8 originalios idėjos aktyviam laisvalaikiui su šeima: nebijokite išsipurvinti

Aktyvus laisvalaikis kartu su visa šeima – neįkainojamas, įkvepiantis betarpiškam bendravimui ir skatinantis mažųjų fizinį aktyvumą, ugdantis jų ištvermę, plečiantis pomėgių ratą. Ieškote idėjų aktyviam laisvalaikiui? Originalias veiklas visai šeimai rekomenduoja ekstremalaus bėgimo su kliūtimis „Alfa Run“ organizatoriai.

Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br>„AlfaRun“ nuotr.
Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br>„AlfaRun“ nuotr.
 Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br> „AlfaRun“ nuotr.
 Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br> „AlfaRun“ nuotr.
 Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br> „AlfaRun“ nuotr.
 Bėgimas kliūčių ruožu patinka ir vaikams, ir suaugusiems.<br> „AlfaRun“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 11:30 AM, atnaujinta Jul 22, 2022, 10:09 AM

Naktinis žygis

Naktinis žygis į gamtą dar nepramintais takais taps puikiu pažintiniu nuotykiu visai šeimai. Kai pasaulis ir gamta užmiega, galima išgirsti naktinių paukščių ir žvėrelių balsus, gėrėtis mėnulio šviesoje raibuliuojančio ežero ar upės vaizdais. Pėsčiųjų žygį gamtoje gali vainikuoti atokvėpio pertraukėlė, stabtelėjimas stovyklavietėje ar nakvynė po atviru dangumi.

Pasivažinėjimas šarvuočiu

Kokia pramoga gali sulaukti dar daugiau mažųjų nuostabos nei pasivažinėjimas riaumojančiu šarvuočiu? Aštrūs potyriai ir ilgaamžiai prisiminimai garantuoti. Be to, tai puiki proga ne tik pasivažinėti su kariniu šarvuočiu, tačiau ir susipažinti su karine technika, apie kurią dažniausiai pasirengę papasakoti patyrę instruktoriai.

Linksmybės pramogų ir nuotykių parke

Diena pramogų ir nuotykių parke suteiks gerų emocijų kiekvienam šeimos nariui. Karstynės, laipynės, įvairūs žaidimai ir daug kitų pramogų, kurios skatins fizinį aktyvumą, leis varžytis su šeimos nariais ir smagiai leisti laiką.

Dažasvydis

Populiari aktyvi pramoga gryname ore, kuri patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Mažiesiems šeimos nariams yra sukurti specialiai pritaikyti dažasvydžio žaidimai. Dažasvydžio žaidimas – tai puiki galimybė mokytis dirbti komandoje, lavinti strategijos ir taktikos kūrimo gebėjimus, vikrumą ir ištvermę.

Kliūčių ruožas kieme

Namo ar sodybos kieme sumaniai įrengtas kliūčių ruožas gali būti pastatytas pasitelkus įprastai buityje randamus daiktus, pavyzdžiui, kopėtėles, virves, padangas. Taip pat patiems mažiausiems šeimos nariams gali patikti pripučiamas kliūčių ruožas, kurį norint įveikti, prireiks tiek asmeninių pastangų, tiek kitų šeimos narių ar draugų pagalbos. Tokiame ruože ropoti, čiuožti, šokti, bėgti vaikams bus linksmas ir judrus užsiėmimas.

Apsilankymas laipiojimo centre

Laipiojimas specialiai įrengtomis sienomis leis patirti, ką reiškia būti tikru alpinistu, įveikiančiu savo baimes ir drąsiai kopiančiu į kalnus ar stačias olas. Įprastai laipiojimo centruose yra paruoštos ir ypatingos trasos mažiesiems, kuriose jie gali išmėginti savo jėgas ir patirti daug naujų potyrių.

Orientacinis žygis ar varžybos miške

Orientacines varžybas ar žygį dažniausiai lydi graži gamta, smagios užduotys, skatinančios ieškoti paslėpto lobio ar varžytis su kitomis komandomis. Šis užsiėmimas leidžia geriau pažinti miško paslaptis, padeda išmokti skaityti žemėlapius, planuoti maršrutą ir naudotis kompasu. Orientacinį žaidimą galima susiorganizuoti savarankiškai kartu su šeima ir draugais.

Sudalyvavimas ekstremaliame bėgime „Alfa Run“

Liepos 16 d. šalia Vilniaus, Pamaraziuose vyksiančiose varžybose numatytos 5 km ir 10 km trasos su laiko fiksavimu ir be laiko fiksavimo, kurios pritaikytos skirtingiems bėgikų pasirengimo lygiams. Mažiesiems 5–13 metų dalyviams sukurta speciali 1 km su 16 kliūčių trasa, kurioje vaikai patirs nuotykių jaudulį – šliauš Murziaus taku, šokinės linksmaisiais kalneliais ir kops į Milžinų sieną. Renginys kasmet pritraukia didžiulį būrį šeimų su vaikais ir profesionalius sportininkus.

Būtina deramai pasiruošti

Anot profesionalaus sportininko, ekstremalaus bėgimo (OCR) pasaulio vicečempiono Dainiaus Liutkaus, bet kokiai aktyviai veiklai reikia tinkamai pasirengti: „Pavyzdžiui, ruošiantis ekstremaliam bėgimui su kliūtimis, pirmiausia galima pradėti nuo dienos žygių kartu su visa šeima, vėliau galima kasdien įtraukti papildomos fizinės veiklos, ir, žinoma, būtina reguliariai bėgioti.“

D. Liutkus įsitikinęs, kad atvykus į varžybas ar renkantis kitą aktyvų užsiėmimą, reikėtų nepamiršti tvirtai užsirišti batų, gerai išsimiegoti ir vartoti pakankamai skysčių, bei su savimi atsivežti gerą nuotaiką ir ryžtą nugalėti visas baimes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.