Stalo žaidimai visai šeimai: nuo aktyvaus judesio iki smegenų mankštos

Vis ilgėjantys vakarai skatina ieškoti smagių bei naudingų užsiėmimų. Galbūt kažkas renkasi įvairias mokamas veiklas, bet vis daugiau žmonių prisimena ir šį, rodos, kadais jau beveik užmirštą, o dabar vėl vis labiau populiarėjantį ir sugrįžtantį į pirmaujančias gretas laiko leidimo būdą.

Stalo žaidimai tampa puikiu vakarėlių akcentu, nuostabiai lavina vienus ar kitus įgūdžius, aktyvina smegenų veiklą (taip, taip kartais ir mūsų suaugusiųjų jos aptingsta!), taipogi suartina šeimynykščius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Stalo žaidimai tampa puikiu vakarėlių akcentu, nuostabiai lavina vienus ar kitus įgūdžius, aktyvina smegenų veiklą (taip, taip kartais ir mūsų suaugusiųjų jos aptingsta!), taipogi suartina šeimynykščius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2023, 9:25 AM

Stalo žaidimai tampa puikiu vakarėlių akcentu, nuostabiai lavina vienus ar kitus įgūdžius, aktyvina smegenų veiklą (taip, taip kartais ir mūsų suaugusiųjų jos aptingsta!), taipogi suartina šeimynykščius. Taigi kodėl nepasimėgavus šiuo smagiu ir naudingu užsiėmimu!

Pramoga, telpanti dėžutėje – „cinkelis“ ir vakarėliui

Susibūrus kartu pavakaroti tiek vaikams, tiek ir suaugusiesiems patinka bendros veiklos. Kaip ir vaikams, taip ir suaugusiems – vieniems smagiau dūkti, kitiems – įdarbinti savą atmintį ir išbandyti reakciją, tretiems – įnirti į mąstymo procesus bei atskleisti savo kūrybiškumą. Tikrai nereik varžyti savęs! Pasirinkus tinkamą žaidimą įgyvendinsite savo norus ir patenkinsite poreikius. O galbūt kiekviename susibūrime save atrasite, išreikšite vis kitu kampu?

„Šiais laikais žaidimų pasirinkimas labai platus. Kartais žmonės netgi pasimeta ir nustemba dėl tokios gausos. Atsižvelgiant į technologijų progresą, kinta ir žaidimai. Atsirandančios jų versijos gerokai modernesnės.

Pavyzdžiui, daugeliui tikrai puikiai žinomas žaidimas „Twister“ jau „nulipo“ nuo kilimėlio ir savo vartotojams siūlo naująją versiją „Twister Air“ persikeliančią į virtualią realybę. Žaidėjams šiuo atveju tereik ant riešų ir kulkšnių užsimauti tamprius spalvotus dirželius, o kitą darbą padaro programėlė,“ – apie pokyčius žaidimų erdvėje kalba prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistė Ineta Maksimavičienė.

Norėdami išbandyti atmintį ir reakciją atkreipkite dėmesį į žaidimą „Spalvų blyksnis“, „Tik Tak Bumm“. Užsibrėžę lavinti pastabumą, jėgas galite bandyti žaisdami „Doni Pepperoni“. Kūrybiškumo ir mąstymo skatinimui puikiai tiks „Redraw“. Žaidimų taisyklės paprastos ir lengvai suprantamos, tad kartu pramogauti drąsiai gali ir mažesni vaikai.

Didesniems iššūkiams – strateginio mąstymo reikalaujantys žaidimai

Kiek sudėtingesnis pasirinkimas būtų „Motina Žemė“. Tai daugiau planavimo ir strateginio mąstymo reikalaujantis užsiėmimas. Esate iššūkių mėgėjas, o gal puoselėjate drąsą, ryžtą, atsakingumą ar sąmoningumą savo vaikų dvasiose? Tuomet šis žaidimas tikrai jums! Įžengdami į jo karalystę sužinosite, kaip išsaugoti mūsų įstabią planetą prisiimant atsakomybę už savus veiksmus, kuo galima padėti pažeidžiamoms gyvybės rūšims.

2023 metais strateginių žaidimų gretas papildė dar trys naujienos.

„Black Friday“ siūlo sudalyvauti pašėlusiame išpardavime ir tapti apsipirkimo lyderiu. „Lord of bones“ kviečia pasisvečiuoti tamsiuosiuose Vienišojo kalno požemiuose ir nepabūgus būrių skeletų leistis į lobio paieškas bei susitikimą su kraupiuoju Kaulų valdovu!

Trečioji naujiena – „Mysterious Dungeons“. Tai vieno populiariausių pasaulyje žaidimų kūrėjo, matematikos mokslų daktaro Reiner Knizia kūrinys. Įtraukiantis, siūlantis daugybę iššūkių, vedantis į eilę paslėptų pasaulių, nuostabios, detalizuotos grafikos. Pasirinkime skirtingi lygiai, daugybė pasirinkimo galimybių.

„Žinoma, turėkite omenyje, kad visi šie strateginio mąstymo reikalaujantys žaidimai skirti jau vyresnio amžiaus vaikams. Jie jau sudėtingesni bei reikalauja daugiau kantrybės,“ – atkreipia dėmesį „Varlė.lt“ ekspertė.

Pramogos mažiesiems

Žaidimai skiriami įvairioms amžiaus grupėms. Kažkurie bus patrauklesni mažesniems, kiti jau vyresniems vaikams. Atrasite ir tokių, kurie sudomins ir visą šeimyną.

„Twister junior“ – įdomus visai šeimai ir tinkamas aktyviam žaidimui namuose. Skatinantis mažojo judrumą ir koordinaciją. Ši versija auga kartu su jūsų vaikučiu, nes turi du žaidimo lygius. Kadangi yra lengvai suprantama, puikiai tinka įvairaus amžiaus vaikams.

Galbūt nustebsite, bet mažieji jau gali puikiai gilintis ir į strategijas bei finansų valdymą būtent jiems sukurtoje „Monopolio“ versijoje „Mano pirmasis Monopolis“. Šis žaidimas siūlo pasirinkti vieną iš dviejų lygių (nuo 4 metukų arba vyresniems ikimokyklinukams).

Vaikučius tikrai nudžiugins ir tokie žaidimai kaip „Išdykęs krokodilas“, leisiantis lenktyniauti beždžionėlių ar tukanų gretose, „Beždžionėlės akrobatės“, siūlantis pasimokyti beždžionėlių akrobatikos vingrybių, „Jenga“, puikiai tinkantis motorikos ir koordinacijos lavinimui.

Vyresniesiems: pramoga ar pamoka?

Žmonės dar kadais suprato, kad geriausiai žinias vaikai įsisavina, kai jos pateikiamos žaidimo forma. Žaidimų kūrėjai ir gamintojai tikrai atsižvelgia į šį faktą, todėl prekyboje – ne vienas suteikiantis žinių ir lavinantis įgūdžius žaidimas.

„Jau klasika tapęs „Monopolis“ kuria vis naujas savo versijas, prisitaikydamas tiek prie mažųjų žaidėjų, tiek prie naujųjų technologijų mėgėjų. „Monopolis: super elektroninė bankininkystė“ skirtas patogesnės ir modernesnės bankininkystės mėgėjams.

Tikrai įtrauks „Gyvenimo žaidimas“, leisianti įsijausti į įvairias gyvenimo situacijas, „5 sekundės“ – žaibiško mąstymo ir greito kalbėjimo žaidimas, „Blokus“ – nuostabus draugas kelionėse. Savu inovatyvumu bei interaktyvumu nuostabą sukels apdovanojimus pelnęs „Pictionary air 2“.

Gilinti kalbos žinias bei lavinti kūrybiškumą puikiai padės „Scrabble“. O štai plėsti žinių spektrą ir tobulinti kultūrinį išsilavinimą tinkamas „iKNOW 2.0“. Pasirinkus šį žaidimą teks priimti iššūkį,

įjungti smegenų veikimo spartųjį režimą, taip pat ugdyti komandinio darbo įgūdžius,“ – žaidimų išskirtinumus vardija „Varlė.lt“ ekspertė.

Taigi kodėl nesileisti į nuotykių pasaulį, kupiną žinių brangakmenių?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.