Ką dovanoti vaikams? Top 10 žaislų po eglute 2021-aisiais

Kalėdinių dovanų pirkimo bumas jau kelis metus prasideda kur kas anksčiau nei likus kelioms savaitėms iki gražiausių žiemos švenčių. Jau antrus metus iš eilės koronaviruso baimė skatina žmones pasirūpinti šventinėmis dovanomis iš anksto saugiai, o ne paskutinę savaitę prieš šv. Kalėdas, kuomet prekybos centrai būna apgulti labiausiai, o internetiniai užsakymai turi didelę tikimybę vėluoti.

Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2021, 1:00 PM, atnaujinta Nov 24, 2021, 3:59 PM

„Varlė.lt“ specialistai pastebi, kad vis dažniau dovanas žmonės Lietuvoje pradeda pirkti jau lapkritį ir itin aktyviai naudojasi juodojo penktadienio išpardavimais ir pasiūlymais.

Šiais metais nėra pagrindo manyti, kad šios tendencijos iš esmės keisis – žmonės noriai pirks prekes internetu, o racionalūs pirkėjai tai atliks iš anksto tam, kad būtų tikri, jog laiku gaus savo užsakymus ir trokštamų prekių nepritrūks.

Ką dovanoti vaikams šiais metais? Kokie žaislai ant bangos 2021-aisiais ir ką galima pasufleruoti Kalėdų Seneliui padėti po eglute?

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Ineta Maksimavičienė dalinasi įžvalgomis apie populiariausius šių metų žaislus.

Nemirštanti klasika – konstruktoriai ir populiarieji „LEGO“ rinkiniai

Jau daugybę metų „LEGO“ kaladėlės ir rinkiniai savo populiarumu nenusileidžia net patiems išmaniausiems žaislams. Gamintojo asortimente – šimtai įvairių teminių grupių: nuo filmų iki klasikinių (piratai, riteriai, indėnai) motyvų. „LEGO“ rinkiniai vis dar yra idealus dovanos variantas tiek berniukams, tiek mergaitėms bet kokia proga. Tokias dovanas vaikams nebijodami apsirikti drąsiai perka ne tik tėvai, bet ir krikšto tėvai, draugai. Tai saugus pasirinkimas, kai nežinai, kaip nustebinti vaiką. I Maksimavičienės teigimu, ne mažiau populiarūs kiekvienais metais tampa „LEGO“ advento kalendoriai. Patiems mažiausiems siūlomas platus „DUPLO“ serijos pasirinkimas, kiek vyresniems vaikams galima rinktis iš „Friends“, „City“, „Super Mario“, „Stuntz“ ir kitų rinkinių. Dar svarbu nepamiršti ir to, kad „LEGO“ – tai ne tik vaikams skirti žaislai. Gamintojo asortimente galima rasti platų „Adults“ rinkinių paaugliams ir suaugusiems pasirinkimą.

Kiti populiarieji konstruktoriai, kurie gali būti puiki dovana po eglute yra „Plus Plus“ bei „LaQ“. Taip pat dėmesio verta ir šių metų naujiena – domino principu paremti konstruktoriai „REAXION“.

Tikrus augintinius primenantys minkšti gyvūnėliai-interaktyvūs žaislai

Mažesniems vaikams rekomenduojami interaktyvūs minkšti žaislai – „FurReal“ gyvūnėliai, primenantys tikrus augintinius ir galintys tapti geriausiais vaikų draugais. „FurReal“ „Cubby“ meškutis yra viena geidžiamiausių dovanų jau ne vienerius metus ir šiais metais taip pat neužleidžia savo TOP pozicijų. Meškutis „Cubby“ turi naktinį režimą – skambant ramiai muzikai skleidžia miegančio gyvūnėlio garsus. Šiais metais populiariųjų interaktyvių „FurReal“ žaislų draugiją papildė šokantis „GOGO“ šuniukas bei į kutenimą ir prisilietimus reaguojantis mielas delfinas.

Populiariausi žaislai kūdikiams ir mažiausiems vaikams – „Fisher Price“ migdukai, barškučiai ir įvairūs interaktyvūs muzikiniai edukaciniai žaislai, skatinantys vaiką pasitelkti pažintines funkcijas: dėmesį, suvokimą, atmintį, samprotavimą.

Neišeinantys iš mados stalo žaidimai

Technologijų amžiuje tikrai sudėtinga sudominti vaikus tradiciniais žaislais ir žaidimais. Kyla klausimas, kaip išsirinkti žaidimą, kuris efektyviai ir smagiai leistų atsitraukti nuo virtualaus pasaulio? Labai protingas sprendimas ir puikus kalėdinės dovanos visai šeimai variantas yra stalo žaidimai. Stalo žaidimus galima suskirstyti į keletą kategorijų: edukacinius, strateginius, ekonominius stalo žaidimus. Kiekvienas stalo žaidimų tipas yra puiki pramoga visai šeimai, o vaikų moko sąžiningo žaidimų principų, varžymosi ir komandinio darbo bei skatina mąstymą. Atkreipkite dėmesį į tokius stalo žaidimus, kaip vieną populiariausių pasaulyje žodžių žaidimą „Scrabble“, taip pat stalo žaidimų klasika tapusį monopolį, „Alias“ ir kitus. Šių metų viena įdomesnių naujienų – „Monopolis: sukčių leidimas“ bei reakcijos ir pastabumo mokantis „LYNX“ stalo žaidimas.

Pamėgtų animacinių filmukų ir kino filmų herojų žaislai

Ko gero kiekvienas vaikas turi savo mylimiausią ir pamėgtą animacinio filmuko veikėją. „Šunyčių patrulių („Paw Patrol“), Žmogaus voro („Spiderman), „Mano mažojo ponio“ („My Little Pony“), „Ledo šalies“ („Frozen“), „Peliuko Mikio“ („Mickey Mouse“) ir kt. personažai yra tie, kurie pavergė ne vieno vaiko širdį. Ne paslaptis, kad kiekvienas sėkmingas kino industrijos projektas turi didelę įtaką šio tipo žaislų pasirinkimui ir asortimentui, o tokie žaislai visada yra populiarūs. Čia svarbiausia žinoti, kas patinka vaikui, nes pasirinkimas tikrai platus – nuo minkštų žaislų iki dėlionių, lėlių, mašinyčių ir įvairios atributikos.

Žaislų klasika – „Barbie“ lėlės

Kultinės „Barbie“ lėlės ir joms skirti aksesuarai bei įvairūs priedai nėra tik žaidimų šaltinis, tačiau taip pat ugdo vaikų vaizduotę ir kūrybiškumą bei skatina jų socialinių įgūdžių vystymąsi ir būtent čia glūdi jų jau kelis dešimtmečius trunkančio populiarumo priežastys. Šiais metais ypač populiari „Barbie Extra“ linija. Šiai „Barbie“ lėlių linijai būdingos išskirtinės mados detalės, tokios kaip tikros kišenės ar užtrauktukai. Žaisti galima su 15 skirtingų aksesuarų ir priderinti „Barbie Extra“ pagal savo stilių.

Radijo bangomis valdomi žaislai

Populiariausi nuotolinio pulto dėka valdomi žaislai – tai įvairios transporto priemonės: automobiliai, traktoriai, visureigiai, sraigtasparniai ir kiti. Žaidimas su tokiais žaislais užtikrina nepakartojamas pramogas tiek vaikams, tiek suaugusiems. „Varlė.lt“ specialistės teigimu, renkantis radijo bangomis valdomus žaislus svarbu atkreipti dėmesį į transporto priemonės mastelį ir dydį, veikimo diapazoną, greitį, maitinimą ir komplektaciją. RC žaislai yra visada ant bangos ir perkami, todėl kiekvienais metais įvairūs gamintojai pasiūlo vis įdomesnių variantų. Šių metų populiariausi ir įdomiausi RC žaislai yra galintis balansuoti ant dviejų ratų „Monster JAM“ RC visureigis, „CAT“ naujienos, kurių viena – net 40cm dydžio RC valdoma transporto priemonė, su šviesomis ir judančia priekaba, o važiuoja net 128km/val. iki 30m atstumu. Ypatinga šių metų naujiena – RC valdomas Lietuvos policijos automodelis Audi Q5.

Kūrybiškumui išlaisvinti: įvairūs kūrybiniai rinkiniai, tapyba pagal skaičius

Jau pirmojo karantino metu labai išpopuliarėjo ir iki šiol savo pozicijų geidžiamiausių žaislų neapleidžia įvairūs edukaciniai rinkiniai, pavyzdžiui, dailininko lagaminėlis, tapyba pagal skaičius ir spalvas, dėliones ar siuvinėjimo rinkiniai. „Tokie rinkiniai ne tik vaikams suteikia įkvėpimo, pasitikėjimo savimi ir parodo kelią, kaip galima ugdyti savo talentą ir pasiekti trokštamą rezultatą“, – teigia I. Maksimavičienė. Šiais metais itin populiarūs ir pamėgti „Nebulous Stars“ kūrybiniai rinkiniai.

Grožio salonas mažųjų namuose

Pandemijos priverstiniai pokyčiai gražintis namuose įkvėpė ir mažuosius. Praeitais metais pamėgta naujiena – „Go Glam“ nagų dekoravimo aparatai vieni geidžiamiausių, ypač mergaičių, žaislų ir 2021-aisiais. Tai specialus nagų dekoravimo aparatas, kuris padės kiekvienam vaikui susikurti išskirtinį manikiūrą ir džiaugtis blizgančiais nagučiais. Rinkinyje – daugybė skirtingų nagų lakų ir raštų, tad mažosios princesės niekada neatrodys nuobodžiai.

Spalvingi „Pop it“ antistresiniai žaislai

Silikoniniai „Pop it“ žaislai yra šių metų fenomenas. „Pop It“ žaislai didelio susidomėjimo ir populiarumo susilaukė socialinių tinklų platformos „TikTok“ dėka, kurioje žmonės iš įvairių pasaulio kampelių, rodė savo žaislus, pasižyminčius įvairiausiomis formomis, spalvomis ir dydžiais. Jie filmavo, kaip spaudo burbuliukus, o žaislas sukuria labai malonų garsą.

Iš tikrųjų „Pop it“ antistresinių žaislų fenomenas prilyginamas prieš kelis metus buvusiai „Fidget Spinner“ suktukų bangai.

Šių žaislų principas paprastas – spausti burbuliukus, kurie suteikia malonų spragsėjimo garsą.

Žaidimai su „Pop it“ malšina stresą, padeda žmonėms lengviau sutelkti dėmesį, susikoncentruoti ir mažina nervinę įtampą, todėl juos pamėgo ne tik vaikai.

Tiesa, vaikams žaidimas su „Pop it“ taip pat naudingas ir dėl to, kad lavina jų motorikos įgūdžius.

Kolekciniai žaislai: „L.O.L Surpise“ lėlytės siurprizų kamuoliukai

„L.O.L. Surprise“ lėlytės itin populiarios jau keletą metų ir dažnai reklamuojamos televizijoje, todėl yra geidžiamiausių sąrašuose. Tai puikus žaislas vaikams, kurie mėgsta staigmenas. Vien „L.O.L. Surprise“ išpakavimas garantuoja begalę nepakartojamų emocijų. Šios lėlytės yra supakuotos paslaptingame rutulyje, lagaminėlyje, dėžutėje ar kapsulėje. Pakuotės suprojektuotos taip, kad vaikas nemato lėlės ir prie jos pridėtų priedų ir aksesuarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.