Mobiliuosius telefonus vaikams pamiršti padės senoviniai piemenų žaidimai

Pirmoje „Tada ir dabar“ laidoje Vytis svečiuojasi pas piemenukus, naujus savo draugus. Vytis priima žaismingą iššūkį ir išbando neįtikėtinus triukus, kuriuos kadaise mokėdavo jo šaunūs bendraamžiai. Laidos herojai įsitikinę – anksčiau vaikai ir be telefonų ar išmaniųjų kompiuterių puikiai leisdavo laiką!

Šiuos senovinius žaidimus vaikai gali išbandyti ir savo namuose ar kieme.<br> J.Kubilienės nuotr.
Šiuos senovinius žaidimus vaikai gali išbandyti ir savo namuose ar kieme.<br> J.Kubilienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-20 10:08

Mažiausi laidos žiūrovai kviečiami sudalyvauti konkurse ir kartu su tėveliais įgyvendinti vieną iš labiausiai patikusių žaidimų.

Ansamblis „Lietuva“ mažiesiems žiūrovams pristato naują laidų ciklą „Tada ir dabar“. Tai dviejų herojų – Vyčio ir jo išmanaus draugo DI – nuotaikinga kelionė laiku, kurioje vaikai susipažins su praeities bendraamžių laisvalaikiu, pomėgiais ir tradicijomis, o vėliau juos šmaikščiai palygins šių dienų kontekste.

Tai, kas kadaise buvo populiaru, šiandien atranda naujas formas: nuo medinių žaislų iki kompiuterinių technologijų, nuo lietuvių liaudies šokių iki socialinėse platformose paplitusių „Tiktok“ madų, nuo senovėje pasigaminamų iki šiuolaikinių krepšinio kamuolių ir t.t.

Visos „Tada ir dabar“ laidos yra pritaikytos klausos negalią turintiems vaikams.

Laidos partneriai: Vilniaus lopšelis-darželis „Užupiukas“, Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, bendrija PAGAVA, „Vilnius International Meridian School“, Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas, Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokykla, kompozitorius Aras Žvirblys. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.