Mažų miestelių vaikus socialinis projektas pakvies prisijungti prie užklasinės veiklos

„Aukštasis mokslas pasiekiamas tik kas 4 vaikui iš nepasiturinčios šeimos, o mokinių pasiekimų atotrūkis dėl socialinės ir ekonominės padėties mažuose miesteliuose toks didelis, kad pasivyti didmiesčiuose gyvenančių bendraamžių vidurkį, reikėtų papildomai mokytis dar 2 metus. Tarp skirtingo socialinio statuso vaikų, kurie lanko tą pačią mokyklą, atotrūkis tarp pažangumų skiriasi dvigubai. Tad nevienodus rezultatus lemiančių priežasčių grupė galėtų būti siejama su asmenine moksleivio aplinka, motyvacija mokytis, turima informacija apie mokymosi prasmę, gebėjimu pasirinkti aukštąją mokyklą, studijų programą ir pan.“ – tokią vaikų išsilavinimo realybę atskleidžia dar 2018 metais Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) atliktas tyrimas, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti ar aukštasis mokslas yra prieinamas Lietuvoje.

„Mažųjų stebukladarių“ programavimo mokymai organizuojami į pagalbą pasitelkus vaikų dienos centrus. Pirmajame projekte dalyvauja 143, septynių – devyniolikos metų amžiaus vaikai.<br>„Pexels“ nuotr.
„Mažųjų stebukladarių“ programavimo mokymai organizuojami į pagalbą pasitelkus vaikų dienos centrus. Pirmajame projekte dalyvauja 143, septynių – devyniolikos metų amžiaus vaikai.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2021, 12:24 PM, atnaujinta Nov 11, 2021, 12:25 PM

„Vaikų svajonių“ įkūrėjo Juliaus Gregorausko galvoje jau senai sukosi mintis, kad mažuose miesteliuose gyvenantiems arba socialiai remtinose šeimose augantiems vaikams trūksta užklasinės, įgūdžius lavinančios veiklos. Vaikai, kaip ir jų tėvai auga liūdname socialiniame burbule, kuriame sąlygų siekti aukštesnių tikslų ir galimybių nelabai yra. Pačiam būnant IT pasaulio atstovu, gimė idėja mokyti vaikus ateities profesijos – programavimo.

„Kai tik užsiėmėme projekto vystymu, išgirdome, kad „Visma Lietuva“ pristatė nemokamą programavimo mokymų platformą „Angis.net“. Joje lietuvių kalba, vaizdo įrašų formatu profesionalūs programuotojai paprastai bei vaizdingai moko programavimo. Susisiekėme dėl galimybės mokymuose naudoti šią platformą ir gavome ne tik pritarimą, bet ir visokeriopą pagalbą – nuo padovanotų kompiuterių iki vaikus mokinančio ir kitiems mokytojams padedančio „Visma Lietuva“ darbuotojo Justo“, apie projekto pradžią pasakoja „Vaikų svajonių“ projektų vadovė Rasa Statulevičienė.

„Mažieji stebukladariai“ sulaukė ir kitų IT kompanijų dėmesio ir palaikymo. Kad vyktų mokymai, buvo reikalingi kompiuteriai ir finansai sumokėti atlyginimus vaikus mokantiems mokytojams. Projektu patikėjo ir prie jo gimimo prisidėjo „Vinted“, „Cognizant“, „Tesonet“, „StarPrus“, „NOD Baltic“, „Vertex“, „Euromonitor International“, „Eskimi“, „Vertex“, „iTo“, „Telesoftas“, „BetGamesTV“, „Metasite“, skaimeninės rinkodaros agentūra „APG Media“.

„Mažųjų stebukladarių“ programavimo mokymai organizuojami į pagalbą pasitelkus vaikų dienos centrus. Pirmajame projekte dalyvauja 143, septynių – devyniolikos metų amžiaus vaikai iš penkiolikos vaikų dienos centrų esančių Zarasuose, Sedoje, Kupiškyje, Šimonyse, Radviliškyje, Šiauliuose, Alytuje, Mažeikiuose, Kriaunose, Salake, Alizave, Užpaliuose, Aukštadvaryje, Var4noje ir Lazdijuose. Vaikus online moko 6 mokytojai iš įvairių miestų ir miestelių.

Prie projekto prisidės ir Code Academy Kids, kuri atrastus talentus nemokamai priims dalyvauti „Vunderkindų“ programoje.

„Programavimu užsidegusius vaikus mokysime toliau. Praėjusius visus „Angies“ lygius ir norinčius mokytis toliau, pakviesime mokytis vienos populiariausių pasaulyje „Python“ programavimo kalbos. O darbingo amžiaus jaunimui padėsime rasti darbą IT kompanijose“, – tokią ateitį planuoja Rasa.

Projektas yra ne vienkartinis, jis vyks mokslo metų laiku, todėl visus norinčius prisidėti prie projekto, kviečiame susisiekti rasa@vaikusvajones.lt. Norintieji finansiškai prisidėti prie projekto veiklos, galite padaryti pavedimą į sąskaitą LT27 3500 0100 0335 7493 arba tapti nuolatiniais rėmėjais Contribee platformoje https://contribee.com/wwwvaikusvajoneslt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.