Būdai, kaip vaikus ligoninėse džiuginančius klounus už palatos durų palaiko verslo iniciatyvos

Pastaruoju metu žmonių veiduose dingsta šypsenos, dėl suprantamų priežasčių, bet visgi gyventi pasaulyje be juoko ir džiaugsmo. Ar tai neatrodo nepakeliamai nejauku? Simboliškas slaptoje klounų laboratorijoje sukurtas sprendimas gali sukurti pozityvų pokytį. Ar gavę tokią žinutę, skirtumėte pusvalandį brangaus savo laiko susitikimui su nevyriausybine organizacija (NVO)?

„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 12-tus metus ir pradžiugino daugiau nei 160 tūkstančių vaikų.<br>S.Aliukonio nuotr.
„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 12-tus metus ir pradžiugino daugiau nei 160 tūkstančių vaikų.<br>S.Aliukonio nuotr.
„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 12-tus metus ir pradžiugino daugiau nei 160 tūkstančių vaikų.<br> S.Aliukonio nuotr.
„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 12-tus metus ir pradžiugino daugiau nei 160 tūkstančių vaikų.<br> S.Aliukonio nuotr.
Socialinė partnerystė startavo nuo „slaptoje klounų laboratorijoje“ sukurto produkto – supakuotų klounų nosių.<br>„Elze Photography“ nuotr.
Socialinė partnerystė startavo nuo „slaptoje klounų laboratorijoje“ sukurto produkto – supakuotų klounų nosių.<br>„Elze Photography“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 11:44 AM

Raudonos nosys Gydytojai klounai“ ir „Drogas“ draugystė prasidėjo nuo vienintelio laiško – apie slaptą klounų produktą ir kvietimą susitikti kavos. Nei žodžio apie paramą. Tas puodelis kavos tęsiasi jau 8-tus metus. Kasmet abi komandos susitinka ir galvoja, kaip žaismingai paskatinti pirkėjus prisidėti prie gydytojų klounų misijos vaikų ligoninėse, senjorų globos namuose, pabėgėlių centruose. Kodėl ši draugystė tęsiasi taip ilgai? Iš geros širdies? O gal socialinė atsakomybė atneša apčiuopiamos naudos verslui?

„Darbuotojų motyvacija – pirmas atsakymas, kuris ateina į galvą, kai manęs klausia apie partnerystės su „Raudonomis nosimis“ naudą. Įmonės dalyvavimas socialinės atsakomybės veiklose – itin svarbus aspektas tiek mūsų kandidatams, tiek darbuotojams, tad džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami jiems papasakoti apie mūsų ilgalaikę partnerystę su gydytojais klounais ir pasiūlyti įsitraukti į bendrus projektus“, – sako „Drogas“ Personalo ir komunikacijų skyriaus vadovė Ingrida Gaušytė.

Pasak Ingridos, kiekvienas prie įmonės prisijungiantis naujas darbuotojas iškart sužino, kas yra „Raudonos nosys“, kokia paramos rinkimo akcija šiuo metu vyksta ir kur nukeliauja surinkti pinigai. Didelį moralinį pasitenkinimą suteikiantis suvokimas, kad prisideda prie prasmingos ir reikalingos veiklos, darbuotojus įtraukia, uždega, sustiprina jų komandinę dvasią.

„Gali pasirodyti, kad paramos skyrimas gan vienpusis procesas. Įmonė skiria paramą, NVO pasidžiaugia, visi pasidalina žinutėmis socialinėje medijoje ir išsiskirsto. Tačiau jei partnerystėje yra pasitikėjimas – gimsta unikalūs projektai. Susitikdami kasmetiniam puodeliui kavos, kalbame ne tik, kas svarbu mums kaip NVO, kokie šių metų užsibrėžti tikslai, bet ir klausiame, kas svarbu verslui – ką norite pasiekti skirdami paramą būtent gydytojams klounams ir emocinei gerovei. Taip prieš kelis metus bendromis jėgomis gimė idėja padaryti grožio popietę senjorų socialinės globos namuose, kuriuose reguliariai lankosi gydytojai klounai“, – sako „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ vadovė Aistė Lacitė.

„Mes iki šiol šiltai prisimename pirmąjį bendrą projektą senjorų globos namuose. Gydytojai klounai tądien sukūrė smagią atmosferą, o mūsų savanoriai darė makiažą senjorėms, bendravo, fotografavosi kartu. Dar ir dabar šios nuotraukos puošia globos namų sienas. Po renginio savo emocijomis ir potyriais pasidalinome su partneriais ir kolegomis iš viso pasaulio. Šis projektas tapo puikiu pavyzdžiu, kaip socialinę atsakomybę galima organiškai apjungti su grožiu, tiesiogiai besisiejančiu su mūsų veikla. Šiemet tuose pačiuose senjorų globos namuose vyko muilo gamybos dirbtuvės. Buvo smagu sugrįžti ir dovanoti šypsenas“! – prisimena I.Gaušytė.

„Drogas“ parduotuvėse siūlomos tiek grožio ir sveikatos, tiek namų priežiūros prekės ir jau 8 metus galima skirti paramą gydytojų klounų veikloms. Socialinė partnerystė startavo nuo „slaptoje klounų laboratorijoje“ sukurto produkto – supakuotų klounų nosių.

Vėliau pirkėjai galėjo įsigyti lūpų balzamus, mini nosių ženkliukus, džiaugsmo apyrankes – simbolinius daiktus, nešančius šypsenų ir džiaugsmo žinutę, ir tuo pačiu prisidedančius prie kilnios misijos. Šiemet prie kasų stovi išmanūs aparatai, leidžiantys skirti paramą vienu bekontaktės kortelės prilietimu.

„Raudonos nosys Gydytojai klounai“ gyvuoja jau 12-tus metus ir pradžiugino daugiau nei 160 tūkstančių vaikų. Gydytojų klounų apsilankymai virto nepakeičiama kasdienybe daugumoje gydymo įstaigų visoje šalyje. Pasitelkę juoką gydytojai klounai padeda sveikti mažiesiems pacientams vaikų ligoninėse, skaidrina senjorų kasdienybę globos namuose, padeda išveikti susikaupusias emocijas vaikams pabėgėlių centruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.