Saugaus elgesio mokymui – nemokama užduočių knygelė vaikams

Visiems yra žinoma, kad sužalojimai – viena pagrindinių vaikų sveikatos problemų, o vienas iš geriausių prevencijos būdų – švietimas. Atsižvelgdamas į tai, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) Sveikatos mokymo skyriaus specialistai parengė užduočių knygelę pradinių klasių mokiniams „Žaisk ir būk saugus!“, kurios tikslas – mokyti vaikus saugaus elgesio.

Sveikatos mokymo skyriaus specialistai parengė užduočių knygelę pradinių klasių mokiniams „Žaisk ir būk saugus!“<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Sveikatos mokymo skyriaus specialistai parengė užduočių knygelę pradinių klasių mokiniams „Žaisk ir būk saugus!“<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Knygelėje „Žaisk ir būk saugus!“ vaikai ras ir diplomą.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Knygelėje „Žaisk ir būk saugus!“ vaikai ras ir diplomą.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 2:20 PM

Šiame leidinyje vaikai ras užduotis, kurias spręsdami bus skatinami naudoti apsaugos priemones, saugiai elgtis ir saugoti save.

Vaikai, žaidimo forma spręsdami užduotis knygelėje, mokysis saugios elgsenos keliaujant transportu, pėsčiųjų ir dviratininkų saugaus eismo, išmoks išvengti apsinuodijimų ir gaisro pasekmių, taip pat susipažins su saugaus elgesio taisyklėmis namuose, žaidimų aikštelėje, vandenyje. Būtent šios pasirinktos sritys yra vienos iš aktualiausių tarp vaikų sužalojimų.

Knygelės autoriai tikisi, kad vaikai sėkmingai atlikę užduotis įgis taip jiems reikalingų įgūdžių sužalojimų prevencijos srityje. Vaikų paskatinimui, atidžiai atlikti užduotis knygelėje, yra ir sukurtas specialus „Super saugaus vaiko diplomas!“.

Ši knygelė rekomenduojama pradinių klasių pedagogams, visuomenės sveikatos specialistams, dirbantiems mokyklose, naudoti užsiėmimų metu saugaus elgsenos aplinkoje temomis.

Taip pat prie šios veiklos kviečiami prisijungti ir tėvai, nes užduočių atlikimo metu galės kartu su savo vaikais spręsti kryžiažodžius, diskutuoti įvairiomis temomis.

Leidinys publikuojamas ir jį nemokamai galima atsisiųsti iš SMLPC interneto svetainėje ČIA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.