Vaikų horoskopas tėvams: sužinokite, kokie ateinantys metai laukia jūsų mažųjų

Štai link finišą kirto 2020 – ieji. Jų simbolis baltoji Žiurkė tuoj nešė kudašių iš visų palėpių, aruodų ir šaldytuvų. Prie naujo starto linijos stoja baltasis metalinis Jautis. Nors pagal visas instrukcijas bei reglamentus jo era prasidės tik vasario trečiąją, bet jau girdisi kanopų bildesys, šnopavimas ir lengvas vėjo gūsis iš tvarto. 

Nešdamas baltą vėliavą, Baltasis Jautis ateina su taika, šviesa ir gausa.<br>„Unsplash“ nuotr.
Nešdamas baltą vėliavą, Baltasis Jautis ateina su taika, šviesa ir gausa.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Valery

Jan 1, 2021, 9:54 AM, atnaujinta Jan 1, 2021, 10:01 AM

Nebijokite – jei nemojuosite Jaučiui raudonu skuduru po nosim – jūsų nei puls, nei mindys. Jautis – taikus, teisingas ir sąžiningas gyvūnas. Gyvenantiems taikoje su savimi, artimaisiais bei savo sąžine – metai bus dosnūs, geri ir gražūs. O tie, kas apgaudinės vienišas babytes, žmonas ar liaudį – kokioje tarpuvartėje gaus į tarpuragį.

Bet ne pro šalį ir šiek tiek prisiminti ką mums dovanojo Žiurkės metai, nors kur jau ten pamirši tas dovanas. Kaip žinome ne vien iš vadovėlių – žiurkės yra vienos tų gyvūnų, nešiojančių ligas ir infekciją, tad nenuostabu, kad būtent Žiurkės metais kosminiu greičiu po pasaulį išplito virusas.

Ateinantis Jautis jau ne toks greitas ir ne tiek stiprus reprodukcijoje, tad galime tikėtis sustabdytos ar suvaldytos pandemijos. Beje, žiurkės naudojamos ir moksliniuose bei medicininiuose bandymuose, tad medicinos labui skiepytis nuo visokių „hvarabų'' palanku kol laikrodžiai tiksi Žiurkių metų naudai, tai yra iki vasario trečiosios. Po jos, stojus Jaučio metams, bus sunkiau suvaldyti žmoniją. Kaip manote kas gausis pamėginus sukišti Jautį į žiurkių namelį?

Va, va, ir aš apie tą patį – kils pasipriešinimas. Jaučio metais reikės gerbti žmonių pasirinkimą bei sąmonę. Mėginant kažką daryti prievarta – galimi konfliktai, riaušės ar sukilimai. Nešdamas baltą vėliavą, Baltasis Jautis ateina su taika, šviesa ir gausa.

Globojamas Žemės, jis kviečia atsisukti į mūsų maitintoją. Kol visi suaugę Zodiako ženklai išsižioję laukia Jaučio malonės bei skalsos, tėvelius bei mamytes kviečiu pasižvalgyti kas laukia jų mažučių pabiručių.

AVINĖLIAI

Balti pūkuoti ir sušukuoti avinukai labai lauks pavasario ir gimtadienio. Gimtadienis jiems pati gražiausia šventė, tolygi Kalėdoms, Naujiesiems, Velykoms ir atostogoms. Avinukai moka svajoti, tad nenustebkite, jei jų svajonės pranoks galimybes. Jaučio metais pasistenkite jas išpildyti, nes susitikus dviems raguotiems nebeturėsite kur dingti. Beje, močiutė, santaupas laikiusi juodai dienai, staiga nuspręs pamaloninti jūsų šeimą. Todėl nebijokite svajonių, kurioms lemta pildytis.

JAUTUKAI

Mažiesiems jautukams šie metai bus dosnūs ir ypatingi – Didysis Jautis ne sykį jiems šyptelės, lyžtelėdamas baltapūkes galveles. Galbūt sunkiau seksis paaugliams – šie metai jiems akistata su savimi, siaučiant hormonų audroms, virusui ir perkūnijai. Visiems taifūnams atremti tiks žaibolaidis, šviesolaidis ar trumpolaidis. Tik nepamirškite – kas tinka Jupiteriui, tas visiškai netinka Jaučiui. Todėl šiemet su Jupiteriu nei patys eikite, nei vaikus į žvalgybą leiskite.

DVYNUKAI

Šie mažieji šėls, dainuos, šoks ir vargo nematys. Tik spėk leisti į būrelius, kolektyvus ar atrakcijas. Beje, patys didžiausi atrakcionai bei pramogos lauks pas senelius, kaime: antys, žąsys, tikru arkliu kinkytas vežimas bei karvutė, kurią galima melžti. O ji juk tikra Jaučio žmona – todėl leiskite mažiesiems ją paglostyti, pakalbinti ir padėkoti. Už sūrį, sviestą, jogurtus ir baltą manų košę.

VĖŽIUKAI

Kas jau kas, o vėžiukai nepražus – atbulom, atbulom ir tiesiai į dešimtuką. Mažieji vandens mėgėjai lauks vasaros, atostogų ir Joninių. Šiemet ne vienas iš jų ras paparčio žiedą, raktus nuo automobilio ar aukso puodą. Netikite? Leiskite jiems būti savimi, vandens stichijoje. O kur vanduo – ten stebuklai.

LIŪTUKAI

Žvėrių karaliaus vaikams lenkiasi net pats didysis Jautis, tad mažieji neliks be dėmesio, skanėstų ir nuotykių. Išėję trumpam į lauką, namo grįš pilnomis kišenėmis vėjo. Apkabinkite juos ir nusišypsokite – šypsenos karalių vaikams labai patinka.

MERGAIČIUKAI

Linksmi bei padykę Mergelės ženklo mažieji stebins išradimais, įžvalgomis bei fantazija. Tarsi neribotas internetas ji veiks visur ištisus metus, trumpam paleisdama mažuosius išradėjus į sapnų karalystę. Bet ir pakirdę iš sapno, mergaičiukai nepailsdami pasakos visas sapnuotas smulkmenas, su varžteliais, atsuktuvais ir kosminėm odisėjom.

SVARSTYKLIUKAI

Aukštyn – žemyn, kairėn – dešinėn, – smagiai linguodami, supynėse supsis Svarstyklių ženklo mažieji. Taip suptųsi žiemą – vasarą, nei rūbų pasikeisdami, nei kirpyklose apsilankydami. Tiesa, jų svajonių metas – ruduo. Tada galima rinkti kaštonus, mėtytis spalvotais medžių lapais ir linksmai švęsti gimtadienį. Nuobodu tikrai nebus.

SKORPIONUKAI

Didelės akys, ištemptos ausys ir atvira širdelė – taip šiuos metus pasitiks mažyliai, gimę po Skorpiono ženklu. Jiems rūpės viską pačiupinėti, paglostyti ar paragauti. Taip – žvilgančiam dviračiui, astronomijos enciklopedijai ir mielam katinėliui. Nebūtinai rusų mėlynajam, tiks ir dvarkiemio rainiukas. Įsiklausykite į mažylių širdeles – jos žino kas tikra.

ŠAULIUKAI

Šio ženklo atstovams reikės šiek tiek apmažinti apsukas. O kaip kitaip? Šaudymas iš lanko tikrai ne Jaučio arkliukas. Mažieji Šauliai galės šaudyti akimis ir pyškinti eilėmis. Svajonės, romantiška dvasia ir geri norai tikrai prives prie gero. O ten kur gėris – ten gausa ir pilnatvė.

OŽIARAGĖLIAI

Šie mažieji tikės, kad viskas bus gerai. Juk pasakose visada viskas gerai. Bent jau tose, kurias mama skaito prieš miegą. Na, tėtis kartais paskaito ir kitokių, bet vis tiek juk viskas bus gerai. Mažieji Ožiaragio atstovai tiki stebuklais. Ne tik per Kalėdas. Ne tik per gimtadienį. Beje, kai gimtadienis ir Kalėdos visai greta – ar ne stebuklas?

VANDENIUKAI

Nebijokite, jie tikrai nepilstys iš tuščio į kiaurą. Nebent geriausia pasaulyje močiutė leis. Ar senelis. O jūs leiskite jiems kuo daugiau su seneliais ir močiutėmis pabūti. Nesvarbu – kaime, mieste ar kitoje šalyje. Net į Marsą galite išleisti – nepražus nei seneliai, nei anūkai.

ŽUVINUKAI

Nelakstykite jiems iš paskos – atsibos juos gaudyti. Judesys – šių mažylių šūkis. Beje, šūkį „Duokite duonos ir žaidimų“ irgi žuviukai sumąstė. Jūsų rūpestis, kad jiems to netrūktų. Na, bent jau duona pasirūpinti tikrai galite.

Gerų Naujųjų metų!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute