9 pažadai Naujiems metams, kuriuos galite duoti visa šeima kartu

Naujieji metai labai gera proga pradėti ką nors naujo. Daugybė žmonių pasižada atsisakyti blogų įpročių, dažniau sportuoti ar sveikiau maitintis. Dalijamės idėjomis, ką galima pasižadėti pasiekti visai šeimai kartu. Galbūt, vienas iš šių pažadų, pagerintų jūsų šeimos gyvenimą?

Pirma metų diena yra puiki proga susitarti su vaikais ką galima naujo pasiekti per šiuos metus.<br>„Pexels“ nuotr.
Pirma metų diena yra puiki proga susitarti su vaikais ką galima naujo pasiekti per šiuos metus.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Šeimos gidas“

Jan 1, 2021, 2:14 PM

1. Dažniau būsime gryname ore

Pasižadėdami iškart sudarykite planą, kaip pasieksite šio tikslo. Galbūt kiekvieną savaitgalį aplankysite vis kitą pažintinį taką ar gamtos objektą? Arba galima šio tikslo siekti palaipsniui ir kas antrą dieną eiti su šeimai į valandos pasivaikščiojimą. Arba vasaros atostogas galima praleisti palapinėje.

2. Išbandysime dėkingumo praktiką

Labai paplitusi tarp tų, kurie įsigilinę į savęs pažinimą, bet ši praktika taip pat naudinga vaikams ir šeimoms. Teigiama, kad dažniau dėkojantys ir dėkingi žmonės būna laimingesni. Verta išbandyti? Galite kasdien vakarienės metu ar prieš miegą pasakyti už kokius dalykus šiandien esate dėkingi. ar vesti šeimos dėkingumo dienoraštį.

3. Daugiau skaitysime kartu

Net ir dideliems vaikams verta skaityti garsiai arba galite skaityti vienas kitam. Jei auginate paauglius – galite namuose surengti knygų klubą ir perskaičius vienodas knygas jas aptarti. Užsibrėžkite, kiek knygų perskaitysite šiemet. Jei daug skaitote, galbūt verta išbandyti kitą stilių? Pavyzdžiui, 2021-ieji tegu tampa poezijos metai jūsų šeimai.

4. Naujos tradicijos

Sugalvokite, kokiomis naujomis tradicijomis galėtų pasipildyti jūsų šeimos gyvenimas. Jei penktadienio vakaras – filmų naktis, galbūt šeštadienį skirkite stalo žaidimams? O gal paskutinį mėnesio sekmadienį išbandykite netradicinę kokių nors šalių virtuvę?

5. Šeimos meniu

Gal verta pagalvoti apie tradiciją, visiems kartu sekmadienio vakarą suplanuoti ateinančios savaitės meniu? Psichologai teigia, kad jei vaikai patys prisideda prie maisto ruošimo (nuo idėjos iki pagaminimo), jie mieliau ragauja ir geriau valgo. Be to, toks meniu padės ir sutaupyti.

6. Sveikinsimės ir atsisveikinsim

Daug laiko neatimantis, bet ypatingai gerus jausmus sukeliantis įprotis, tai šilti pasisveikinimai (ryte atsibudus, susitikus virtuvėje ar pasiimant iš darželio) ir meilės kupini atsisveikinimai, lyg matytumėtės paskutinį kartą.

7. Šlovė patisonui (arba baklažanui, arba kitai daržovei)

Paskelbkite šlovinimo mėnesį vienai daržovei, kurios anksčiau nebuvo jūsų maisto racione. Nereikia jos vaikams kišti per prievartą ar iš jos gaminti kažką kasdien, bet sutarkite, kad pagaminsite keletą patiekalų iš jos ir visi šeimos nariai pabandys paragauti. Dažnai net suaugę vengia naujų daržovių (pavyzdžiui, kada paskutinį kartą ragavote pankolio?), todėl bus puiki proga supažindinti savo gomurį su naujais skoniais, o šeimos meniu – su naujais patiekalais.

8. Eisime į pasimatymus

Jei auginate daugiau nei vieną vaiką, būtina kiekvienam jų skirti bent kiek nors individualaus dėmesio – žaisti, išeiti pasivaikščioti ar apsilankyti renginyje. Šia tema rašytoja Rasa Borodina išleido knygą „Pasimatymas su mama“, kurioje pataria, ką galim įdomaus nuveikti kartu ir kodėl tai svarbu.

9. Taupykime!

Sugalvokite, kam norėtų sutaupyti VISA šeima ir suplanuokite, kaip tai galite padaryti. Žinoma, didžiausia dalis teks tėvams, bet ir vaikai gali prisidėti savo būdais – galbūt atlikdami smulkius darbus kaimynams arba atsisakydami kai kurių nereikalingų išlaidų.

Daugiau laisvalaikio idėjų šeimai www.seimosgidas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.