11 žaidimų šeimai, kuriuos galėsite žaisti nuotoliniu būdu su seneliais

Pirmą kartą prie švenčių stalo daugelis šeimų pasidės ne tik patiekalus, dekoracijas, prisės patys, bet ir įsijungs kompiuterių ekranus šalia. Tam, kad pabūtume su tais, kurių labiausiai pasiilgome, vaikai pabendrautų su savo seneliais ir bent dalį įprastų tradicijų patirtume ir šįkart.

Net jei negalite susitikti su artimaisiais, verta pagalvoti, ką veiksite susitikę nuotoliniu būdu.<br>„Canva“ nuotr.
Net jei negalite susitikti su artimaisiais, verta pagalvoti, ką veiksite susitikę nuotoliniu būdu.<br>„Canva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2020, 1:14 PM

Aišku, ilgai tik kalbėtis per ekranus nusibosta, todėl dalijamės keletu idėjų žaidimams, ką galima nuveikti pasitelkus išmaniąsias technologijas visai šeimai. Tiesa, kai kurios reikalaus nedidelio pasiruošimo.

1. Šeimos viktorina

Pasinaudokite populiaria programėle „Kahoot“ ir paruoškite klausimus apie jūsų šeimos tradicijas, giminės istoriją ar Kalėdų ritualus. Sudarytojas iš anksto paruošia klausimus, o dalyviai turi kuo greičiau į juos atsakyti arba pasirinkdami atsakymą iš kelių variantų, arba patys įrašydami atsakymą. Daugiausiai taškų gauna daugiausiai atsakęs.

Arba galite tiesiog surengti protmūšį, atsakymus rašyti ranka, o vėliau garsiai skaityti ir skaičiuoti taškus.

2. Garsų šarados

Įprastas šarados, kai vienas vaidina, o kiti spėlioja, per ekranų atlikti sudėtinga, todėl išbandykite jų variaciją – garsų šaradą. Vienas žmogus bando imituoti garsą, kurį, pavyzdžiui, skleidžia besileidžiantis kaminu Kalėdų Senelis, dangumi skriejantys elniai ar auganti eglutė, o kiti bando atspėti.

3. Piešinių šarados

Jei kalbate per pokalbių platformą „Zoom“ ir dalijatės ekranu su žiūrovais, galima piešti ant paties ekrano. O tai suteikia puikia progą sužaisti piešimo šaradas – kai dalyvis pagal gautą užduotį piešia, o kiti be jokio paaiškinimo turi atspėti, kas tai. Laimi pirmas atspėjęs ir tada užduotį piešia jis. 

Tiesa, galite piešti ant paprasto popieriaus lapo ir rodyti ant ekrano.

4. Melas ar tiesa

„Aš mėgstu obuolius, braškes ir kriaušes“ – sako mama ir kiti žaidėjai turi atspėti, kuris iš variantų yra netiesa. Visuomet reikia paminėti du teisingus ir vieną neteisingą variantą. Žaidimas, padėsiantis sužinoti daug įdomių faktų vienas apie kitą.

5. Pratęskite pasakojimą

Susijungę su giminaičiais ar draugais, pažaiskite visiems žinomą žaidimą, kuomet vienas pradeda istoriją, o kiti ją pratęsia. O tam, kad būtų dar įdomiau, žaidėjas, kuris pasakoja pabaigoje turi pabaigti „laimei“ arba „nelaimei“, o kitas žaidėjas jau tęsia istoriją ta gaida.

6. Persiųsk kitam

Vaikams patiksiantis žaidimas, bet patariame įjungti jiems atskirus ekranus. Žaidimo esmė siųsti vienas kitam kokį nors daiktą, kurį visi turi namuose. Kadangi realiai mes perduoti vienas kitam jo negalime, tai vaidiname, kad duodame, o kitas vaidina jog paima ir taip daiktas keliauja ratu per ekraną.

7. Kas geriau?

Labai smagus bendravimo žaidimas įtrauksiantis ir suaugusius ir vaikus yra paprastas klausimas – kas geriau, žiema ar vasara? Kas geriau – keksiukai ar sausainiai? Kas geriau – Kalėdos ar Velykos? Kas geriau... ir taip toliau. Garantuojame, laukia daug juoko.

8. Trivia tipo žaidimai

Tai žaidimai, kuriuose vienas uždavinėja klausimus ir visi paeiliui arba kuris pirmesnis, bando atsakyti. Dabar galite tiek internete rasti, tiek įsigyti ar patys susigalvoti daugybę klausimų į kuriuos atsakinėtų visi šeimos nariai. Galite pasiimti jauniausio vaiko vadovėlį ir parengti klausimyną pavadinimu „Ar tu protingesnis už šeštoką?“.

9. Kartuvės

Turbūt nė nereikia pasakoti, bet šis žaidimas taip pat tinkamas žaisti nuotolyje – sugalvokite žodžius, susijusius su Kalėdomis ir pakvieskite kitus spėlioti.

10. Iš vienos raidės

Užduokite vieni kitiems raides arba sekite abėcėlės tvarka ir iš tos pačios raidės įvardinkite: vardą, gyvūną, vietą ir daiktą. Galvoti galima minutę. Galite žaisti komandomis! Taip pat yra puslapis https://scattergoriesonline.net, kuriame dalis užduočių, ką įrašyti, yra išversta lietuviškai. Pažymėkite, kurias kategorijas turi užpildyti kiti žaidėjai ir pasidalinkite žaidimo nuorodą – vėliau galėsite visi aptarti rezultatus ir įvertinti, teisingi atsakymai ar ne.

11. Tapkite slaptais agentais

Labai populiarus vakarėlių žaidimas persikėlė į internetą ir yra net lietuviška versija. Tereikia susiskirstyti komandomis – komandos kapitonas savo komandai turi vienu žodžiu apibūdinti kuo daugiau kortelių pridurdamas skaičių, kiek tų kortelių apibūdino. Pavyzdžiui „karšta du“. Žaidėjai turi atspėti būtent komandos spalvos korteles, o ne priešininkų. Pataikius į juodą – žaidimą iškart laimi priešininkai. Nemokama versija: https://codenames.game

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.