Mama Aušra dalijasi rekomendacijomis: ilgasis šeimos savaitgalis Ventspilyje

Tinklaraščio „Dienoraštis mamoms“ kūrėja Aušra praėjusiais metais su šeima aplankė Ventspilį.  Lietuvių pamėgtame kurorte mama išbandė įvairias pramogas ir dalijasi savo asmeninėmis rekomendacijomis.

 „Dienoraštis mamos“ autorė siūlo Ventspilį atrasti važinėjantis dviračiais.<br> „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 „Dienoraštis mamos“ autorė siūlo Ventspilį atrasti važinėjantis dviračiais.<br> „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Pietinį molą puošia milžiniškų karvių skulptūros.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Pietinį molą puošia milžiniškų karvių skulptūros.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Ventspilio nuotykių parke gausu pramogų ir vaikams, ir suaugusiems.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Ventspilio nuotykių parke gausu pramogų ir vaikams, ir suaugusiems.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Parke prie jūros galite apsukti ratą garvežiu.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
 Parke prie jūros galite apsukti ratą garvežiu.<br>  „Dienoraštis mamoms“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Dienoraštis mamoms“

Jul 3, 2020, 9:06 AM

Ilgojo savaitgalio išvyka

„Kuomet artėjo ilgasis savaitgalis vis mintyse dėliojau planą, ką visi šeimyniškai galėtume nuveikti. Labiausiai norėjosi jog būtų įdomu Gustui, turėtų veiklos ir parsivežtų naujų įspūdžių.

Tuomet netikėtai internete perskaičiau jog visai netoliese esančiame Venstpilyje yra daugybę parkų ir smagių vietų būtent šeimoms su vaikais. Mes išbandėme visas pramogas bei aplėkėme visą Venstpilį su dviračiais, todėl dalinuosi visais įspūdžiais, labiausiai patikusiomis vietomis bei visu kelionės planu.

Atlikau visus namų darbus kruopščiai, ieškojau veiklos, net susiradau rekomenduojamas vietas pavalgyti. Ir mano vyrai „užskaitė“ šį planą.

Taigi, išvažiavome ankstų penktadienio rytą, tačiau kelionė šiek tiek užtruko, kadangi visur vyko kelio remontas. Dėl to kelionė truko kur kas ilgiau, nei planavome. Bet mažyliui užmigus, laikas neprailgo. Atvykę iškarto įsikūrėme viešbutyje. Ir iškeliavome ieškoti nuotykių.

Kavinėse – net sauskelnes

Apsigyvenome svečių namuose „Marbella“. Kambarys buvo labai gražus ir tvarkingas. Gusto kambaryje laukė maniežas. Erdvės nebuvo labai daug, tačiau mes grįždavome čia tik pernakvoti.

Tiesa, lova ir pagalvės nebuvo itin patogios nei man, nei vyrui. Kambaryje turėjome vonios kambarį. Na viskas, ko reikia. Taip pat bendroje erdvėje buvo virtuvėlė. Tad pusryčiams Gustui galėjau pagaminti mėgstamą kiaušinienę. Ir atlikę visus rytinius ritualus, iškeliaudavome tyrinėti miestą.

 Ieškojome vietos, kur galėtume ne tik skaniai pavalgyti, tačiau ir mūsų mažasis viršininkas turėtų veiklos, kol maistas bus atneštas. Vos tik atvažiavę, keliavome į pirmąją pasitaikiusią kavinę, nes visi trys buvome labai alkani. Taigi nukeliavome į kavinę „Jūras Brize“, adresu Vasarnicu iela 34.

Kepsniai buvo labai skanūs, tačiau vaikams veiklos – tik kelios sūpynės lauke. Vėliau visi mūsų pietūs ir vakarienės buvo „Windau coffee“ adresu Pils iela 25. Čia radome didžiulę žaidimų aikštelę viduje.

Taip pat tualetas pritaikytas mažųjų pervystymui – joje radau ne tik vystymo lentyną, tačiau ir sauskelnių, kas mane labai nustebino. Be to, personalas labai malonus, maistas labai skanus ir ganėtinai draugiškos kainos. Tad su džiaugsmu vis grįždavome į šią kavinukę.

Net kai Gustas užmigdavo ir galėdavome dviese ramiai pasidžiaugti pasimatymu, vis tiek rinkomės šią, jau išbandytą vietą. Viską, ką valgėme buvo labai skanu. Tad rekomenduoju 100%.

Pramogų gausa

Venstpilyje daugybė įvairių parkų, kur mažieji gali rasti įvairių sūpynių, čiuožynių ir kitokių smagių užsiėmimų. Pirmąjį vakarą apvažiavome visus su dviračiu. Kur Gustas parodydavo susidomėjimą stabtelėdavome ilgiau ir jis galėdavo smagiai praleisti laiką tarp kitų vaikų ir pramogų.

Vaikų miestelis – tai didžiulis parkas, kuriame mažieji ras daugybę veiklos. Ir visa tai nemokamai! Sūpynės, čiuožyklos, įvairios laipynės. Na, žodžiu ir mažiesiems ir šiek tiek didesniems veiklos tikrai bus nemažai.

Apeiti visą parką gali užtrukti šiek tiek laiko. Daliai pramogų mūsų Gustas buvo per mažas, bet vis tiek rado veiklos. Labiausiai patiko kapstytis smėlio dėžėje ir vaikščioti po medinius namelius ar važinėtis mašinomis. Parkas labai tvarkingas, galite nusipirkti ledų, kuriuos vyras išbandė ir sakė labai skanūs. Parko adresas: Lielais prospektas.

Vaikų parkas „Fantazija“ – jame daugybė įvairių nemokamų pramogų ir miško takas su su dvylika įvairių lygių sudėtingumo objektų. Šį parką rasite: Talsu iela.

Venstpilio nuotykių parkas – čia pramogos jau mokamos, tačiau užsiėmimai labai smagūs. Kamuoliukų batutas, įvairūs kiti batutai, čia jau ir didesniems vaikams tinkančios pramogos: nusileidimas padanga, mašinėlės ir kiti atrakcionai. Gustui tiesa, veiklos buvo mažiau.

Tačiau labai patiko fontanas ir važinėtis vandens mašinėle, kuri net šaudo vandens srovę. Tėtis saugojo mus šiame mūšio lauke, priešingu atveju, turbūt, būtume išlipę kiaurai šlapi. Šis parkas įsikūręs: Saulės iela 141.

Venspilio vandens parkas - jeigu oras neleis lankytis po miestą ir pažinti visus kampelius, puikus laiko praleidimas yra vandens parkas. Čia yra ir baseinas mažiesiems, o tėveliai ras pramogų ir visi išeis laimingi. Žinoma, jei vaikas, kaip ir mūsiškis vandens žmogus. Šį parką rasite: Lielais prospektas 33.

Pietinis molas – vaikams, čia galbūt, ir nėra labai įdomu, tačiau mums patiko ramiai pasivaikščioti, apžiūrėti įplaukiančius laivus ir uostą. Taip pat šiame kelyje daugybę didžiulių karvių. Manau, vaikams jos taip pat paliks įspūdį.

Mėlynosios vėliavos paplūdimyje vaikams čia taip pat yra pramogų: jų laukia sūpynės, žaidimų aikštelės. Tad jeigu norite pabūti prie jūros, galite drąsiai su vaikais keliauti čia, bus smagu visiems.

Taip pat viename iš parkų, rasite garvežį, kuris siauruku kursuoja tam tikru laiku. Vaikams labai įdomi pramoga. Jis važiuoja ir pro Elnių parką, kuriame gyvena elniai, stirnos ir šernai.

Siūlau vežtis ir dviračius, mes su jais nuvažiuodavome į visus reikiamus taškus ir tuo pačius vis pamatydavome kažką naujo. Ištyrinėjome visą miestą ir smagiai keliavome grožėdamiesi gėlių parkais bei fontanais.“

Daugiau Aušros rekomendacijų www.dienorastismamoms.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.