidėjas ima šaukštą su kiaušiniu, užsiriša akis, o jo porininkas turi jį naviguoti iki finišo linijos.

Kliūčių ruožas

Į savo estafetės trasą įterpkite papildomų elementų - ant žemės padėkite vazonų, pagalvių, kėdžių, „Lego“ kaladėlių ir tegu žaidėjai su šaukšte esančiu kiaušiniu bando apeiti, užlipti ar net peršokti visas kliūtis.

Kiškių lenktynės

Pasidalinkite į dvi komandas ir pasivaržykite dar vienoje aktyvioje estafetėje. Tereikia tarp kojų įsikišti pagalvę, virš galvos pirštais rodyti ausytes ir taip pasiruošus šokliuoti iki finišo linijos bei atgal. Tuomet neleidžiant pagalvei nukristi ant žemės ją reikia perduoti savo komandos draugui, kuris turi atlikti tą patį.

Velykinė petankė

Prancūziško žaidimo pagrindu margučių ridenimo būdas tiems, kurie neturi lovelio kiaušinių ridenimui. Svarbu žaidimui pasirinkti kuo minkštesnį paviršių - kiemo žolę ar minkštą kilimą. Galima žaisti tris prieš tris (tuomet kiekvienas turi po du margučius), du prieš du (žaidėjai turi po tris margučius) arba vienas prieš vieną (turi po tris margučius). Pirmiausia, į vidurį nuridenkite kitos spalvos margutį, kuris bus jūsų žaidimo tikslas. Pasižymėkite liniją nuo kurios ridensite link centre esančio tikslo. Dabar kiekviena komanda iš eilės ridena po vieną margutį - svarbu, kuo arčiau viduryje esančio margučio. Metama kol baigiasi margučiai ir tada matuojama, kieno margutis arčiausiai centro.

Kiaušinių tinklinis

Šis žaidimas tik drąsiausiems ir nebijantiems išsipurvinti. Susiskirstote į komandas po du ir atsistojate metro atstumu vienas nuo kito. Na, o toliau kaip ir aišku - vienas komandos narys kitam meta žalia kiaušinį. Pasisekė ir pagavote sveiką? Tuomet vienas jūsų žengia žingsnį atgal. Metate vėl. Laimi tie, kurie ilgiausiai turi sveiką kiaušinį. Žinoma, mėtyti galima ir margučius.

Velykų šarados

Lietuvoje vis labiau populiarėja šarados. Tai nuotaikingas žaidimas, kai vienas žaidėjas ištraukęs (arba tyliai sužinojęs iš prieš tai žaidusio asmens) žodį, turi jį be žodžių pavaizduoti kitiems. Kas atspėja - tampa kitu artistu. Galima rodyti pirštais kiek žodžių, bet griežtai draudžiama rodyti raides ar baksnoti į daiktus. Tam, kad šarados taptų tikrai velykinės, ant lapelių užrašykite šiuos žodžius, kuriuos ir reikės pavaizduoti: margutis, Velykų zuikis, Velykų bobutė, šokoladinis kiaušinis, vaivorykštė, višta, viščiukas, pavasaris, gandras, netikras zuikis ir panašius!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.