Paprasti triukai atgaivinti vaiko mokyklinę uniformą jos neskalbiant: sutaupys ir laiko, ir pinigų

Mokyklinės uniformos tėvams išvaduoja nuo kasdienės dilemos – nereikia sukti galvos, kuo kaskart vaiką aprengti mokyklai. Visgi, atsiranda ir papildomų rūpesčių: kaip pasirūpinti, kad ji tarnautų kuo ilgiau ir kasdien atrodytų tvarkingai? Specialistai dalijasi naudingais patarimais, kurie pravers ne tik uniformų, bet ir kitų rūbų priežiūrai – padės taupyti laiką ir pinigus.

Mokiniai uniformas dėvi vidutiniškai iki 7 val. per dieną ir neabejotinai atsiduria aibėje įvairių situacijų, dėl ko namo grįžta su sulamdytu ar net šiek tiek dėmėtu drabužiu.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Mokiniai uniformas dėvi vidutiniškai iki 7 val. per dieną ir neabejotinai atsiduria aibėje įvairių situacijų, dėl ko namo grįžta su sulamdytu ar net šiek tiek dėmėtu drabužiu.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 6:22 PM

„Artėjant grįžimui į mokyklą išauga ne tik kanceliarinių prekių, bet ir vaikiškų drabužių, higienos reikmenų paklausa. Paprastai mokyklinių prekių pikas pasiekiamas paskutinę rugpjūčio savaitę, tačiau jau juntame išaugusį pirkėjų aktyvumą. Tėvai atsakingai ruošiasi išleisti vaikus į mokslus, atidžiai stebi kainas, tad jau dabar pamatę reikalingą prekę už gerą kainą, ją įsigyja nieko nelaukdami“, – pastebi „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

Dabar dažnoje mokykloje neatsiejama kasdienybės dalimi yra ir mokyklinės uniformos. Mokiniai jas dėvi vidutiniškai iki 7 val. per dieną ir neabejotinai atsiduria aibėje įvairių situacijų, dėl ko namo grįžta su sulamdytu ar net šiek tiek dėmėtu drabužiu. Nebūtina kaskart jungti skalbimo mašinos – kai ką galite padaryti ir be jos, kad uniforma būtų tinkama dėvėti ir kitą dieną.

Patikrinkite, ar nėra dėmių. Taisyklė paprasta: kuo ilgiau nevalysite dėmės, tuo ji labiau įsigers. Tai reiškia – vėliau gali būti sunkiau ją pašalinti, teks skirti daugiau laiko ir papildomų priemonių.

Nuvalykite šluoste. Kiekvieną vakarą įpraskite nuvalyti vaikų mokyklines uniformas drėgna mikropluošto šluoste. Ji padės pašalinti mažus nešvarumus ir net kai kurias negilias dėmes.

Kėdės atlošas – ne vieta. Įsitikinkite, kad vaikai uniformas pakabina ant pakabos, o ne ant kėdės atlošo ar juo labiau – numeta ant sofos. Tinkamai pakabintų gali net nereikėti lyginti, o švarkai savo formą išlaikys ilgiau.

Išvėdinkite. Jei turite galimybę, vaikams grįžus bent kuriam laikui pakabinkite uniformas lauke ar bent prie atviro lango. Taip greičiau išnyks bet kokie kvapai.

Rečiau lyginkite. Sutaupysite ir laiko, ir suvartosite mažiau elektros. Verčiau apipurkškite uniformą vandeniu ir palikite kabėti – iki ryto raukšlės paprastai natūraliai išnyks joms džiūstant. Galite ir uniformą tiesiog pakabinti vonios kambaryje. Drėgnas oras „išlygins“ raukšles.

Į džiovyklę – tik išskalbtą. Niekada nedėkite jau dėvėtos uniformos į drabužių džiovyklę – pavyzdžiui, vaikui sušlapus lietuje. Bet kuri nepastebėta dėmė įsigers taip, kad ją bus sunku pašalinti.

Įdėkite į šaldiklį. Daugeliui žinomas triukas, kad lengviausias būdas nuvalyti gumą nuo drabužių yra užšaldyti gumą. Įdėjus rūbą pusvalandžiui į šaldiklį, tuomet gumą galima nuimti sviestiniu peiliu. Tačiau šaldiklis gali padėti ir kitu atveju. Įdėkite drabužį į plastikinį maišelį ir palikite šaldiklyje nakčiai arba kelioms valandoms. Drabužiai bus gaivūs, išnyks nemalonūs kvapai, juos teliks išlyginti.

Nuo kvapų išgelbės ir soda. Jeigu ryte pajuntate, kad uniforma visgi turi nemalonų kvapą, o laiko nei skalbimui, nei kitiems būdams nėra – prisiminkite sodą. Ji puikiai sugeria nemalonius kvapus ir drėgmę. Supilkite sodos miltelius į medvilninį maišelį, sandariai jį užriškite ir apvyniokite drabužiais. Po kelių minučių pastebėsite skirtumą – prastas rūbų aromatas išnyks.

Pasigaminkite gaivinančio skysčio. Su juo vienu šūviu nušausite du zuikius: išnyks ir nemalonus uniformos kvapas, ir raukšlės. Naminį drabužių gaivinamąjį skystį galite pasigaminti vos iš kelių produktų, kurių tikriausiai jau turite namuose. Reikės 2 šaukštų audinių minkštiklio, 2 šaukštų sodos ir 500 ml vandens. Supilkite į purkštuvą ir apipurkškite uniformą – jau po valandos ji bus gaivesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.