133 būsimų pirmokų iš nepasiturinčių šeimų į mokyklą keliaus aprūpinti kuprinėmis

Ateinantis ruduo ne visuomet leidžia atsikvėpti ir pasimėgauti vasara. Lietuvoje, net 28% pirmokus auginančių šeimų neturi finansinių galimybių aprūpinti vaikus reikiamu mokykliniu inventoriumi. Šis skaičius ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje sparčiai auga. Socialinės rizikos šeimose augantys vaikai dažniausiai neturi galimybės lygiomis teisėmis pradėti lankyti mokyklą, nes neturi tam reikiamų finansų. Tačiau Projekto „Pirmoji kuprinė“ dėka, net 133 pirmokai šių metų Rugsėjo 1-ąją į mokyklą įžengs su kuprine ant pečių ir pačiomis reikalingiausiomis kanceliarinėmis priemonėmis. Nuo 2016 metų vykstantis projektas į pirmą klasę jau išleido 280 pirmokų.

„Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas“ projektą „Pirmoji Kuprinė“, prie kurio viešinimo prisideda naujienų portalas lrytas.lt, organizuoja jau ne pirmais metais.<br>123rf nuotr.
„Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas“ projektą „Pirmoji Kuprinė“, prie kurio viešinimo prisideda naujienų portalas lrytas.lt, organizuoja jau ne pirmais metais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 12:25 PM, atnaujinta Aug 13, 2021, 5:57 PM

„Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas“ projektą „Pirmoji Kuprinė“, prie kurio viešinimo prisideda naujienų portalas lrytas.lt,  organizuoja jau ne pirmais metais. Klube esantys jaunuoliai tiki, kad visi turi teisę į išsilavinimą, nesvarbu, kokia yra to žmogaus socialinė padėtis ar finansinės galimybės. Projektas yra susitelkęs į būsimus pirmokus iš socialinės rizikos šeimų – pirmokai yra aprūpinami reikalingiausiu inventoriumi.

Projekto vadovė, Sigita Belickaitė, teigia, jog šis projektas reiškia labai daug ne tik jai asmeniškai bet ir visam klubui, nes tai – unikali galimybė prisidėti prie šviesesnės vaikų ateities dovanojant savo meilę, dėmesį bei kuprines: „Tikiu, kad tokios iniciatyvos suteikia vilties vaikams įgyvendinti savo svajones, jaustis užtikrinčiau bei iš esmės gyventi laimingą ir pilnavertį gyvenimą. Sulaukiame daug palaikymo iš kitų „Rotary“ klubų, kompanijų ir individualių asmenų jau 5-tus metus, kas tik įrodo šio projekto svarbą ir sėkmę“.

Jau trečius metus prie projekto jungiasi ir Vokietijos technologijų ir automobilių komponentų pramonės kompanija „Continental“, kurie prie projekto įgyvendinimo prisidės atskirai dovanodami kuprines Kauno m., Kauno rajono, Kauno vaikų ir gerovės centrui „Pastogė“, Kauno globos namams, Kazlų Rūdos savivaldybei bei Šakių rajono savivaldybei. Iš viso papildomai kuprinėmis ir reikiamu inventoriumi bus aprūpinti 122 vaikai.

Organizatorių komanda į pagalbą telkiasi pasirinktose Lietuvos savivaldybėse dirbančius socialinius darbuotojus, tam, kad atrinktų šeimas iš socialinės rizikos. 2021 m. organizatoriai bendradarbiaujant su socialiniais darbuotojais atrinko 133 pirmokus, esančius skurdo rizikos šeimose, kuriems bus padovanotos kuprinės. Kartu su kuprine, moksleiviai taip pat gaus visas reikalingas kanceliarines priemones bei sporto krepšį.

Siekiant užtikrinti ne tik materialinį, bet ir psichologinį pagrindą, būsimi pirmokai turės progą dalyvauti renginyje, kurį organizuoja „Vilniaus Tarptautinis Rotaract klubas“ bendradarbiaujant su „Vilniaus „Ryto“ krepšinio komanda. Vaikai kartu su krepšininkais yra kviečiami aktyviai praleisti laiką, patirti pačių geriausių emocijų prieš prasidedant mokslo metams bei atsiimti savo pirmąsias kuprines.

„Pirmoji kuprinė“ organizatoriai ragina kitiems mokslo metams pradėti ruoštis jau dabar ir visus geros valios žmones bei socialiai atsakingas įmones kviečia paremti vargingai gyvenančius būsimus pirmokus. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo ir kiti klubai „Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubas“, „Rotary Klubas Dipolis“ bei „Rotary Klubas Vytis“.

Daugiau informacijos: www.pirmojikuprine.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.