Naujųjų metų sutikimas su vaikais: trys šventinės veiklos visai šeimai

2021-ųjų sutikimas daugeliui bus kitoks, nes šįkart Naujuosius metus sutiksime ne triukšmingame vakarėlyje, o šeimos narių, tame tarpe ir vaikų, apsuptyje. Dalijamės keletu idėjų, ką būtų įdomu nuveikti su vaikais ir galbūt tai galėtų tapti jūsų šeimos tradicija.

Šiais metais daugybė tėvų Naujuosius metus sutiks kartu su vaikais namuose.<br>„Pexels“ nuotr.
Šiais metais daugybė tėvų Naujuosius metus sutiks kartu su vaikais namuose.<br>„Pexels“ nuotr.
Naujų metų atėjimą galite pažymėdami kurdami kitų metų planus.<br>„Unsplash“ nuotr.
Naujų metų atėjimą galite pažymėdami kurdami kitų metų planus.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 31, 2020, 12:53 PM

Laiko kapsulė

Tai yra jūsų šeimos pačių geriausių dalykų saugykla, kuri amžiams primins smagiausias praėjusių metų akimirkas. Kartu su vaikais užrašykite svarbiausius prisiminimus, kas įvyko 2020-tais, šeimos pokštus, istorijas ir net anekdotus.

Taip pat kapsulę galite papildyti atsiminimais ar smulkmenomis, kurias vaikai norėtų išsaugoti – kriauklėmis iš kelionių, labai mylėtais, bet jau pabodusias žaisliukais. Nepamirškite ir šeimos nuotraukų!

Visa tai sudėkite į sandarų indą – tai gali būti didžiulis gerai užsisukantis stiklainis, o gal stipriai užsispaudžiantis plastikinis indelis. Svarbu, kad tai būtų nepralaidus vandeniui ir turinys apsaugotas nuo išorinio poveikio.

Kur tai laikyti? Vienas sprendimas – kaip tikrą laiko kapsulę užkasti kur nors kieme. Rimtesnis iššūkis – kapsulę paslėpti namų sienoje ar grindyse. Arba saugiai padėkite palėpėje, sandėliuke ar garaže ir kasmet papildykite, nežiūrėdami į anksčiau sudėtus prisiminimus.

Susitarkite, kada atversite šią laiko kapsulę – po penkių ar dešimties metų, o gal kai tėčiui sukaks 50 metų ar per vaikų vestuves.

Metų iššūkiai

Pasidaryti šeimos susirinkimą ir išsikelkite ateinančių metų tikslus įvairiose srityse, kurias patys sutarsite. Pavyzdžiui, tai gali būti šeimos sveikata, mityba, laisvalaikis, pramogos, skaitymas, sportas, įpročiai...

Pasikalbėkite, ką norėtumėte šiais metais aplankyti ir nuveikti, galbūt visi kartu norite išmokti naujų dalykų, aptarkite fizinį aktyvumą ir net pasiūlykite vaikams išbandyti naujus patiekalus ar maisto produktus. Tai puiki proga įtraukti naujas šeimos tradicijas – pavyzdžiui, vakarienes kartu ar taisykles „saldumynai šeštadieniais“.

Jei vaikai didesni – jie savo iššūkius kitiems metams gali rašyti atskirai.

Pats svarbiausias dalykas – viską surašyti, pasirašyti, antspauduoti. Tai vaikams suteikia didesnės reikšmės susitarimui.

Svajonių žemėlapis

Dar vienas puikus užsiėmimas šeimai – kurti savo svajonių žemėlapį. Pasiruoškite didžiulius popieriaus lapus, daugybę nereikalingų žurnalų, kuriuos karpykite, plėšykite ir klijuokite tai, kas jums labiausiai prie širdies.

Svarbiausia, negalvoti racionaliai ir kurti tokią svajonių lentą, kurioje matytųsi jūsų šeimos (ar kiekvieno atskirai, jei kuriate asmeninius žemėlapius), norai ir lūkesčiai.

Vieni svajonių žemėlapius kuria pagal tam tikras taisykles – suskirsto lapą į zonas ir jas pildo temomis, kiti nemėgsta apribojimų ir mieliau kuria be jokių rėmų. Elkitės taip, kaip norisi jūsų šeimai! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.