Advento kalendorius: idėjos, kuo nustebinti vaiką

Vaikams Kalėdos asocijuojasi ne tik su išpuoštais namais, bet ir Kalėdų senelio atneštomis dovanomis. Tiesa, vaikai mėgsta ne tik pačią šventę, bet ir visą laikotarpį, vedantį iki jos. Suaugusiesiems adventas yra susikaupimo, rimties metas, kupinas darbų ir nesustabdomo noro viską suspėti atlikti iki švenčių. O štai vaikai Kalėdų laukia, skaičiuodami dienas advento kalendoriuje.

Turėdamas advento kalendorių, kuris yra pilnas žaislų, vaikas mokysis kantrybės – išlaukti rytojaus dienos, o tai itin svarbu besiformuojančiai jo asmenybei.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Turėdamas advento kalendorių, kuris yra pilnas žaislų, vaikas mokysis kantrybės – išlaukti rytojaus dienos, o tai itin svarbu besiformuojančiai jo asmenybei.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Savo populiarumo viršūnę advento kalendoriai pasiekė tik 1993 metais, kuomet garsus Jungtinės Karalystės gamintojas „Cadbury“ juos ėmė gaminti masiškai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Savo populiarumo viršūnę advento kalendoriai pasiekė tik 1993 metais, kuomet garsus Jungtinės Karalystės gamintojas „Cadbury“ juos ėmė gaminti masiškai.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Turėdamas advento kalendorių, kuris yra pilnas žaislų, vaikas mokysis kantrybės – išlaukti rytojaus dienos, o tai itin svarbu besiformuojančiai jo asmenybei.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Turėdamas advento kalendorių, kuris yra pilnas žaislų, vaikas mokysis kantrybės – išlaukti rytojaus dienos, o tai itin svarbu besiformuojančiai jo asmenybei.<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-15 11:42

„Advento kalendoriai šiais laikais – patys įvairiausi: vieni – užpildyti skaniausiais saldainiais ar šokoladu, kiti – pilni žaislų ir mįslių. Būtent tokie advento kalendoriai gali tapti puikia dovana vaikui ar bent geru jos papildiniu. Taip Kalėdų laukimas neprailgs, o kiekviena diena bus staigmena, kai mažylis norės sužinoti, kas slepiasi po skaičiumi pažymėtu langeliu“, – tikina prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadybininkė Ineta Maksimavičienė.

Populiarumo pikas – prieš 30 metų

Advento kalendoriai yra tapę Kalėdų laukimo standartu. Tiesa, patys pirmieji advento kalendoriai buvo siejami su religija: atvėrus kiekvienos dienos langelį, buvo galima rasti religinį paveikslėlį ar citatą iš Šventosios knygos. Tuo tarpu moderniame pasaulyje, išgirdus frazę „advento kalendorius“, pirmiausia pagalvojame apie spalvingas, įvairaus dydžio, kartonines dėžutes su langeliais, už kurių paslėpti saldainiai ar šokoladas.

Manoma, jog pirmieji advento kalendoriai pasirodė XX amžiaus pirmoje pusėje, tačiau dėl karo ir sudėtingos situacijos pasaulyje šie kalendoriai neišpopuliarėjo, jais susidomėta tik pasibaigus II pasauliniam karui. Savo populiarumo viršūnę advento kalendoriai pasiekė tik 1993 metais, kuomet garsus Jungtinės Karalystės gamintojas „Cadbury“ juos ėmė gaminti masiškai.

Šiandien galime rinktis advento kalendorius pagal savo norus bei pomėgius. Nors šokoladiniai kalendoriai ir išlieka populiariausi, ne ką mažiau parduodama ir advento kalendorių-žaislų, kuriuos be galo mėgsta vaikai.

Kuo ypatingas žaislų advento kalendorius?

Advento kalendorius gali tapti puikia dienų, likusių iki didžiųjų metų švenčių, skaičiavimo priemone. Kadangi mažieji pasižymi išskirtiniu nekantrumu, jiems advento kalendoriai gali tapti reikšminga laukimo dalimi. Tačiau kodėl iš visos kalendorių gausos vertėtų rinktis būtent užpildytus žaislais?

Pirma, naudingas yra pats advento kalendorius kaip daiktas. Pasak produkto vadybininkės I. Maksimavičienės, kadangi kiekviena diena yra sužymėta, advento kalendoriaus gali tapti įtraukia lavinamąja priemone. Tokiu būdu vaikas mokysis atpažinti skaičius, suprasti ir atskirti jų eiliškumą.

Antra, lavinamųjų ir mokomųjų savybių galime įžvelgti ir daugiau. Turėdamas advento kalendorių, kuris yra pilnas žaislų, vaikas mokysis kantrybės – išlaukti rytojaus dienos, o tai itin svarbu besiformuojančiai jo asmenybei. Trečia, bus naudos vaiko sveikatai: geriau kasdien gauti po nedidelį žaisliuką nei saldainį su cukrumi.

Ir apskritai – turėdamas tokį advento kalendorių, vaikas savo žaislų kolekciją papildys naujais eksponatais. Negana to, neprailgs ir Kalėdų laukimas!

Kokį žaislų advento kalendorių pasirinkti?

„Varlė.lt“ specialistai pataria atsižvelgti į kelis dalykus. Pirmiausia – vaiko pomėgiai. Itin populiarūs yra „Lego“, „Barbie“, „Paw Patrol“ bei kiti panašūs kalendoriai, kuriuose vaikai ras puikiai pažįstamų žaislų. Taigi, jeigu vaikas mėgsta statyti, konstruoti, „Lego“ kalendorius jam tikrai turėtų patikti.

Neapsiriksite pasirinkdami ir vaiko mėgstamo animacinio filmuko ar herojaus temos kalendorių, tarkim, Hario Poterio. Apskritai, jei norėsite savo mažylį nudžiuginti ir atskleisti jam slėpiningą – kitą – pasaulį, rasite įvairiausių advento kalendorių: dinozaurų, mašinėlių, lėlių ir pan. Tereikia tik pasidomėti ir skirti tam laiko.

Tačiau pirkti advento kalendorių nėra vienintelis pasirinkimas. Siekdami įteikti vaikui kažką originalaus, asmeniško ir jaukaus, neretai tėvai patys pagamina advento kalendorių. Jis bus originalus, nes į dienų langelius galėsite sudėti įvairiausių užuominų ir daiktų, kurie nudžiugins vaiką. Pavyzdžiui, viename langelyje galima paslėpti modelino indelį, kitame – mašinos modeliuką, dėlionę ar didinamąjį stiklą. Pasitelkę vaizduotę bei kūrybiškumą, tikrai sukursite įsimintiną advento kalendorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.