Vilniaus istorija vaikams: kunigaikštis Gediminas – senųjų laikų „influeceris“

Antroje pramoginėje-edukacinėje „Tada ir dabar“ laidoje vaikai kviečiami pasižvalgyti po Vilnių, Lietuvos sostinę. Vieną kartą Vytis susimąsto – o kas sugalvojo pastatyti šį miestą? Vyčio išmanus draugas DI padeda atsakyti į visus klausimus ir sužinoti garsiąją Vilniaus įkūrimo legendą.

Laidoje „Tada ir dabar“ vaikai supažindinami su Vilniaus atsiradimo istorija.<br>M.Siruso nuotr.
Laidoje „Tada ir dabar“ vaikai supažindinami su Vilniaus atsiradimo istorija.<br>M.Siruso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2020, 6:58 PM

Vaikučiai kviečiami sudalyvauti konkurse ir atsiųsti Vyčiui savo miestų istorijas. Jas gali nupiešti, sudainuoti, aprašyti, nufilmuoti ar perteikti kitais kūrybiškais būdais.

Ansamblis „Lietuva“ mažiesiems žiūrovams pristato naują laidų ciklą „Tada ir dabar“. Tai dviejų herojų – Vyčio ir jo išmanaus draugo DI – nuotaikinga kelionė laiku, kurioje vaikai susipažins su praeities bendraamžių laisvalaikiu, pomėgiais ir tradicijomis, o vėliau juos šmaikščiai palygins šių dienų kontekste. Tai, kas kadaise buvo populiaru, šiandien atranda naujas formas: nuo medinių žaislų iki kompiuterinių technologijų, nuo lietuvių liaudies šokių iki socialinėse platformose paplitusių „Tiktok“ madų, nuo senovėje pasigaminamų iki šiuolaikinių krepšinio kamuolių ir t.t.

Visos „Tada ir dabar“ laidos yra pritaikytos klausos negalią turintiems vaikams.

Laidos partneriai: Vilniaus lopšelis-darželis „Užupiukas“, Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, bendrija PAGAVA, Vilnius International Meridian School, Vilniaus kolegijos Menų ir kūrybinių technologijų fakultetas, Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokykla, kompozitorius Aras Žvirblys. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.