Ieškote, kuo nudžiuginti vaiką per gimtadienį? Vadovaukitės keturių dovanų taisykle

Artėjant gimtadieniui ar kitoms šventėms vaikų norų sąrašas gali išsipūsti iki neregėto dydžio. Jei norite apriboti tiek išlaidų, tiek ir papildomų daiktų sąrašą, verta pasinaudoti keturių dovanų taisykle, kuri itin populiari užsienyje.

Jei norite apriboti tiek išlaidų, tiek ir papildomų daiktų sąrašą, verta pasinaudoti keturių dovanų taisykle, kuri itin populiari užsienyje.<br>„Unsplash“ nuotr.
Jei norite apriboti tiek išlaidų, tiek ir papildomų daiktų sąrašą, verta pasinaudoti keturių dovanų taisykle, kuri itin populiari užsienyje.<br>„Unsplash“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-28 13:49

1. Kažkas, ko jie nori.

2. Kažkas, ko jiems reikia.

3. Kažkas, ką galima apsirengti.

4. Kažkas, ką būtina perskaityti.

Viskas! Išrinkti keturias dovanas pagal šias taisykles bus daug lengviau.

Dovana, kurios nori vaikas, galėtų būti didesnis daiktas, vadinama pagrindinė dovana, ir tikrai tai, apie ką svajojo mažylis. Galbūt tas žaislas atrodo bevertis, be edukacinės prasmės, bet jei jis buvo dovanų sąraše – paisykite jo noro.

Dovana, kurios reikia. Tai gali būti susiję su mokymųsi ar nauju gyvenimo etapu, jei vaikas pradeda lankyti darželį ar mokyklą. Arba tiesiog pagalvokite, ką reikėtų atnaujinti ar įsigyti – tai gali būti priešpiečių dėžutė, gertuvė, akiniai nuo saulės ar kambario interjero detalė.

Dovana, kurią galima dėvėti. Ji turėtų atitikti vaiko stilių ir pomėgius. Minkštas namų laisvalaikio kostiumas, švelnus chalatas ar tiesiog džemperis su mėgstamu herojumi.

Dovana, kurią galime perskaityti, turbūt mėgstamiausia visų tėvų. Rinkdami knygą pagalvokite ir apie vaikų poreikius – kas jiems įdomu. Visuomet pirkite tik tas, kurios įdomios ir įveikiamos pagal skaitymo lygį dabar, o ne kai paaugs. Neapsiribokite tik grožine literatūra, tai gali būti ir kulinarijos knyga ar komiksai užsienio kalba.

Daugelis tėvų renkantys dovanas pagal charakteristikas, tikina, kad patiria mažiau streso jas rinkdami, o paaugę vaikai taip pat turi realesnius lūkesčius.

Jei norite, galite šią taisyklę adaptuoti pagal save – kai kurie skelbia penkių dovanų taisyklę ir tuomet prideda kažką papildomai, ką pavadina „specialia dovana“.

Jei norite palepinti vaikus galite, sukurti net ir septynių dovanų taisyklę – pridėti linksmą, prajuokinančią dovaną ir dovaną-paslaugą, kaip pavyzdžiui, maisto pristatymas į namus, grožio procedūros ar kitos veiklos kuponą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.