Į žygį kviečianti D. Filmanavičiūtė: žygeiviai bandys atsakyti į klausimą, kodėl ne visi vaikai turi namus

„Argi ne nuostabi idėja surengti simbolinį žygį už tai, kad kiekvienas vaikas turėtų namus? Man regis, tai paveikiausia forma, padėsianti mums visiems atkreipti dėmesį į skausmingą statistiką. Viena yra garsiai įvardinti, kiek vaikų Lietuvoje kantriai laukia savo globėjų. Kita, tą skaičių nueiti savomis kojomis, paverčiant kilometrais“, – sako kultūros ir meno nuomonės formuotoja bei socialinių iniciatyvų organizatorė Dovilė Filmanavičiūtė.

„Viena yra garsiai įvardinti, kiek vaikų Lietuvoje kantriai laukia savo globėjų. Kita, tą skaičių nueiti savomis kojomis, paverčiant kilometrais“, – sako kultūros ir meno nuomonės formuotoja bei socialinių iniciatyvų organizatorė Dovilė Filmanavičiūtė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Viena yra garsiai įvardinti, kiek vaikų Lietuvoje kantriai laukia savo globėjų. Kita, tą skaičių nueiti savomis kojomis, paverčiant kilometrais“, – sako kultūros ir meno nuomonės formuotoja bei socialinių iniciatyvų organizatorė Dovilė Filmanavičiūtė<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 10:08 AM

Kviečia dalyvauti nemokamai

Globos centrus vienijantis tinklas „Vaikai yra vaikai“ kartu su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba bei „TrenkTuro“ komanda kviečia į simbolinį birželio 26 d., sekmadienį, vyksiantį žygį už tai, kad kiekvienas vaikas turėtų namus.

Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis nuo 10–10.30 val. Vilniuje, prie Tapelių ežero, galės miško takeliais pasivaikščioti specialiai paruoštu 10 km vaizdingu maršrutu palei 5 ežerus. Visų dalyvių nužygiuoti kilometrai bus sumuojami, taip siekiant iš viso kartu nueiti ne mažiau nei 1350 km, t. y. tokį atstumą, kiek šiuo metu Lietuvoje yra globos laukiančių vaikų.

Pasak Ilmos Skuodienės, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovės, Lietuvoje net apie 1350 vaikų šiuo metu laukia savo globėjų. Šie vaikai vis dar ieško tikrosios savo gyvenimo krypties ir savo svarbiausių gyvenimo palydovų – savo šeimos, kurioje galės augti ir skleistis.

„Globos laukiantys vaikai yra didžiulis mūsų šalies turtas. Šie vaikai – tai net 1350 gyvenimą keičiančių galimybių mums, Lietuvos žmonėms. Jei nesijaučiame galintys tapti globėjais ir priimti vaikų į savo šeimas, geriausia, ką galime padaryti – skleisti globos žinią savo aplinkoje. Kviečiu jus su šeimomis ir draugais dalyvauti prasmingame „Vaikai yra vaikai“ žygyje, puikiai praleisti dieną ir prisidėti prie svarbios žinios mūsų visuomenei, jog kiekvienas mūsų šalies vaikas, nepaisant to, koks yra jo gyvenimo startas, nusipelno mylinčios šeimos ir jaukių namų“, – sako I. Skuodienė.

D. Filmanavičiūtė neabejoja, kad žygeiviai mėgausis įspūdingais vaizdais, tačiau ne ką mažiau galvas jautriai suks, bandydami atsakyti sau į klausimą, kodėl ne visi vaikai mūsų šalyje turi saugius, mylinčius ir laukiančius namus.

Organizatoriai atkreipia dėmesį, kad 10 km žygis „Vaikai yra vaikai“ – nemokamas, tad dalyvių skaičius yra ribotas. Visi norintieji kviečiami iš anksto registruotis šioje nuorodoje https://forms.gle/sJDHf2zz7REpo1KC6. Sulaukę registracijos patvirtinimo, būsite įtraukti į dalyvių sąrašą. Daugiau informacijos apie žygį „Vaikai yra vaikai“ rasite socialiniame tinkle Facebook, renginio aprašyme.

Žygis ir Biržuose

Prasmingas žygis planuojamas ne tik Vilniuje, tačiau ir Biržuose. Žygis „Pirmyn“, kurį organizuoja Biržų globos centras, skirtas vaikų globėjų dienai paminėti. Į žygį organizatoriai kviečia nebijančius truputį pajudėti ar norinčius tiesiog pabūti smagioje draugijoje, atvykti ir palaikyti Lietuvos globėjus (rūpintojus), įtėvius ir taip prisidėti prie didelės ir gražios iniciatyvos. Žygyje taip pat dalyvaus ir Anykščių, Kupiškio, Rokiškio ir Pasvalio globos centrai, kurie atvyks su globėjais ir globojamais (rūpinamais) vaikais.

Žygis vyks birželio 28 d., antradienį, nuo 11:00 val. Biržuose, Širvėnos ežero pusiasalyje Astravo dvare. Trasos ilgis apie 4 km. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis galės praeiti ilgiausiu Lietuvoje pėsčiųjų tiltu, pasigrožėti Biržų evangelikų reformatų bažnyčia, Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, Biržų pilimi.

Visi norintieji kviečiami iš anksto registruotis šioje nuorodoje: https://forms.gle/NJuL9AiF7MUwEpXg7

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.