Šalies moksleiviams – didžiausia istorijoje nuotolinė pamoka su būriu žymių ekspertų

Mesijus, Svaras ir Rolandas Mackevičius, Jolita Vaitkutė ir Tomas Ramanauskas su Kristupu Saboliumi, Orijus Gasanovas ir Nerijus Mačiulis – visi šie kūrėjai, ekspertai ir profesionalai vienai dienai taps mokytojais nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Ketvirtadienį (sausio 21 d.) 1-12 klasių moksleiviams ir jų mokytojams skirtas pamokas iš viso ves 24 mokytojai, o temos aprėps nuo tvarumo iki finansų valdymo ir pilietiškumo. Planuojama, kad tai taps didžiausia nuotoline pamoka Lietuvoje – šiuo metu norą joje dalyvauti išreiškė per 110 000 moksleivių, mokytojų ir kitų dalyvių.

Planuojama, kad tai taps didžiausia nuotoline pamoka Lietuvoje – šiuo metu norą joje dalyvauti išreiškė per 110 000 moksleivių, mokytojų ir kitų dalyvių.<br> lrytas.lt koliažas
Planuojama, kad tai taps didžiausia nuotoline pamoka Lietuvoje – šiuo metu norą joje dalyvauti išreiškė per 110 000 moksleivių, mokytojų ir kitų dalyvių.<br> lrytas.lt koliažas
Didžiausios nuotolinės pamokos „Mokonomika“ programa.<br> Organizatorių maketas
Didžiausios nuotolinės pamokos „Mokonomika“ programa.<br> Organizatorių maketas
Pasak pamoką organizuojančio „Swedbank“ Lietuvoje Finansų instituto vadovės Jūratės Cvilikienės, idėja surengti „Mokonomiką“ kilo norint padėti moksleiviams ir mokytojams sudėtingu karantino metu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Pasak pamoką organizuojančio „Swedbank“ Lietuvoje Finansų instituto vadovės Jūratės Cvilikienės, idėja surengti „Mokonomiką“ kilo norint padėti moksleiviams ir mokytojams sudėtingu karantino metu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-01-20 12:14

Pasak pamoką organizuojančio „Swedbank“ Lietuvoje Finansų instituto vadovės Jūratės Cvilikienės, idėja surengti „Mokonomiką“ kilo norint padėti moksleiviams ir mokytojams sudėtingu karantino metu.

„Jaučiame, kad dabar kaip niekada reikia prasmingo ir įtraukiančio pamokų turinio, tad mūsų tikslas, kad „Mokonomika“ būtent tai ir duotų. Kiekvienas pamoką vesiantis žmogus augančiai kartai suteiks išties vertingų žinių, o šiuolaikinės technologijos mums leis tą padaryti jaunimui patraukliu ir svarbiausia saugiu būdu. Tikime, kad šios pamokos pravers mokytojams ir ateityje, nes iš patirties žinome, kad poreikis yra labai didelis“, – pasakoja J. Cvilikienė.

„Mokonomikos“ pamokos bus skirtos trijų amžiaus grupių moksleiviams. 1-4 klasių pradinukų nuotolinių pamokų diena prasidės „Low Air“ šokiu, po to jie išklausys pasakojimo apie pinigų istoriją ir dirbtuvėlių, kaip pačiam pasidaryti unikalią piniginę. Rašytoja Kotryna Zylė praves derybų su mitinėmis būtybėmis mokymus, Nerijus Buivydas paragins daryti visiškai ne magiškus stebuklus, o rimtoji pamokų dalis baigsis rašytojos Kristinos Savickytės pasakojimu apie nepamirštamų istorijų kūrimą.

5-8 klasių moksleiviams „Mokonomikos“ pradžia bus kupina dalykinės informacijos: jie išgirs, kaip galima įgyvendinti tuos norus, kurie tikrai yra tikri, kaip piniginėje turėti daugiau ir kokios profesijos bus paklausios ateityje. Apie Lietuvos piliečių teises papasakos Valstybės pažinimo centro atstovas Mantas Kuizinas, o kiek daug laimės išties atneša savanorystė bandys perteikti „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius. Vėliau kelionėse sukauptomis netikėtomis patirtimis dalinsis Orijus Gasanovas, pamokas užbaigs menininkės Jolitos Vaitkutės bei socialinių tinklų žvaigždės Andriaus Talžūno įžvalgos apie kūrybą.

9-12 klasių gimnazistai susipažins, kaip mokykloje užauginti vienaragį, vėliau apie pilietiškumą ir pandemijos metu itin svarbią savanorystę kalbės Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Apie investicijų žengiant į suaugusių pasaulį svarbą pasakos Nerijus Mačiulis, o kaip tapti laisvais suvaržymu metu supažindins Tomas Ramanauskas ir Kristupas Sabolius. Be to, bus atskleistas pergalių skaitmeniniame pasaulyje receptas, ir pamokas užbaigs Žygimantas Kudirka-Mesijus – jis duos patarimų, kaip susikurti asmeninį prekės ženklą.

„Mokonomiką“ ves Rolandas Mackevičius kartu su Fausta ir Roku – jaunaisiais muzikinių projektų dalyviais ir komisijos nariais.

Renginio pabaigoje scenoje pirmą ir vienintelį kartą pasirodys grupė „Rok F’ Rol“ – žadama, kad tai bus ypatinga staigmena visiems nuotolinio renginio dalyviams.

„Mokonomikos“ pamoka prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas yra kurti inovatyvias švietimo priemones įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Vėliau moksleiviams ir mokytojams bus pasiūlytas trečiasis Finansų instituto rengiamas pamokų ciklas, kurį šįkart sudarys net 200 pamokų įvairaus amžiaus moksleiviams.

Visą renginio programą ir transliacijos nuorodą artėjant renginiui rasite www.swedbank.lt/mokonomika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.