Bibliotekoje – virtualūs pokalbiai tėvams aktualiomis temomis: pirmasis su K. Savickyte

Pamėgtieji Šeimadieniai Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje keliasi į virtualią erdvę. Visą lapkričio mėnesį vaikus auginančios šeimos kviečiamos dalyvauti virtualiose diskusijose aktualiomis temomis.

Lapkričio 7 d., 11 val. aktorė Kristina Savickytė kalbės apie gerąsias skaitymo praktikas šeimoje.<br> Organizatorių nuotr.
Lapkričio 7 d., 11 val. aktorė Kristina Savickytė kalbės apie gerąsias skaitymo praktikas šeimoje.<br> Organizatorių nuotr.
 Lapkričio mėnesio šeimadienių tvarkaraštis.<br>  Organizatorių nuotr.
 Lapkričio mėnesio šeimadienių tvarkaraštis.<br>  Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-11-03 15:51

Virtualūs šeimadieniai

Jau tapo gražia tradicija, kad šeštadieniais Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje klega šeimos su ikimokyklinio amžiaus vaikais. Čia Šeimadienių metu būna skaitomos knygos, daromi kūrybiniai darbeliai. Užklupusi pandemija pakoregavo planus ir jau pirmojo karantino metu Šeimadieniai išsikraustė į virtualią erdvę.

„Negalėjome skaitytojų pasikviesti į biblioteką, tačiau norėjome, kad graži Šeimadienių tradicija nepasimirštų, tad darėme įvairius darbelius, kurių eigą fotografavome, filmavome ir derinome prie įvairių literatūrinių šaltinių. Juos iki šiol galite rasti mūsų svetainėje. Vėliau, jau grįžus į normalų ritmą, pagalvojome, kad būtų smagu šią idėją išplėtoti, patobulinti, pasikviesti įvairių svečių, taip gimė „Šeimadienių biblioteka, – pasakoja Vaikų bibliotekos darbuotoja Milda Bieliauskaitė, – Šiuo metu jau nufilmuota 12 skirtingų filmukų, kurių temos – skaitymo skatinimas, sveika gyvensena, ekologija ir savęs pažinimas. Juose filmavosi profesionalai – rašytojai, iliustratoriai, aktoriai, etnologai, dailės terapijos specialistai ir dar daug kitų savo sričių žinovų! Mūsų tikslas buvo sukurti lengvai pasiekiamą katalogą, kuriame tėvai su vaikais rastų įdomių veiklų idėjų ir sužinotų ką nors naujo ir aktualaus. Naujoji svetainė su „Šeimadienių biblioteka“ dienos šviesą išvys jau šiomis dienomis – už tai dėkojame ir Kultūros tarybai, kad patikėjo šia idėja ir skyrė finansavimą“.

Diskusijos tėvams aktualiomis temomis

Kadangi visi nufilmuoti Šeimadieniai yra skirti tam tikroms šeimoms auktualioms temoms, kaip gražus jų papildymas, visą lapkričio mėnesį Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka kviečia tėvus dalyvauti virtualiose diskusijose itin svarbiomis temomis.

  • Lapkričio 7 d., 11 val. aktorė Kristina Savickytė kalbės apie gerąsias skaitymo praktikas šeimoje.
  • Lapkričio 14 d., 11 val. dr. Audronė Brazauskaitė kalbės apie meno terapiją, kokiems asmenims ji yra taikoma ir kokiais tikslais, kokie būdai ir priemonės yra naudojamos dailės terapijoje.
  • Lapkričio 21 d., 11 val. psichologė Karolina Gurskienė kalbės apie tai, kaip užauginti klysti nebijančius vaikus.
  • Lapkričio 28 d., 11 val. subalansuotos mitybos specialistė Rita Šilenskienė iš „Pirmo šaukšto“ kalbės apie tai, kaip visai šeimai gyventi sveiko šaukšto ritmu.

Visos šios nuotolinės diskusijos vyks apie valandą. Informaciją, kaip prie šių diskusijų prisijungti rasite amb.lt/vaikams arba facebook.com/ambvaikubiblioteka. Diskusijos metu žiūrovai galės užduoti norimus klausimus. Na, o jeigu tuo laiku negalėsite prisijungti nenuliūskite – diskusijos bus įrašomos ir jas vėliau bus galima rasti „Šeimadienių bibliotekos“ puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.