Renginiai visai šeimai šį savaitgalį: nuo šventės Kernavėje iki pramogų parko atidarymo

Paskutinį pavasario savaitgalį sušvelnėjus karantino sąlygoms atbudo ir renginių organizatoriai, lankytinų objektų atstovai, kurie kviečia šeimas papramogauti. Tinklaraštis „Šeimos gidas“ dalijasi artėjančių renginių sąrašu:

Švelnėjant karantino sąlygoms daugėja renginių visai šeimai.<br> lrytas.lt koliažas
Švelnėjant karantino sąlygoms daugėja renginių visai šeimai.<br> lrytas.lt koliažas
Istorijų dvarelis yra edukacinė erdvė Anykščiuose, skirta visiems vaikams ir ne vaikams, mėgstantiems istorijas ir paslaptis.<br>Organizatorių nuotr.
Istorijų dvarelis yra edukacinė erdvė Anykščiuose, skirta visiems vaikams ir ne vaikams, mėgstantiems istorijas ir paslaptis.<br>Organizatorių nuotr.
 Biržų rajone įsikūrusiame parke laukia daugybė pramogų šeimoms su vaikais.<br> Organizatorių nuotr.
 Biržų rajone įsikūrusiame parke laukia daugybė pramogų šeimoms su vaikais.<br> Organizatorių nuotr.
 Į renginį gegužės 30-31 d. sugužės amatininkai iš įvairių Lietuvos kampelių.<br> Organizatorių nuotr.
 Į renginį gegužės 30-31 d. sugužės amatininkai iš įvairių Lietuvos kampelių.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 28, 2020, 12:13 PM, atnaujinta May 28, 2020, 2:08 PM

Senoji Kernavė atgija

1390–aisiais, užgesus paskutiniam viduramžių Kernavės gaisrui, išnyko daugiau nei tik pilys, pastatai ar daiktai. Išnyko senosios Kernavės tradicijos ir darbščiųjų amatininkų puoselėti amatai. Turėjo praeiti daugiau nei šeši šimtai metų, kad senoji Kernavė vėl atgytų.

Visą vasarą, kiekvieną paskutinį mėnesio savaitgalį, atkurtose viduramžių Kernavės sodybose vėl aidės smagūs balsai ir amatų bildesiai. Vėl įpūsti gyvybės į senąją Lietuvos sostinę, sugužės amatininkai iš įvairių Lietuvos kampelių.

Šį savaitgalį susipažinsite su eksperimentinės archeologijos klubo „Pajauta“ ir VŠĮ „Vikingų kaimas“ atstovais, kurie pristatys ankstyvųjų viduramžių maisto gamybą, tošies dirbinių gamybą, kalvystę, odos dirbinių gamybą, juvelyriką ir kt.

Renginys vyks gegužės 30-31d. nuo 11 iki 18val. atkurtose viduramžių Kernavės sodybose.

Gegužės 31d. (sekmadienį) Kernavės archeologinės vietovės muziejų aplankykite nemokamai.

Renginys organizuojamas laikantis esamų karantino sąlygų ir rekomendacijų. Prašome Jūsų lankytis ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, laikytis saugaus 2 metrų atstumo, dėvėti apsaugines kaukes, laikytis higienos, čiaudėjimo bei kosėjimo etiketo taisyklių, sterilizuoti rankas prieš įeinant ir išeinant iš renginio teritorijos, nerekomenduojame lankytis rizikos grupėms priklausantiems asmenims.

Kirkilų pramogų parko atidarymas

Biržų rajone Kirkilų kaime duris atveria šeimai skirtas pramogų parkas, kuriame lankytojų lauks: 

  • Gravitacijos namas
  • Disko golfas
  • Mini golfas
  • Gigantiškas batutas mažiesiems
  • Pažintinis paukščių takas
  • Užkandžiai bei gaivieji gėrimai
  • Kanapių labirintas (atidarymas nuo liepos 1d.)

​Istorijų dvarelio atidarymas

Anykščiuose šeimų su vaikais laukia dar vienas labai įdomus lankytinas objektas – Istorijų dvarelis.

Atgaivintas, restauruotas ir moderniai įrengtas dvarelis pasirengęs sutikti ne tik dvasių ir vaiduoklių gaudytojus, bet ir visus, kuriems įdomi kūrybiška istorija. Pasakojimai čia virs apčiuopiamais kūriniais, kuriuos galima liesti. Netikėtu kampu atrasite žinomus istorijos faktus, reikšmingas smulkmenas, detales ir iš jų sudėliosite savą ano laikmečio versiją. Atradimai, nuotykiai, didžioji legendų knyga, praeities personažai, į kuriuos galėsite persikūnyti.

Tai edukacinė erdvė Anykščiuose, skirta visiems vaikams ir ne vaikams, mėgstantiems istorijas ir paslaptis. Ši vieta atsirado iš didelio noro puoselėti kūrybiškumą, ugdyti meilę istorijai, istorijoms ir knygoms.

Patys smalsiausi ir nekantriausi gegužės 29 dieną nuo 13 iki 17 val. kviečiami į atvirų durų dieną, o nuo gegužės 30 dienos dvarelis dirbs įprastu grafiku – darbo laikas pirmad.-penktad. 11-18 val, šeštadienį 11-19 val, o sekmadienį 11-18 val.

Adresas: Paupio gatvė 10, Anykščiai.

Nemokamas muziejų lankymas

Gegužės 31 diena - paskutinis mėnesio sekmadienis ir Kultūros ministerijai pavaldžius Lietuvos muziejus galite lankytini nemokamai. Muziejų sąrašą rasite čia: www.seimosgidas.lt/paskutini-menesio-sekmadieni-nemokami-muziejai/. Papildomos edukacijos ir ekskursijos teikiamos pagal muziejų nurodytą kainyną.

Karantino metu lankytojų skaičius ribotas pagal muziejaus plotą - sąlygas sužinokite norimo muziejaus internetiniame puslapyje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.