Savaitgalio renginiai šeimoms: šventės Druskininkuose, Pakruojyje ir Neringoje

Šeimų laisvalaikio idėjomis besidalijantis tinklaraštis „Šeimos gidas“ surinko šio savaitgalio renginius, kurie įdomūs ir suaugusiems, ir vaikams. 

  Pasibaigus karantinui renginiai vyks daugybėje įvairių Lietuvos miestų.<br> Unsplash.com nuotr.
  Pasibaigus karantinui renginiai vyks daugybėje įvairių Lietuvos miestų.<br> Unsplash.com nuotr.
 Likusiems sostinėje patiks orientacinis, kuriame kviečiama paieškoti Indijos simbolių Vilniuje.<br>Organizatorių nuotr.
 Likusiems sostinėje patiks orientacinis, kuriame kviečiama paieškoti Indijos simbolių Vilniuje.<br>Organizatorių nuotr.
 Druskininkų miesto šventėje laukia daugybė renginių vaikams.<br> Organizatorių nuotr.
 Druskininkų miesto šventėje laukia daugybė renginių vaikams.<br> Organizatorių nuotr.
 Šventė Neringoje tęsis iki pačių Joninių.<br> Organizatorių nuotr.
 Šventė Neringoje tęsis iki pačių Joninių.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

www.seimosgidas.lt

Jun 19, 2020, 7:55 AM, atnaujinta Jun 19, 2020, 8:06 AM

Europos archeologijos dienos

Lietuvos nacionalinis muziejus birželio 20 ir 21 d. kviečia švęsti Europos archeologijos dienas. Prancūzų pernai pradėta tarptautinė iniciatyva šiemet dėl koronaviruso buvo atšaukta. Tačiau iniciatoriai paragino savo partnerius kitose šalyse, tarp jų ir Lietuvos nacionalinį muziejų, jei tik aplinkybės leidžia, surengti archeologijos dienas pačiu saugiausiu būdu.

Prie prancūzų tarptautinės iniciatyvos šiemet prisijungs 5 šalies muziejai, trys iš jų – nacionaliniai: Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai, Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus padalinys Palangos gintaro muziejus, Šiaulių „Aušros“ muziejus ir Rokiškio krašto muziejus. Programa renginiai-muziejuose-minint-europos-archelogijos-dienas/"="">renginiai-muziejuose-minint-europos-archelogijos-dienas/"" target="_blank">paspaudus čia.

„Vasarvidžio nakties sapnas“

Pakruojo dvaras šį savaitgalį atverčia naują V. Šekspyro pjesės „Vasarvidžio nakties sapnas“ puslapį, kuris nukels į gėlėtą ir magišką pasaulį – šekspyriškos fantazijos kupiną sapną 2020! Jame dvaras pražysta milijonais gėlių žiedų, kiekviena jo kertelė pasakoja savo istoriją, o gėlė – savo spalvingą ir kvapnų gyvenimą. Čia bus galima pasigrožėti milijonais žiedų, atskleisti meilės eliksyro gamybos paslaptis ir dvaro gyvenimo subtilybes.

Lankytojų lauks dar daugiau nei praeitais metais gėlių ir skirtingų jų rūšių, praeitų metų kūrinių naujame amplua ir visiškai naujų, dar neregėtų mistinių gėlių skulptūrų, dvariškų užsiėmimų ir meninių sprendimų. Šiais metais festivalio metu, ypač savaitgaliais, atvykusiuosius stebins ir džiugins Šiaulių ir Penevėžio teatrų aktoriai, kurie įkūnys spalvingus V. Šekspyro pjesės personažus. Lankytojai patys patirs ir nuotaikingai išgyvens komedijos situacijas, kurias šiemet režisuos žymus ispanų gatvės teatro, cirko ir operos režisierius Adrianas Schvarzsteinas.

„Kurort In“

Švęskite Druskininkų gimtadienį bei atsiveriantį gyvenimą. Nors didieji festivaliai šiai vasarai užvėrė savo vartus, birželio 19-21 dienomis visi Druskininkai taps miestu festivaliu „KURORT IN 2020“. Skirtingose miesto-festivalio zonose lauks netikėtos veiklos, pramogos, gyvo garso koncertai ir kitos Druskininkų gimtadienio staigmenos. Programą rasite paspaudę čia.

Indiškas orientacinis sostinėje

Kur rasite dramblių? O kur gyvena šventosios karvės? Taip, Indijoje! Beje, Indija yra arčiau, nei jums atrodo. Vilniaus gatvėse taip pat sutiksite ir dramblių, ir karvių, išvysite daugybę kitų įdomybių. Tik reikės pasiruošti ir nusiteikti jas pamatyti. Jei mėgstate spręsti mįsles ir esate pasirengę patikrinti savo žinias – metas burti komandą ir dalyvauti orientaciniame žaidime. Gaukite užduotis ir įsitraukite į smagiausias lenktynes.

  • Žaidimo datos – birželio 19-21 d. (penktadienis-sekmadienis)
  • Žaidimo startas ir visa informacija – Vilniaus turizmo informacijos centras, Pilies g. 2, Vilnius
  • Laikas – startuoti galite Jums patogiu laiku, kai dirba informacijos centras
  • Žaidimo trukmė – žaisti galite tiek laiko, kiek tik norite, tačiau ne ilgiau nei iki sekmadienio vidurnakčio
  • Judėjimas – pėsčiomis
  • Kaina – nemokamai

„Tek saulalę ant maračių“

Iš naujo pamilti Neringą kviečia birželio 20-23 dienomis rengiamas XXII tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“, lydimas nuotaikų, kurias dovanoja trumpiausios metų naktys. Amatų mugės, koncertai, edukaciniai renginiai ir žygiai vyks nuo šeštadienio ir per Joninių sutiktuves. Visą programą rasite paspaudę čia.

Daugiau laisvalaikio idėjų rasite www.seimosgidas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.