Geidžiamiausių 2022 metų žaislų 10-ukas: kuo nustebinti savo atžalą?

Žaislai yra neatsiejama vaikystės dalis, suteikianti pramogų ir smagių veiklų. Vaizduotės lavinimas, kūrybiškumo mokymas, bendravimo skatinimas, asmeninių savybių ir bruožų puoselėjimas – tik maža dalis naudų, kurių gali suteikti tinkamai parinkti žaislai. Žaisdami vaikai kuria skirtingus scenarijus, sutapatina žaislus su skirtingais herojais, sugalvoja originalių situacijų ir taip į viską žvelgia per kūrybinę prizmę.

Vaizduotės lavinimas, kūrybiškumo mokymas, bendravimo skatinimas, asmeninių savybių ir bruožų puoselėjimas – tik maža dalis naudų, kurių gali suteikti tinkamai parinkti žaislai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Vaizduotės lavinimas, kūrybiškumo mokymas, bendravimo skatinimas, asmeninių savybių ir bruožų puoselėjimas – tik maža dalis naudų, kurių gali suteikti tinkamai parinkti žaislai.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
„Fur Real“ gyvūnėliai yra ir interaktyvūs: skleidžia mielus garsus ir juda, gali linksėti, užsimerkti.<br>Gamintojo nuotr.
„Fur Real“ gyvūnėliai yra ir interaktyvūs: skleidžia mielus garsus ir juda, gali linksėti, užsimerkti.<br>Gamintojo nuotr.
„Purse Pets“ rankinės.<br> Gamintojo nuotr.
„Purse Pets“ rankinės.<br> Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-12-06 16:59, atnaujinta 2022-12-29 10:01

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistai pateikia 10 daugiausia dėmesio ir puikių įvertinimų sulaukusių žaislų bei jų modelių. Tikime, kad sąrašas jums padės papildyti kalėdinių dovanų krepšį.

1. „Fur Real“ žaislai

Daugelis vaikų eina iš proto dėl mielų ir gražių gyvūnėlių. Tad, nenuostabu, kad vieni iš geidžiamiausių žaislų yra būtent „Fur Real“ gyvūnėliai. Negana to, jog pasižymi miela išvaizda, šie gyvūnėliai yra ir interaktyvūs: skleidžia mielus garsus ir juda, gali linksėti, užsimerkti.

Galima rinktis iš šuniukų, kačiukų, kiškių, leopardų bei daugybės kitų gyvūnų (tarkim, „Rockalots“), o 2022 metų naujiena ir sensacija – interaktyvus, pliušinis ponis, vardu Cinamonas. Jis bendrauja, judina galvą ir skleidžia daugiau nei 80 garsų bei reakcijų. Turėdamas tokį žaislą vaikas galės šukuoti jo karčius, puošti jį įvairiais aksesuarais (yra komplekte).

2. „Paw Patrol Mega Rubble“ sunkvežimis

Tai žaislas, kuris neabejotinai patiks visiems šunyčių patrulių gerbėjams. Šaunūs animaciniai herojai labai patinka vaikams, tad ir jų žaislai yra vieni iš metų populiariausiųjų. Šunyčių patrulių sunkvežimis yra šauni transporto priemonė, kuri groja, šviečia, o svarbiausia – atrodo visiškai taip, kaip animaciniame seriale, tad vaikas galės vykdyti įvairias gelbėjimo misijas.

Sunkvežimis turi griovimo rutulį, kraną, transformuojamą priekabą, galima įjungti šviesas ir garsus, puikiai pažįstamus iš serialo. Komplekte rasite ne tik šaunų sunkvežimį, bet ir „Rubble“ šunyčio figūrėlę.

3. „Fur Fluffs“ gyvūnėliai

Tai mielų gyvūnėlių gerbėjams skirti interaktyvūs, minkšti žaislai, kurie skleidžia daugiau nei 100 skirtingų garsų, reakcijų. Ypač miela 2022-ųjų naujiena – interaktyvus „Pupper-Fluff“ šuniukas arba „Purr ’n Fluff“ kačiukas – mėgsta ne tik linksmai šokti, bet ir meiliai prisiglausti. Negana to, ridenamas gyvūnėlis cypia iš džiaugsmo, o metamas į orą taip pat skleidžia mielus garsus. Pūkuotas, minkštas it debesėlis žaislas gali tapti geriausiu vaiko draugu!

4. „Purse Pets“ rankinės

Metų įdomybė – gyvūnų pavidalo rankinės, kurios yra ne tik aksesuaras, bet ir mielas žaislas. Praėjusiais metais populiariausių žaislų sąrašuose puikavosi mielas vienaragis, o 2022-aisiais asortimentą papildė ir Koala, Pelėda, „Hello Kitty“ bei „Chocokat“ personažai.

Kiekvienas gyvūnėlis-rankinė ne tik skleidžia tam tikram gyvūnėliui būdingus garsus, bet ir gali leisti šaunią muziką, atsimerkti, mirksėti blakstienomis – vienu mygtuko paspaudimu. Be to, ši rankinė net gali atsakyti į jūsų užduodamus klausimus.

5. „All-Terrain Batmobile“ automobilis

Jei vaikas yra užkietėjęs Betmeno fanas, šis valdomas pulteliu automobilis tikrai jį nustebins ir nudžiugins. Masyvūs ratai leis įveikti visas kliūtis: automobilis lengvai važiuoja bet kokiu paviršiumi, nesvarbu, tai vanduo, sniegas, purvas ar žolė.

Šis galingas Betmeno automobilis dar gali lenktyniauti ir su kitomis, pulteliu valdomomis, transporto priemonėmis, taip pat jį lengva suderinti su įvairiomis Betmeno figūrėlėmis. Priemonę patogu naudoti – ji įkraunama USB jungtimi.

6. Įvairių kompiuterinių žaidimų žaislai

Į geidžiamiausių 2022 metų žaislų sąrašą reikėtų įtraukti ir įvairius žaislus, kurie yra susiję su kompiuteriniais žaidimais. Tai „Among Us“, „Roblox“, „Minecraft“ žaidimų tematikos žaislai, kuriuos dievina dauguma vaikų.

Su „Minecraft“ bei „Roblox“ bendradarbiauja vienas didžiausių žaislų gamintojų pasaulyje – „Hasbro“ kompanija, todėl prekyboje galima rasti „Nerf Roblox“ vandens arba „Nerf Minecraft“ šautuvų, taip pat naujienų – „Ranger PD-5“ ir „EaglePoint RD-8“ šautuvų.

7. „Cocomelon“, „Linkimals“ ir „bo.“ žaislai

Šių gamintojų (beje, „bo.“ yra lietuvių prekių ženklas) žaislai – lavinantys, padedantys vaikams mokytis ir efektyviau susipažinti su juos supančiu pasauliu.

Kompanija „bo.“ siūlo naujieną – muzikinį kilimėlį, kuris padės mažyliui susipažinti su skirtingais gyvūnais, mokys atskirti ir atpažinti jų skleidžiamus garsus bei leis smagiai judėti, klausantis šaunių melodijų. Taip pat ši kompanija siūlo planšetę lietuvių kalba „Saugus eismas“: žaislas suteikia vaikui galimybę mokytis kelio ženklų, pažinti transporto priemones bei klausytis smagių lietuviškų dainelių.

„Linkimals“ gamintojas pristato muzikinius žaislus-gyvūnėlius, kurie ne tik pavergs mažylių širdis savo miela išvaizda, bet ir skatins juos mokytis daineles bei frazes. Daugiau nei 25 skirtingi įrašai leis vaikui atkartoti žodžius, frazes ar judesius, o mirksinčios švieselės, kurios atgyja paspaudus gyvūnėlio – Ežiuko, Briedžiuko ar Tinginuko – pilvuką, dar labiau įtrauks į žaidimus.

Mažuosius veikiausiai pavyks nustebinti garsiojo internetinio filmuko „Cocomelon“ žaislais, herojų figūrėlėmis, kurios vaikams tikrai bus atpažįstamos. O jei dairysitės dėlionių, vienoje jų pusėje rasite piešinį, kurį vaikas galės nuspalvinti.

8. „Hot Wheels“ žaislai

„Hot Wheels“ mašinėlės bei pašėlusios jų trasos vienareikšmiai yra vieni populiariausių ir geidžiamiausių žaislų. Tai ekstremalūs, spalvingi ir nuotaikingą atmosferą garantuojantys žaislai.

Ko dairytis? Trasa su 5 kilpomis nepaliks abejingų, o smagiausia tai, jog gali žaisti keli žaidėjai su keliais automobilių modeliukais. Pasibaigus linksmybėms, trasą lengva išardyti ir kompaktiškai sudėti.

Miestas „Ryklys“ patiks ekstremalius žaidimus mėgstantiems „Hot Wheels“ gerbėjams. Žaidimo tikslas – nepakliūti į nasrus pavojingam rykliui, netikėtai atsiradusiam mieste. Ši žaislas turi specialų liftą mašinėlei, o komplekte galima rasti ir vieną automodeliuką.

9. „Play-Doh“ žaidimų rinkiniai

Tai skirtingų amžiaus grupių vaikų mėgstami žaislai, kurie nuolat karaliauja perkamiausiųjų sąraše. Šįmet kompanija siūlo „Spalvingą kavinę“. Šis rinkinys suteikia galimybę vaikui kurti gražiausius pasaulyje tortus bei desertus: keksiukus, tortus, spurgas, sausainius. Rinkinyje rasite ir gėrimų aparatą.

Beje, žaidimų lyderio pozicijų vis dar neužleidžia populiarusis „Dantisto“ rinkinys, taip pat ir „Ledų autobusiukas“.

10. „Lego“ konstruktoriai

Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems skirti populiarieji konstruktoriai leis ne tik šauniai, bet ir turiningai praleisti laiką. Jau daugelį metų pirkėjai renkasi „Friends“, „City“, „Harry Potter“ serijų konstruktorius, kurie buvo perkami ir šįmet.

Itin platus „Lego“serijų pasirinkimas garantuoja, kad kiekvienas gali rasti labiausiai patinkantį ir jį dominantį konstruktorių. Puikiu pasirinkimu mažiausiems gali tapti vienas iš „Duplo“ serijos modelių, o vyresniems vaikams puikiai tiks „City“ ar „Friends“ serijų konstruktoriai. Suaugusiesiems skirtos „Ideas“, „Icons“, „Technic“ serijos leis statyti gana sudėtingus statinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.